View Full Version : Reklamy na forum
Ponieważ chciałbym aby to forum samo się finansowąło bez organizowania jednocześnie zbiórki pieniędz dlatego umieściłem reklamy google -są one bezpieczne i bez pop up.
Bardzo gorąco wszystkich proszę podczas odwiedzania forum o kliknięcie na reklamę - nic to nie kosztuje a może uda się uzbierac np na jakąś porządną domenę lub na opłate za serwer.
No właśnie bardzo chciałem kliknąć, ale reklamy nie znalazłem ;-)
Tomasz Golinski 10-11-2004, 08:20 ja musiałem odblokować na adblocku i się pojawiły. za to aż dwie naraz...
Ja tylko w kwesti formalnej :wink:
Czy wystarczy kliknąć poczekać aż się załaduje i można z powrotem kliknąć wstecz?
Czy to się "liczy"?
Ojej... sklep ze sprzetem Nikona reklamowany na forum Canona? :D Ale sie narobilo ;-)
Ojej... sklep ze sprzetem Nikona reklamowany na forum Canona? :D Ale sie narobilo ;-)
PO I - nie mam wpływu na to jaka reklama jest pokazywana - wiem tylko że tematycznie będzie związana z forum
PO II - NIkon czy inna firma - jeśli spłynie kasa za reklamę i bedzie na utrzymanie forum to czemu nie ?
ja jestem za, ale dałbym te reklamy poniżej tematów wątków, bo po otwarciu forum połowe monitora one mi zabierają i musze zawsze suwakiem strone przesuwać aby widzieć to co mnie bardziej interesuje, czyli tematy - niech sobie będą poniżej - jak ktoś ma nacisnąć to i tak naciśnie :)
czy zarobek jest tylko od naciśnięcia czy także od wyświetlenia tekstu typu "odbitka za 39gr"? bo jeśli nie, to tym bardziej na dół strony bym umieścił te rekmamy google
ja jestem za, ale dałbym te reklamy poniżej tematów wątków, bo po otwarciu forum połowe monitora one mi zabierają i musze zawsze suwakiem strone przesuwać aby widzieć to co mnie bardziej interesuje, czyli tematy - niech sobie będą poniżej - jak ktoś ma nacisnąć to i tak naciśnie :)
czy zarobek jest tylko od naciśnięcia czy także od wyświetlenia tekstu typu "odbitka za 39gr"? bo jeśli nie, to tym bardziej na dół strony bym umieścił te rekmamy google
Kasa bedzie tylko wtedy kiedy klikniesz na reklame .
PO I - nie mam wpływu na to jaka reklama jest pokazywana - wiem tylko że tematycznie będzie związana z forum
PO II - NIkon czy inna firma - jeśli spłynie kasa za reklamę i bedzie na utrzymanie forum to czemu nie ?
Chyba nie zrozumiales ;-) Nie napisalem tego w sensie krytyki, oburzenia czy innego odruchu wymiotnego... wiesz... wojny Nikon-Canon, Widzew-Legia... ja na to zbyt duzy chlopczyk jestem 8)
Zauwazylem tylko fakt i to wszystko, a ze przy okazji wywolal u mnie on usmiech na twarzy, to inna sprawa ;-)
Chyba nie zrozumiales ;-) Nie napisalem tego w sensie krytyki, oburzenia czy innego odruchu wymiotnego... wiesz... wojny Nikon-Canon, Widzew-Legia... ja na to zbyt duzy chlopczyk jestem 8)
Zauwazylem tylko fakt i to wszystko, a ze przy okazji wywolal u mnie on usmiech na twarzy, to inna sprawa ;-)
OK :) -to zapraszam do kllikania - bo duzo trzeba się naklikać zeby wypłacili 100' USD :)
Tomasz Golinski 10-11-2004, 16:06 moze da sie postawic bota ;)
moze da sie postawic bota ;)
Google jest za dobre na to o botach i klik generatorach itp pisza w poscie powitalnym :)
tylko daj to na dol strony... jak mamy klimat to i tak bedziemy klikac.. a na gorze przeszkadza i zabiera cenne miejsce ;-)
tylko daj to na dol strony... jak mamy klimat to i tak bedziemy klikac.. a na gorze przeszkadza i zabiera cenne miejsce ;-)
Pewnie masz racje ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze na dole strony ktos kliknie ?
Tez proponuje na dol - pomiedzy postami a "Szybka odpowiedz" - na tyle blisko postow ze bedzie przypominac o kliknieciu.
A co o tematyki... nie jestem pewien czy reklamy Nikona sa zgodne z tematyka tego forum - "Forum użytkowników aparatów marki Canon" ... moze tylko z jego pierwsza czescia: "Forum użytkowników aparatów..." ;)
To ja może proponuje żeby jedna reklama była na górze a druga na dole! Ta piersza bedzie przypominała o klikaniu, a nie będzie to zajmowało pól strony!
Pozdrawiam Kuba
To ja może proponuje żeby jedna reklama była na górze a druga na dole! Ta piersza bedzie przypominała o klikaniu, a nie będzie to zajmowało pól strony!
A ja sie zastanawiam czy umieszczanie w podpisie nieautoryzowanej reklamy o autoryzowanym serwisie jest dopuszczalne :roll: .
Ta reklama była uzgadniana z adminem! :twisted:
Udowodnisz sam czy poczekamy az hazan wroci z dlugiego weekendu? ;)
Ale tu ciekawy problem poruszyles... reklamy moga byc uzgodnione z hazanem, ale gdy on nie przekaze nic na ten temat moderatorom (szczegolnie temu najwredniejszemu a nie tym pozostajacym w snie zimowym ;) ) - wtedy moga sie pojawic wlasnie takie niejasnosci.
