Nikon obniża ceny!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Kolekcjoner
    Obertroll
    • 2006
    • 18793

Nikon obniża ceny!

Jeśli TO prawda to się niezła wojenka szykuje!
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner
  • slawi_3000
    Uzależniony
    • 2006
    • 568

Generalnie coś się czuje, że jesienią obudzimy się w innym świecie. No i dobrze, będzie weselej.

Komentarz

• Il fuoco
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1025

jeśli tak to ja się przesiadam na D200...
      | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• Mac
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 2063

Poczekamy i zobaczymy. Myślę, że NIKON może paść ofiarą nieprzemyślanej strategii. Wypuszcza D80, która pewnie będzie wewnętrznie konkurował z D200. Poza tym być może, że mają kłopoty ze sprzedażą i próbują zawalczyć niższą ceną. To wszystko to spekulacje a być może, wiedzą co Canon za chwilę wypuści a spekulacji na ten temat było sporo.
        EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• maxbmx
          Początki nałogu
          • 2006
          • 364

...gdyby tak 5d kosztował 50% mniej
          Moje zdjęcia
          RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)

Komentarz

• Kolekcjoner
            Obertroll
            • 2006
            • 18793

Zamieszczone przez maxbmx
            ...gdyby tak 5d kosztował 50% mniej
            Przy braku konkurencji to niestety raczej mało prawdopodobne. Ja myślę że te obniżki u nikona to raczej wpłyną na segment amatorski i semi pro. Góra się niestety nie ruszy.
            "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
            Kapitan Wagner

Komentarz

• Czacha
              fotograf
              • 2004
              • 4868

W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.

Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..
              https://www.piotrczechowski.pl

Komentarz

• ripek
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1486

Jeśli nikon obniży ceny to canon będzie zmuszony do kontrataku

Tylko czekam na 5d w cenie ok. 7k
                Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Komentarz

• akustyk
                  gajowy
                  • 2004
                  • 12226

czegos tu nie rozumiem?

jesli to jest strategia sprzedazy obowiazujaca do wrzesnia, to gdzie jest D80???

chyba, ze to oznacza otwarte przyznanie sie Nikona, ze po raz kolejny prezentuje "papierowy" aparat, a do sprzedazy trafia to pol roku pozniej
                  www albo tez flickr

Komentarz

• Kolekcjoner
                    Obertroll
                    • 2006
                    • 18793

Zamieszczone przez Czacha
                    W ciagu kilku ostatnich miesiecy lustrzanek (tych najbardziej amatorskich) Nikona sprzedalo nam sie duuuuzo wiecej niz Canona. Srednio na 10 Nikonow sprzedaja sie jakies 3-4 Canony.

Jezeli Canon nie zmieni obudowy w kolejnym modelu, to tendencja bedzie taka sama..
                    Wiesz ale to u nas, bo jak zobaczyć sprzedaż w innych krajach to 350 się świetnie sprzedaje. W końcu to taki kompakt z wymiennymi obiektywami jak to nazwali na jednym z forum w stanach.
                    Kapitan Wagner

Komentarz

• gawryl
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 810

heheh, dobry sprzedawca sprzeda to, co sam chce a nie to, co jest dobre - dobrze pamietam Twoje zachwyty nad Nikonem wiec sie nie dziwie, ze sprzedajesz Nikony.

mowie to jako ,,kolega'' po fachu - pracujac w sklepie z kompami sprzedawalem to co JA chcialem, a nie to, po co klient przyszedl...
                      350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Komentarz

• Tomasz Golinski
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 8623

Zamieszczone przez gawryl
                        mowie to jako ,,kolega'' po fachu - pracujac w sklepie z kompami sprzedawalem to co JA chcialem, a nie to, po co klient przyszedl...
                        To dlatego sprzedałeś mi tego badziewnego soniacza?
                        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• KuchateK
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 4895

Zamieszczone przez Il fuoco
                          jeśli tak to ja się przesiadam na D200...
                          Zdrajca!

Zamieszczone przez akustyk
                          chyba, ze to oznacza otwarte przyznanie sie Nikona, ze po raz kolejny prezentuje "papierowy" aparat, a do sprzedazy trafia to pol roku pozniej
                          A pamietasz zeby ostatnio bylo inaczej z ktoras z puszek Nikona?
                          ...

Komentarz

• gietrzy
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 5727

Chyba, że

;-)
                            the silence is deafening

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

niech mi to ktos przelozy na polski, bo nie fersztejen.
                              to kto na kogo napadl? wojskowi na rezerwistow?
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...