Test sony alfa w magazynie Fotokurier i inne....

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Test sony alfa w magazynie Fotokurier i inne....

Miałem możliwość przejrzeć ostatnio w empiku ostatni numer "FotoKuriera". Jest tam min. dosyć szczegółowy test Sony A100. Przeczytałem go pobieżnie i znalazłem kilka jakże cennych informacji.
    Po pierwsze to Panowie testerzy nie zauważyli braku działania Antidust, po 1000 zdjęć matryca była nadal idealnie czysta choć jak zauważyli dowcipnie w podsumowaniu tegoż wątku: może mieli szczęście .
    Cóż, szczęście ich zapewne też nie opuściło, a w każdym razie dobry humor na pewno, w części testu poświęconej szumom. Z testu, który Panowie zrobili, wynika - niestety nie zacytuję dokładnie (nie kupiłem) - że alfa ma mniejsze szumy w całym zakresie od Canona 350D i dalej - jeszcze lepiej - porównywalne z D200 czyli [UWAGA!!!] znacznie (nie pamiętam dokładnie słowa może znacząco, zauważalnie) mniejsze niż w Canonie 5D.

Wspomnę tutaj jeszcze o drobnym, acz jakże mocno rzucającym się - nieuważnemu nawet czytelnikowi - w oczy szczególe, że na bodaj czwartej lub szóstej karcie tegoż popularnego czasopisma jest rozkładówka z reklamą Sony ALFA100.

I jeszcze jeden szczegół, który przykuł mą czytelniczą uwagę. Jest relacja z ogłoszenia rozdania nagród EISA. I cóż tam widzimy po za opisem? Na następnej całej stronie jest ogromne zdjęcie Nikona D200 w kategorii semi-pro z dokładnym opisem.
    Na kolejnej stronie, pośród innych jakże szacownych i popularnych marek, dużo mniejsze zdjęcie i mniejszy opis zwycięzcy, w mało przecież istotnej (wręcz pomijalnej) kategorii 'aparat profesjonalny' odnajdą - tym razem bardziej spostrzegawczy czytelnicy magazynu - Canona Eosa 5D!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • Czacha
    fotograf
    • 2004
    • 4868

Mamy w pracy w sprzedazy kazdy nowy numer, ale az mi sie tam zagladac nie chce od pamietnego testu D200..
    https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

No to pojechali po raz kolejny chlopcy z Fotokuriera

Komentarz

• Artur Lewandowski
        Bywalec
        • 2005
        • 195

Aż z ciekawości chyba wezmę do testów A100 jak znajdę chwilę bo znając "szumienie" soniaków nie chce mi się wierzyć

Komentarz

• Kolekcjoner
          Obertroll
          • 2006
          • 18793

Zamieszczone przez Artur Lewandowski
          Aż z ciekawości chyba wezmę do testów A100 jak znajdę chwilę bo znając "szumienie" soniaków nie chce mi się wierzyć
          Wg. mnie szkoda Twojego czasu :-D.
          To jest wedle mojego spojrzenia na tę sprawę marketing i nie ma to nic wspólnego z obiektywnymi testami i tyle. Po prostu sony walczy o rynek, a tu jak wiadomo nie ma litości.
          "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
          Kapitan Wagner

Komentarz

Pracuję...