Udowodnisz sam czy poczekamy az hazan wroci z dlugiego weekendu? ;)
Ale tu ciekawy problem poruszyles... reklamy moga byc uzgodnione z hazanem, ale gdy on nie przekaze nic na ten temat moderatorom (szczegolnie temu najwredniejszemu a nie tym pozostajacym w snie zimowym ;) ) - wtedy moga sie pojawic wlasnie takie niejasnosci.
Vitez wszystko jest ok - ale fakt nastepnym razem skrobne cos jak ktos sie zglosi i dostanie zgode.
Dzięki za wyjaśnienie! :)
Pozdrówka dla "wrednego moderatora" ;)
Dzięki za wyjaśnienie! :)
Pozdrówka dla "wrednego moderatora" ;)
:) Vitez pilnuje porządku lepiej odemnie :) - dlatego też jest moderatorem bo nie odpuszcza nikomu
tak więc nie czuj się jak ofiara tylko jak osoba skontrolowana :mrgreen:
A więc czuje się jak osoba skontrolowana! :mrgreen:
Pszczola 12-11-2004, 19:03 Nie skontrolowana, jeno pozytywnie zweryfikowana :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ja musiałem odblokować na adblocku i się pojawiły. za to aż dwie naraz...
A ja ciągle nie widzę :( Używam "ręcznego" blokowania reklam w pliku userContents.css. Odblokowałem wszystko co przypominało cokolwiek ze źródła strony forum. Jedyne co zostało, to cokolwiek, co jest zawarte w http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js - ale tego nie mogę ściągnąć w celu obadania (403 Forbidden). A ja bardzo chcę klikać ;-)
Tomasz Golinski 13-11-2004, 00:19 Dziwne, może masz w firmie na jakimś firewallu wycięte. Mi się otwiera bez problemu. Podesłać ci mięso skryptu?
:) Vitez pilnuje porządku lepiej odemnie :) - dlatego też jest moderatorem bo nie odpuszcza nikomu
Czasem odpuszczam - jak sie jakas banda antyVitezowcow znowu w kupe wezmie i zacznie narzekac ze ktos smie kontrolowac "wolny internet" ;) i ze "znikaja znienacka posty - moderatorski szwindel" ;) ... wtedy miewam dosc narzekania na mnie i sobie odpoczywam od pilnowania... niestety inni moderatorzy wtedy tez sa nadal i niezmiennie na urlopie :roll: .
Czasem odpuszczam - jak sie jakas banda antyVitezowcow znowu w kupe wezmie i zacznie narzekac ze ktos smie kontrolowac "wolny internet" ;) i ze "znikaja znienacka posty - moderatorski szwindel" ;) ... wtedy miewam dosc narzekania na mnie i sobie odpoczywam od pilnowania... niestety inni moderatorzy wtedy tez sa nadal i niezmiennie na urlopie :roll: .
Nowym obowiązkiem moderatora jest klikanie codzennie w reklamówekę - moze oni sa pochłonieci klikaniem :)
Pszczola 13-11-2004, 09:37 Na stronie u gory pojawia sie reklama googla - ta z dopiskiem " reklamy Google dla usług dobroczynnych". Niby wszystko ok, tyle, że poajwiaja sie w niej bledzy gramatyczne i ortograficzne. Tak ma byc? :shock:
hazan, to od czasu do czasu zapodaj tu jakieś statystyki - fajnie by było widzieć progresje portfela z klikania.....
Dziwne, może masz w firmie na jakimś firewallu wycięte. Mi się otwiera bez problemu. Podesłać ci mięso skryptu?
Poproszę. Albo podaj (w watku, może się jeszcze komuś przyda) jak wygląda fragment kod, który ładuje bannera.
Na stronie u gory pojawia sie reklama googla - ta z dopiskiem " reklamy Google dla usług dobroczynnych". Niby wszystko ok, tyle, że poajwiaja sie w niej bledzy gramatyczne i ortograficzne. Tak ma byc? :shock:
Niestety ale nie mam wpływu na reklamę jaka puszcza google - pewnie oni też nie sprawdzają tylko dają każdy teks jaki im reklamodwca przeslę - ale jeśli sa ortografy to dobrze nie swiadczy nawet jesli to reklama dobroczynna.
hazan, to od czasu do czasu zapodaj tu jakieś statystyki - fajnie by było widzieć progresje portfela z klikania.....
Moge przedstawić ilośc klików - jeśli chodzi o kasę to nie cce jej tu pokazywać żeby nie zacząc zbędnych dyskusji (kasa ta dzieli się na dwa serwisy na których jest reklama czyli na to forum i na www.post-nuke.pl)
Suma kliknięć - wkiększość pochodzi z portalu www.post-nuke.pl
wtorek, 9 listopad 2004 26
środa, 10 listopad 2004 143
czwartek, 11 listopad 2004 76
piątek, 12 listopad 2004 103
sobota, 13 listopad 2004 38
Tomasz Golinski 13-11-2004, 15:51 Dziwne, może masz w firmie na jakimś firewallu wycięte. Mi się otwiera bez problemu. Podesłać ci mięso skryptu?
Poproszę. Albo podaj (w watku, może się jeszcze komuś przyda) jak wygląda fragment kod, który ładuje bannera.
Wysłałem ci cały na mail, sporo tego wiec nie chce tu wklejać ani nie znam się na tyle, żeby wybrać istotny fragment.
|