Moje wypociny Sigmą 18-125

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • p13ka
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1013

Moje wypociny Sigmą 18-125

Ponieważ Sigma 18-125 została aktualnie poddana serii testów (o czym można przeczytać w dziale: "Testy sprzętu") zamieszczam linki do swoich zdjęć wycieczkowych (Lizbona) i z pokazu Motorshow w Warszawie (wszystkie robione wspomnianą Sigmą).
    Część zdjęć z wycieczki była robiona z jadącego autokaru i przez szybę z AI Servo (co widać w postaci odbić i blików). Bardzo brakowało mi światła w oceanarium
    LIZBONA
    MOTORSHOW
    Zjebki jak i porady mile widziane
  • Anonymous
    Bywalec
    • 2004
    • 117

co do zdjec z lizbony bo tylko te poprzegladalem to szkoda ze nie pokazales ludzi tam mieszkajacych bo ich roznorodnosc po prostu poraza. Szkoda ze nie ma rowniez uliczek z Alfamy. Ale moze nie o tym czego nie ma a o tym co jest - wedlug mnie pokazales typowo turystyczne zdjecia, niespecjalnie podoba mi sie ich kadrowanie, te na praca de comerciu (?) sa jakby zbyt malo kontrastowe, niektore z parku expo sa niedoswietlone. Ogolnie po zdjeciach z Lizbony i z samej Portugalii oczekiwalbym wiecej. O obiektywie ciezko cokolwiek powiedziec - wydaje sie ze robiles wiekszosc zdjec na malej dziurze a dwa ze to jak ostrzy to widac na zdjeciach o wiekszych rozmiarach.

pozdrawiam.

Komentarz

• p13ka
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1013

Chciałbym pokazać o wiele więcej ale wycieczka była połączona ze sprawami służbowymi i trwała może 1,5 dnia. Nie miałem czasu na kreatywną fotografię więc tak jak napisałem, fotki są typowo wycieczkowe. Robione raczej z priorytetem przysłony, której wartość w słoneczny dzień nie schodziła poniżej f/8. Nie tykane w PS więc zawsze można pobawić się levelami i kontrastami. Nie mam dość miejsca na serwerze aby wrzucić pełny wymiar
      Dzięki za komentarz :P
      Pozdrawiam!

Komentarz

• JaW
        Początki nałogu
        • 2004
        • 258

Re: Moje wypociny Sigmą 18-125

Zamieszczone przez p13ka
        Przez to tło jestes mi winien na okuliste... :P
        Pozdr - JaW
        Moja galeria Fotojaw
        Moje zdjęcia na plfoto
        Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Re: Moje wypociny Sigmą 18-125

Zamieszczone przez JaW
          Zamieszczone przez p13ka
          Przez to tło jestes mi winien na okuliste... :P
          Jaaa... zajefajne tlo .. ale ja jednak wole stonowana szarosc 8)

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Co do zdjec - ladnie pokazales typowe zastosowanie tego obiektywu - turystyczny spacer zoom (nie wnikajac w kadry) i widac ze do tego sie nadaje bo jest bardzo uniwersalna (kadry i szerokie i ciasne).
            Ale do oceny jakosci vs zastosowanie - jednak oryginaly sa potrzebne.
            Ja niedlugo dorzuce troche oryginalow - czekam az pogoda bedzie lepsza bo na mocno zachmurzone spacery to ta Sigma za ciemna.

Komentarz

Pracuję...