Zakopane - Wypożyczalnia Szkieł??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • borkomar
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1083

Zakopane - Wypożyczalnia Szkieł??

Witam.Koledzy drodzy - planuje byc w zakopcu od 24ego jakis tydzien albo dluzej i z tego co wiem zalapie sie na skoki Malysza8) .
    Problem polega na tym ze nie mam tele zadnego.
    Moze znacie jakies wypozyczalnie w tym rejonie albo ktos z was bedzie na miejscu:wink: .
    Kazde info mile widziane.
    5D +
  • Mac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 2063

Z tego co wiem to w Zakopcu nic takiego nie ma. Znam w tym zakresie tylko oferte pstryk.pl, mają wypozyczalnie w Wawie, Wrocławiu i chyba jeszcze w jednym miejscu ale sprawdź sam na pstryk.pl
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Jac
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 4813

przejedz przez Warszawe, w BlueCity mozesz sobie wypozyczyc sigme 50-500 ;-)
      moze wystraczy ;-), bo teraz Malysz blizej laduje
      Instagram

Komentarz

• zanussi
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1696

na Małysza to trzeba jakieś 1200mm.... oprócz skoków nikt go nigdzie nie widuje
        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• borkomar
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1083

Chodzi mi nie tylko o malysza - ale pozniej bedzie jakas impreza (koncert itd) Ciekawe ile biora za Sigme na dobe (moze nawet 100-300F4) - wracam za 7-10 dni wiec nie wiem czy mi sie oplacac bedzie
          5D +

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

W takiej sytuacji to raczej jakiś teleskop by się przydał.

Zamieszczone przez borkomar
            Chodzi mi nie tylko o malysza - ale pozniej bedzie jakas impreza (koncert itd) Ciekawe ile biora za Sigme na dobe (moze nawet 100-300F4) - wracam za 7-10 dni wiec nie wiem czy mi sie oplacac bedzie
            Wejdź na stronę pstryk.pl, podają cenę za wynajem plus kaucję, którą trzeba wpłacić.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Jac
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 4813

cene sigmy latwo policzyc
              Witaj na oficjalnej stronie dystrybutora SIGMA w Polsce! Marka SIGMA to największy na świecie niezależny producent obiektywów do aparatów

tydzien to okolo 380 zl... co wazne jesli pozniej zdecydujesz sie na jej zakup to odliczaja od niej kwote jaka zaplaciles za wynajem
              Instagram

Komentarz

• borkomar
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1083

Hmm - Kurde w takim zakopcu jeszcze nikt nie pomyslal o wypozyczalni (sadze ze jest wielu takich jak ja ) i interesik by sie krecil - bede myslal czy mi sie to oplacac bedzie 380zl za szklo ktore bede uzywal przez 2 dni to troche sporawo
                Zabaczy sie - szkoda ze nic w poblizu nie ma??:
                5D +

Komentarz

• Oakhallow
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 258

Szkoda, ze nie pomyslal nikt o takiej jak Sigma ofercie szkiel Canona. To co oferuje Pstryk to slabizna za niemozebne pieniadze.

Oakhallow

Komentarz

• borkomar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1083

Nie znacie nic takiego w Krakowie - mialbym po drodze i blisko zeby podskoczyc i oddac kiedy juz potrzebny nie bedzie??
                    5D +

Komentarz

• ags
                      Bywalec
                      • 2005
                      • 185

Wydaje mi się, że w KRK też mógłbyś pożyczyć, jest:
                      Sigma Pro Centrum
                      Salon FOTO-PLUS,
                      ul. Studencka 6
                      puszka, szkieko i błyskotka

Komentarz

• borkomar
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1083

Zamieszczone przez ags
                        Wydaje mi się, że w KRK też mógłbyś pożyczyć, jest:
                        Sigma Pro Centrum
                        Salon FOTO-PLUS,
                        ul. Studencka 6
                        Dokladnie znalazłem ich - jutro do nich zadzwonie
                        THX

Salon FOTO-PLUS,
                        ul. Studencka 6
                        31-116 Kraków
                        tel.: (012) 426-16-60
                        5D +

Komentarz

• Kolekcjoner
                          Obertroll
                          • 2006
                          • 18793

Zamieszczone przez borkomar
                          Hmm - Kurde w takim zakopcu jeszcze nikt nie pomyslal o wypozyczalni (sadze ze jest wielu takich jak ja ) i interesik by sie kreci(...)
                          A po cóż tam coś takiego ja tam bywam ostatnio niemal codziennie (robię zdjęcia na Festiwalu Folkloru Ziem Górskich - tak się to szumnie nazywa ). Tam są dwie może trzy dużej rangi imprezy w roku. Obawiam się, że na "pieprz do kwaśnego mleka" byś nie zarobił na takiej wypożyczalni. Zwłaszcza że wszyscy przyjeżdżający wiedzą, że trzeba liczyć tylko na siebie. Takich jak Ty to jest ale kilku w roku. Sam zresztą miałem z tym problem pożyczyłem od kolegi.
                          Ja będę i 24 i później to możemy sie spotkać - pisz na priva :-).

PS. Na studenckiej spróbuj się targować, nie mają zbyt dużego ruchu i "miętcy" mogą być. Ale na 66% wartości to się raczej musisz przygotować.
                          Ostatnio edytowany przez Kolekcjoner; 5969.
                          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                          Kapitan Wagner

Komentarz

• borkomar
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1083

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                            Sam zresztą miałem z tym problem pożyczyłem od kolegi.
                            Ja będę i 24 i później to możemy sie spotkać - pisz na priva :-).
                            .
                            Fajnie.Ja niestety w swojej okolicy (dziura) nie mam funfli canonierow niestety:-x i to jest bol, bo nie tylko sprzetem mozna sie pobawic roznym ale przede wszyskim wymienic doswiadczenia - jakie by nie byly.Pozdrawiam i dzieki za odzew.
                            Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.
                            5D +

Komentarz

• ErnestPierwszy
                              Uzależniony
                              • 2006
                              • 734

Szkła canona są zaj... drogie i mrozisz kupę kasy! W Polskich realiach nie opłaca się taki interes. Musisz zostawić 60% (u sigmy) ceny detalicznej.

Jak już nawet byłaby wypożyczalnia to kto ma np 3500 zł na zastaw za 24-70L??? I jaka firma kupi 3 sztuki do wypożyczalni? A to tylko szkło standard, a gdzie 70-200IS, 100-400, 16-35L???

Trzeba zamrozić 100 tysięcy, płacić podatki itp... Myślę, że u nas nie ma rynku, fotograficy są za biedni nawet na ZASTAW))

Komentarz

Pracuję...