Plener w Warszawie - gdzie?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Baal
    Bywalec
    • 2006
    • 228

Plener w Warszawie - gdzie?

Witam,

Szykuje sie do sesji z modelką w plenerze, aczkolwiek nie wiem gdzie można ją zabrać w Warszawie w ustronne miejsce, tak aby nie wzbudzać zainteresowania, ale zeby było odpowiednie otoczenie, żadnych fabryk i wysypisk śmieci.

W co najlepiej ubrać modelke w plenerze? Jakieś sugestie?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Zamieszczone przez Baal
    ale zeby było odpowiednie otoczenie, żadnych fabryk i wysypisk śmieci.
    No to nie da rady w warszawie, tu gdzie sie nie spojrzysz to albo fabryka albo wysypisko smieci

a powaznie - to jakie "klimaty" cie interesuja?
    Instagram

Komentarz

• Baal
      Bywalec
      • 2006
      • 228

JAC - a pod Warszawą? Otwock itd.?

Niby masz racje ale zawsze można znaleźć jakoś coś miłego dla oka, w końcu to i tak będzie rozmazane (głębia) ale klimat musi być

Np. zboże, jakieś cuś o jasnej kolorystyce
      Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Komentarz

• Jac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 4813

Zamieszczone przez Baal
        JAC - a pod Warszawą? Otwock itd.?
        No otwock jak najbardziej a konkretnie Swider-Majer ;-)
        cos jak to czy to

Zamieszczone przez Baal
        Niby masz racje ale zawsze można znaleźć jakoś coś miłego dla oka, w końcu to i tak będzie rozmazane (głębia) ale klimat musi być
        no to moze byc wszedzie, najwiecej koloru znajdziesz na starowce,

np takie wrobelki

ale mozesz tez podjechac na pulawska gdzie masz mur z grafitti, albo pod mosty, albo do BUW'u - ogrody na dachu z panorama warszawy

Zamieszczone przez Baal
        Np. zboże, jakieś cuś o jasnej kolorystyce
        no ale zboza to raczej nie znajdziesz... no chyba ze w oklicach ul.Lazurowej lub Bartyckiej moze tez troche byc na targowku okolice ul.Głębockiej... generalnie ze zbozem jest slabo
        Instagram

Komentarz

• Baal
          Bywalec
          • 2006
          • 228

Zdecydowanie wole las, takie klimaty, starówka też może być, ale plener dla mnie to las, pola itd. może jakieś ogródki działkowe, jeziorka gdzieś w Warszawie są niezaśmiecone? itd.?

Komentarz

• Jac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 4813

las powiadasz, no to masz kilka mozliwosci lasu w warszawie jest duzo... poczawszy od lasu.... krzyzy na Powazkach... a skonczywszy na:
            Las Kabacki
            Lasek Bielanski - z ostoja dzikich zwierzat - kilka sarenek tam biega "luzem"
            Lasek Młocinski i tez duzo dzikich zwierzatek

i takie klimaty

PS. a co ty masz za jakas traume z tymi smieciami
            Instagram

Komentarz

• Baal
              Bywalec
              • 2006
              • 228

A gdzie było robione te drugie zdjęcie?? Co do lasów to wiedziałem że Bielański padnie tutaj ze względu na te zwierzęta

Bardziej interesuje mnie te drugie zdjęcie, gdzie zostało wykonane?

Komentarz

• Jac
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 4813

Lasek Mlocinski, (sarny i "to zielone" to z tego lasku)mozna tez pojsc nad wisle bo jest calkiem "dzika" a z tamtad to rzut beretem ;-)

tylko snieg juz stopnial ;-)
                Instagram

Komentarz

• Baal
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 228

Ale chyba Las Młociński mi najbardziej podchodzi, te żywe kolory + ładna modelka to byłoby świetne zestawienie Ładne tam jest las
                  JAC - wielkie dzięki za pokazanie mi tych miejsc

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

Ladnie tyle ze to byla chyba 6 rano albo ciut wczesniej
                    tak czy siak - powodzenia ;-)
                    Instagram

Komentarz

• Baal
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 228

A w południe będzie gorzej? Jak się ma do fotografowania modelki w plenerze filtr polaryzujący? Dysponuje tylko S 70-300mm f/4-5.6 DG AP0 Macro i 18-55mm (standard).

Komentarz

• Jac
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 4813

co bedzie gorzej? inne swiatlo bedzie, ostrzejsze, mocniesze cienie itd... polara mozesz wziasc, moze sie przydac ale to tez zalezy od tej pojedynczej konkretnej sytuacji zdjeciowej... idz zrob te zdjecia wrescie - pozniej nam pokazesz a my juz ci powiemy co jest OK a co nie, pozniej zrobisz kolejna sesje itd itd...
                        Instagram

Komentarz

• Baal
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 228

Ale modelki zbytnio nie mogę ciągać wiec najpierw sie przespaceruje po tym lesie i wybiore kilka ciekawych miejsc

A który filtr polaryzujący polecasz mi do tych obiektywów ktore mam?

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Zamieszczone przez Baal
                            A w południe będzie gorzej?
                            Nie rob zdjec w poludnie. Zabija cie cienie i kontrasty... no chyba ze chcesz po prostu przepstrykac ladna dziewczyne a nie zrobic zdjecia plenerowe atrakcyjnej modelce - to dwa rozne okreslenia.

Jak się ma do fotografowania modelki w plenerze filtr polaryzujący?
                            Jak zadajesz takie pytanie to przecwicz najpierw uzycie polara w terenie ale na zdjeciach krajobrazowych.

Dysponuje tylko S 70-300mm f/4-5.6 DG AP0 Macro i 18-55mm (standard).
                            No w lesie to ci bedzie za ciemno a w terenie otwartym bedziesz walczyl z kontrastem, odblaskami i aberracjami.
                            Przydalby sie przynajmniej 50 1.8 albo Tamron 28-75 2.8

A na temat to moge polecic (tylko nie w weekend bo te miejsca bywaja wtedy zatloczone):
                            - Ogrod przy BUW : ul. Dobra 56/66, http://buwcd.buw.uw.edu.pl/galeria/ogrody/ogrody.htm
                            - Ogrod Botaniczny Powsin: http://www.ogrod-powsin.pl/plan.html

Komentarz

• Baal
                              Bywalec
                              • 2006
                              • 228

Zamieszczone przez Vitez
                              Nie rob zdjec w poludnie. Zabija cie cienie i kontrasty... no chyba ze chcesz po prostu przepstrykac ladna dziewczyne a nie zrobic zdjecia plenerowe atrakcyjnej modelce - to dwa rozne okreslenia.
                              Już kiedyś z tym walczyłem, dlatego wiem że w południe nie ma co (w godzinach 11-18). Zdecydowanie wolę zrobić ładne zdjęcia plenerowe atrakcyjnej modelce

Zamieszczone przez Vitez
                              Jak zadajesz takie pytanie to przecwicz najpierw uzycie polara w terenie ale na zdjeciach krajobrazowych.
                              A który polar byś mi polecał do tej Sigmy? Bo pytałem w kilku miejscach i to jest róźnie, albo Hama albo Hoya, ale który lepszy? A właśnie polaryzujący czy UV, który lepiej zakupić?

Komentarz

Pracuję...