Grip BG_E3 - co sie stało? ceny zwariowały i gripów brak

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kudi
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 37

Grip BG_E3 - co sie stało? ceny zwariowały i gripów brak

czy ktoś z forumowiczów wie co się stało z gripem do 350D?
    Ceny skoczyły dwukrotnie i jeszcze nie można nigdzie kupic...
    Może ktoś ma dobry namiar na jakiś sklep w Warszawie gdzie można kupić oryginalnego gripa w ludzkiej cenie?

dzieki
    pozdr
    robert_kudelski
    pozdr
    robert_kudelski
  • Andee
    Uzależniony
    • 2005
    • 503

Promocja sie skonczyla... Poza tym Canon chyba czysci magazyny przed wprowadzeniem nowego modelu. Jeszcze troche i BG-E3 wogole nie bedzie dostepny na moje oko...
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• Zodiakalny Rak
      Początki nałogu
      • 2006
      • 411

re

Jeśli masz na myśli tanio to polecam Giełdę Fotograficzną w Stodole w każdą Niedzielę. Jeśli tam nie będzie to prawie nigdzie nie będzie (w rozsądnej cenie). Ostatnio - właśnie w takim kiepskim okresie ich braku w sklepach - kupiłem tam za 340 pln. A jeśli na już to spróbuj tu. Tylko się potarguj! ;-)

pozdrawiam
      z pozdrowieniami

Komentarz

• kudi
        Dopiero zaczyna
        • 2006
        • 37

Tak dzwonilem do nich, ale sprzedaja po 450 zl mimo ze na stronie maja cene 399. W dodatku jakos niesympatyczni byli z tekstem, że taniej to moze "za pół roku będą" i że wtedy zapraszają. A podobno już się i u nas klienta szanuje.
        Dzieki za info. Sporbuje na gieldzie w niedziele.

pozdr
        robert_kudelski
        pozdr
        robert_kudelski

Komentarz

• Zodiakalny Rak
          Początki nałogu
          • 2006
          • 411

Tu masz jeszcze po 360 pln: http://www.allegro.pl/item120674293_...ny_gdansk.html.

Pozdrawiam,
          z pozdrowieniami

Komentarz

• kudi
            Dopiero zaczyna
            • 2006
            • 37

tak widziałem sprzedaje zresztą nasz kolega z forum. Skoro jednak za podobna cenę można (mam nadzieję) upolować gdzieś nowego gripa na gwarancji i w Warszawie to wolę spróbować napierw tą drogą. Używanego mimo wszystko dobrze byłoby wypróbować ze swoim sprzętem.
            pozdr
            robert_kudelski

Komentarz

• ErnestPierwszy
              Uzależniony
              • 2006
              • 734

FOTOJOKER sprzedaje za 379 zł - dostępne bez łaski. Jak jakiś sklep nie ma to zamów przez internet http://sklep.fotojoker.pl/kategoria.php?id=123 i będzie z wysylką lub do odebrania w najbliższym, wybranym przez CIEBIE sklepie tej sieci.

Ja tak kupiłem, właśnie w Fotojokerze.

Komentarz

• kudi
                Dopiero zaczyna
                • 2006
                • 37

Kupiłbym z przyjemnością, ale nie mają w magazynie a Fotojockera mam prawie pod domem...
                Coś Canon Polska się nie stara. Jak może brakować towaru, który się sprzedaje?
                ehh
                pozdr
                robert_kudelski

Komentarz

• ErnestPierwszy
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 734

Zamieszczone przez kudi
                  Kupiłbym z przyjemnością, ale nie mają w magazynie a Fotojockera mam prawie pod domem...
                  Coś Canon Polska się nie stara. Jak może brakować towaru, który się sprzedaje?
                  ehh
                  No to dziwne... podzwoniłem właśnie i nie ma
                  Może nowe body używać będzie innego gripa i Canon Polska uznał, że nie warto importować starego?

Komentarz

• Mac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 2063

Może użytkwonicy doszli do wniosku, że 350D bez gripa jest za mały i każdy chce mieć teraz gripa a Canon tego nie przewidział. Kto wie. Tak czy inaczej kiedy kupowałem BG-E3 kosztował 300 PLN a teraz ...hohoho.
                    Zobaczcie może w www.cyfrowe.pl, porządny dostawca. Prawie wszystko u nich kupiłem.
                    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• kudi
                      Dopiero zaczyna
                      • 2006
                      • 37

469 zł (trochę trzeba przepłacić) i czas realizacji 5 dni. no i to firma nie z Warszawy. Ja niecierpliwy hobbysta jestem
                      Ostatnio edytowany przez kudi; 6876.
                      pozdr
                      robert_kudelski

Komentarz

• radp

mozna kupic jeszcze w foto-net
                        oryginal za 460 PLN

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...ery_Grip_BG-E3

lub zamiennik za 275 PLN

http://www.foto-net.pl/sklep/pokaz_k...G-E3_zamiennik

Komentarz

• icik
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 159

Właśnie dziś dowiedziałem się co się stało z gpipami do 350-tki i tymi chorymi cenami. Canon miał promocję dla canonnów 350 standardowo wyposażonych w gripy gdzie dla każdego aparatu za 1 PLN (1 złoty) dodawał gripa. Jak wiecie takich promocji w sklepach nie było (przynajmniej ja takiej nie widziałem) a to dlatego że każdy wolał sprzedać 350-tkę po normalnej cenie a gripa po cenie tzw. atrakcyjnej czyli po koło 350-380 PLN. Stąd też się wzięły na rynku te "tańsze" gripy. Akcja się skończyła i ceny wróciły do "normalnego" poziomu.
                          Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• Kubak82
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 2348

a ja sie zastanawiałem, czy kupic oryginał za 199 zl czy poczekac az jeszcze stanieja.. na szczescie kupilem ale teraz zaluje ze nie kupilem pare sztuk wiecej

ehh, nie ma to jak nasi kochani "posrednicy".. za 1PLN do kompletu - hehe, dobre .. ciekawe, czy gdziekolwiek w tym kraju byla taka "promocja"

Komentarz

• kudi
                              Dopiero zaczyna
                              • 2006
                              • 37

To zadziwiające. Zajmuję się marketingiem i wiem, że kontrahenci muszą przestrzegać reguł promocji. Więc jakoś nie wierzę temu co napisaliście. Nie ma bowiem możliwości, żeby wszyscy sprzedawcy się umówili i sprzedawali gripy oddzielnie. Nikt przecież nie widział promocji 350 plus grip za 1 zł. Ktoś (żeby nie powiedzieć Canon) kręci
                              Co by nie mówić gripów brak...
                              pozdr
                              robert_kudelski

Komentarz

Pracuję...