30d - bateria

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Oakhallow
    Początki nałogu
    • 2005
    • 258

30d - bateria

Pytanko do uzytkownikow 30D, zwlaszcza tych pochodzacych z importu.
    Jak dlugo trzymala Wam bateria po rozpakowaniu aparatu?? Moj byl dopiero przy mnie otworzony, bateria wskazuje full naladowanie, co nie jest prawda. Jutro musze pstrykac konferencje prasowa i mam dylemat. Siedziec teraz do niewiadom ktorej i pstrykac dlugopisy na biurku zeby go rozladowac, wlozyc do ladowarki i sie nie przejmowac czy tez powinna wytrzymac jedna sesyjke? Jak kupilem do 350 nieoryginalnego, to po wyjeciu z pudelka dzialal i dzialal i dzialal...

[edit]
    ew chyba zrobie tak, ze punkt 10.00 bede w jakims sklepie typu Riderwawa czy Eltec po zamienik, to w ca 2,5h ma szanse sie naldowac. Aku za 30zl nie jest mi zal nieformowac niz oryginalu.

Oakhallow
    Ostatnio edytowany przez Oakhallow; 3539.
  • akustyk
    gajowy
    • 2004
    • 12226

laduj. nie ryzykuj, ze na foceniu zabraknie pradu. a jutro rano www.allegro.pl i zamow ze 2 zamienniki. lepiej za duzo niz za malo...
    www albo tez flickr

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Baterie li-ion nie powinny byc przechowywane naladowane.

Jesli planujemy je na dluzej zostawic powinny byc naladowane do ok. polowy. Napewno tez same sie z czasem rozladowywuja (choc by z powodu niskiej temperatury). Wiec po rozpakowaniu pudelka nie nalezy sie dziwic, ze aparat sie na baterii nie uruchamia badz mimo, ze pokazuje full pada po paru fotkach.

Bateria z pewnoscia nie byla naladowana i nie powinna byc. Nalezy ja naladowac (co pewnie napisane jest w instrukcji..
      ...

Komentarz

• Oakhallow
        Początki nałogu
        • 2005
        • 258

Zamieszczone przez KuchateK
        nie nalezy sie dziwic, ze aparat sie na baterii nie uruchamia badz mimo, ze pokazuje full pada po paru fotkach.
        Problem w tym, ze sie uruchamia i nie ma zamiaru sie wylaczyc dran jeden
        Ale akcja z pierwszego posta wydaje mi sie najsensowniejszym wyjsciem, zeby nie stracic Kazia rozprawiajacego o dzieciecych hustawkach

Oakhallow

Komentarz

• akustyk
          gajowy
          • 2004
          • 12226

Zamieszczone przez Oakhallow
          Problem w tym, ze sie uruchamia i nie ma zamiaru sie wylaczyc dran jeden
          Ale akcja z pierwszego posta wydaje mi sie najsensowniejszym wyjsciem, zeby nie stracic Kazia rozprawiajacego o dzieciecych hustawkach
          Kazia M., ex-namiestnika z kaczej laski ?
          www albo tez flickr

Komentarz

• Mac
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 2063

Nie powinieneś się przejmować aktualnym stanem baterii tylko ładuj ją na full. Mój akumulatorek po naładowaniu pozwolił mi na zrobinie około 1200 fotek. Teraz mam grip a wnim dwa akku, oryginał i GP. Pewnie dokupię jeszcze jeden GP. Dobry z zdecydowanie tańszy.
            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• Oakhallow
              Początki nałogu
              • 2005
              • 258

Zamieszczone przez akustyk
              Kazia M., ex-namiestnika z kaczej laski ?
              Mow co chcesz o nim, ale ja go lubie fotografowac, wdzieczny jest bardzo i nie strzela glupich min jak co poniektorzy.

Oakhallow

Komentarz

• akustyk
                gajowy
                • 2004
                • 12226

Zamieszczone przez Oakhallow
                Mow co chcesz o nim, ale ja go lubie fotografowac, wdzieczny jest bardzo i nie strzela glupich min jak co poniektorzy.
                nie mowie nie... ja sie po prostu zawsze z elyt wladzy nabijam

no tak czy siak, zdjecia pokaz
                www albo tez flickr

Komentarz

• Oakhallow
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 258

Prosze: http://www.foto.ekai.pl/?wp=display&did=1156

Andrew to tez wdzieczny temat.

Oakhallow

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Jak sie bardzo obawiasz to moge ci z rana (po 8mej) pozyczyc 4 sztuki naladowanych BP-511.

Komentarz

• Oakhallow
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 258

Zrealizowalem swoj pierwotny plan, nabylem z rana zamiennik w Eltec-u i juz sie laduje.

Wielki dzieki Vitez za oferte pomocy!

Oakhallow

[edit]
                      Podsumowujac, to konferencja sie nie odbyla z powodu deszczu. Ale dzisiaj spedzilem przedpoludnie z patrolem drogowki, potem demonstracja pod amabasada Chin, na koniec bebny nad Wisla, a bateria nadal trzyma. Gdyby nie to, ze odpieczetowany przy mnie to bym sie martwil.
                      Ostatnio edytowany przez Oakhallow; 3539.

Komentarz

Pracuję...