Komisja techniczna FIA zdyskwalifikowała Roberta Kubicę (BMW Sauber), który zajął siódme miejsce w Grand Prix Węgier Formuły 1. Po wyścigu okazało się, że bolid Polaka jest o dwa kilogramy lżejszy niż przewidują przepisy. http://sport.wp.pl/kat,1775,wid,8448...6&ticaid=1218e a było tak pięknie
Robert Kubica
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Hm... dobrze wypadł a przygotowanie bolidu to chyba kwestia całego teamu. Może go puszczą do następnego wyścigu?
Nigdy nie oglądałem z uwagą F1 ale całkiem przyjemnie jak coś się dzieje z naszymi w rolach głównych.
-
wcale nie bylo... JEST ! I dalej bedzie Kubica wskoczyl juz po 2/3 sezonu chwilowo na miejsce Villeneuva, i z marszu mimo 2 wypadow z toru i spadku na 14 pozycje dokonczyl wyscig na 7 pozycji, wyprzedzajac nawet (tfu!) schumachera. Mnie fascynuje kariera tego chlopaka jak na debiut jest pieknie, jak na 21 lat, jest jeszcze lepiej. Ja zblizajac sie do 21 roku zycia nie mam nawet prawa jazdy
W marcu IMHO napewno bedzie siedzial za kierownica swojego wlasnego bolidu, i nie jestem pewien czy dalej w bmw.
Komentarz
-
Ja bym się nie przyznawał, bo przyjdzie snowboarder i napisze, co o tym myśliZamieszczone przez thorinJa zblizajac sie do 21 roku zycia nie mam nawet prawa jazdy
30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy
Komentarz
-
nie jestem pewien czy Kubica ma prawko.... miał czas sobie wyrobić? przecież on od 10 lat gania w bolidach (małych, większych a teraz największych...)
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
podobno maZamieszczone przez zanussinie jestem pewien czy Kubica ma prawko.... miał czas sobie wyrobić? przecież on od 10 lat gania w bolidach (małych, większych a teraz największych...)
gdzies nawet slyszalem, ze panstowy egzaminator Kubicy (ktory wiedzial, ze chlopak jest kierowca rajdowym) po zakonczonym egzaminie mial rzekomo powiedziec: "ladnie pan jezdzi, tylko jakos du..wato"?
bo podobno mlody jechal zachowawczo i staral sie "nie deptac", a egzaminator niecierpliwie czekal na pokaz mozliwosci
Komentarz
-
ja to myślę, że on na otwartych ulicach NIGDY nie pokaże swoich możliwości... on jest ponad tymi wszystkimi "rajdowcami miejskimi" z naszych ulic.... podobno na zachodzie Europy szkolenia trwają dłuzej, sa bardziej skrupulatne i dokładne a kierowca na prawdę wychodzi z wiedzą jak zachować sie w pewnych sytuacjach i mimo to oni tam jeżdzą wolniej, spokojniej i bezpieczniej... juz nawet w takich Czechach wszyscy w miastach 50 km/h a poza miastem góra 100 km/h i baaardzo rzadko ktoś tam piratuje... a u nas? zgroza!Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
ogladalem ten wyscig, byl zaje***ty!! Kubica naprawde pokazal na co go stac! rzycze mu tylko dalszych sukcesow...Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
AFAIR kierowca F1 musi miec prawo jazdy. Swego czasu był nawet mały problem, bo któremuś z kierowców cofnięto prawko za jakieś wykroczenia drogowe ale się udało to załagodzić.Zamieszczone przez zanussinie jestem pewien czy Kubica ma prawko....650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Siema jestem świeżak ale mam swe zdanie
Kubica pokazał jak sie powinno deptać po pedałach i ... był za dobry
musieli pokazać mu miejsce w szeregu...Komentarz
-
przed zasnieciem pomyslalem dokladnie to samo Don Szaszlykos, no bo jak takiemu lapancowi punkty przyznac? Jak on nawet swojego bolidu nie ma? Gdzie je niby zapisac? A co do zachodnich kierowcow to kiedys slyszalem o aferze z udzialem bodajze wlasnie jenssona buttona w roli glownej ktory na drodze publicznej zostal przylapany z predkoscia 240 km/h i chciano mu odebrac prawo a co za tym idzie i licencje.
EDIT:
troche statystyk, schumacher zadebiutowal w F1 w wieku 22 lat, w swoim pierwszym wyscigu w kwalifikacjach zajal podobnie jak robert siodma lokate, jednakowoz ukonczyl wyscig na miejscu 14... a nasz Robert ?
Narazie lepszy od schumachera, i oby tak zostalo
Ostatnio edytowany przez thorin; 2366.
Komentarz
-
No i prosze mamy kolejna paranoje ogolno narodowa:-x po malyszomani przychodzi porada na kubicomanie. Teraz ilosc fanow F1 wzrosnie z liczby 5000 do 5 000 000, wszyscy beda pisac ody o Kubicy, reklamy czekolady beda z kubica a na koniec gdy chlopak (nie daj boze) spadnie z forma to beda na nim wieszac psy, do tego stopnia ,ze ten sie juz nie podniesie:-) jakze cudowna polska rzeczywistosc.
BTW nie piszcie za jakis czas "skad wiedzialem"
1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX IIKomentarz
-
A jakie to ma znaczenie? Jaki on "nasz"? On jest swój, a jak już czyjś to Kubiców. W moim przeknaniu kibicowanie "naszemu" zabija sport.Zamieszczone przez yogi-bear....ale całkiem przyjemnie jak coś się dzieje z naszymi w rolach głównych.Komentarz
-
A ja sie ciesze - sie zrobi mania, to jakies ogolnokrajowe TV sie wezma za transmisje F1 i bedzie co ogladac. Moze nawet jakis tor wybudujaZamieszczone przez liquidsoundNo i prosze mamy kolejna paranoje ogolno narodowa:-x po malyszomani przychodzi porada na kubicomanie. Teraz ilosc fanow F1 wzrosnie z liczby 5000 do 5 000 000, wszyscy beda pisac ody o Kubicy, reklamy czekolady beda z kubica a na koniec gdy chlopak (nie daj boze) spadnie z forma to beda na nim wieszac psy, do tego stopnia ,ze ten sie juz nie podniesie:-) jakze cudowna polska rzeczywistosc.
BTW nie piszcie za jakis czas "skad wiedzialem"

Huehue albo powstanie team - Daewo-Polonez
Co do spadku formy i wieszania psow - true, tak dokladnie bedzie
miejmy nadzieje ze Kubica zrobi jedyna sluszna w takim wypadku rzecz i bedzie to mial gleboko... gdzies tam...
Komentarz
-
juz jest. TV4. aczkolwiek tych matolow, ktorzy tam miela ozorem trudno nazwac komentatorami. bo to okreslenie narzuca przynajmniej jakas znikoma znajomosc tematu. a tamci goscie kompletnie w zab...Zamieszczone przez birezA ja sie ciesze - sie zrobi mania, to jakies ogolnokrajowe TV sie wezma za transmisje F1 i bedzie co ogladac.
szkoda mi, ze RTL-u nie mam w domu. szopke robili, ale przynajmniej wiedzieli o czym mowia...Komentarz
Komentarz