Czy to dziwne zachowanie mojej 350-tki?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • icik
    Bywalec
    • 2006
    • 159

Czy to dziwne zachowanie mojej 350-tki?

Witam wszystkich serdecznie.
    Miesiąc temu stałem się szczęśliwym posiadaczem 350-tki - wcześniej próbowałem swych sił na G5.
    Zauważyłem dziwne (a może nie!!!!!) zachowanie aparatu. Podczas ustawiania ostrości np. w trybie AUTO lampa błyskowa "mruga" bardzo szybko - zapala się i aparat nie umie złapać ostrości. Zjawisko to występuje głównie w nocy i wieczorem kiedy jest mało światła.
    Czy jest to jakaś wada aparatu czy też autofokus próbuje sobie jakoś pomagać lampą?
    Dzięki za podpowiedź.
    Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

AF jest wspomagany lampą. To normalne zachowanie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• gietrzy
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 5727

Zamieszczone przez icik
      Dzięki za podpowiedź.
      Przeczytaj instrukcje. Powinna być w pudełku.
      the silence is deafening

Komentarz

• rysiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 897

Zamieszczone przez icik
        czy też autofokus próbuje sobie jakoś pomagać lampą?
        sam sobie odpowiedziales
        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• KuchateK
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 4895

Polecam zakup zewnetrznej lampy blyskowej. Tam wspomaganie jest z poziomu lampy za pomoca czerwonych ledow wyswietlajacych odpowiedni wzorek. Zdecydowanie mniej uciazliwe i skuteczniejsze jak "spawara".
          ...

Komentarz

• icik
            Bywalec
            • 2006
            • 159

Właśnie !!! "instrukcja obsługi" zawsze traktowałem te książeczki po macoszemu.

Uspokoiliście mnie. Dzięki
            Canon 350 + kit + grip + Canon 70-200 L F4, 24-105 L F4 IS USM + SANDISK ULTRA III 1 GB + cała elektrownia akumulatorków. 430EX, 50 1.8. Zbieram na coś naprawdę długiego.

Komentarz

• Kolekcjoner
              Obertroll
              • 2006
              • 18793

A swoją drogą to "spawarka" mnie strasznie denerwuje. To bardzo częste rozwiązanie w kompaktach i jak kilka osób zacznie tak błyskać to można obłędu dostać.
              "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
              Kapitan Wagner

Komentarz

• KuchateK
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 4895

Ja tam swoja wylaczylem (w custom functions). Wole juz nie zlapac ostrosci jak spawac tym wynalazkiem.
                ...

Komentarz

• icik
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 159

No właśnie ja też wyłączę tą spawarkę. Mam w planach zakupić 430EX.
                  Czy możesz mi pomóc to coś wyłączyć? Jestem w menu custom functions i widzę tam 9 możliwości - które odnosi się do spawarki?
                  Szufelka

Komentarz

• piast9
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 3267

Zamieszczone przez icik
                    Jestem w menu custom functions i widzę tam 9 możliwości - które odnosi się do spawarki?
                    Instrukcja!!! Naprawdę ją przeczytaj sobie najpierw, potem bierz się za aparat. Wiele rzeczy się wyjaśni i wiele o aparacie się dowiesz.
                    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• icik
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 159

Tak tak. Tylko powiedzcie mi jeszcze którą opcję tam wybrać. Czy jak wybiorę 3 pozycję - emituj tylko z zewnętrzną lampą - to jak założę 430EX to ona będzie spawać czy będzie wykorzystywać czerwone ledy z lampy?

Komentarz

• KuchateK
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 4895

Zewnetrzne lampy nie spawaja, wiec bedzie wspomaganie za pomoca czerwonych ledow.
                        ...

Komentarz

• icik
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 159

Podziękował!!!! Znowu jestem mądrzejszy!!! :-)

Komentarz

• pst
                            Uzależniony
                            • 2006
                            • 560

Zamieszczone przez KuchateK
                            Ja tam swoja wylaczylem (w custom functions). Wole juz nie zlapac ostrosci jak spawac tym wynalazkiem.
                            a grałeś kiedyś w quake'a?
                            ;-)

Komentarz

• KuchateK
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 4895

Zamieszczone przez pst
                              a grałeś kiedyś w quake'a?
                              ;-)
                              Tamta spawara ma ciekawsze wlasciwosci Ta tylko przyciaga dziwne spojrzenia
                              ...

Komentarz

Pracuję...