Jak w tytule, produkcję przejmuje Flextronics, coś podobnego jak IBM i Lenovo
Kodak przestaje produkować cyfrówki amatorskie
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Czego ten Flextronics juz nie robi..., widac marginesy na cyfrowych kompaktach sa juz tak male, ze liczy sie kazdy cent. No coz ciasno na rynku, a klient sie cieszy :-)
Ciekawe jak to sie przeniesie na rynek dSLR, tu tez sie zageszcza. -
Zastanawia mnie co oni beda robic niedlugo... Dslr'ow nie robia, kompaktow nie, zelatyna kiepsko idzie, papier tez......Komentarz
-
Kodak po wkroczeniu w nową technologię stał się po prostu cyfrowym zadupiem. Jego prodkukty były nie dość że złe to jeszcze drogie.
Kodak potrafi robić raczej wyłącznie filmy foto, aczkolwiek osobiście wolę filmy Fuji.Canon EOS 20D/bg-e2/Nikon DK-21M, Tamron 28-75/2.8, Canon EF 50/1.8, Canon EF 70-200/4 L, Canon EF-S 18-55 f/3.5-5.6, Canon Speedlite 430EX, Sandisk Extreme III 2gb and 1gb, Kenko Teleplus 300 Pro DG 1.4xKomentarz
-
-
Zgadzam się, w związku z tym zdanie powyższe poprawił bym na:Zamieszczone przez AdrianPKodak potrafi robić raczej wyłącznie filmy foto, aczkolwiek osobiście wolę filmy Fuji.
Kodak potrafi robić raczej wyłącznie czarnobiałe filmy foto.Komentarz
-
Myślę że Kodak albo padnie, albo ktoś mądrzejszy go wykupi.Moje zdjęcia
RIP: Canon 40d, Tokina 10-17 Fisheye, Canon 70-200L f4, Canon 17-40L f4, Canon 50 f1.4, 6x Sunpak 555+2x Quantum Battery Pack, 3x PocketWizard MultiMAX (sprzęt skradziono w Krakowie, numer seryjny Body: 0930516228)Komentarz
-
-
tez mi to przeszlo przez mysl.Zamieszczone przez maxbmxMyślę że Kodak albo padnie.Canon? moze niedlugo!Komentarz
-
Nie, nie...Zamieszczone przez minekZgadzam się, w związku z tym zdanie powyższe poprawił bym na:
Kodak potrafi robić raczej wyłącznie czarnobiałe filmy foto.
od czarno białych to jest Ilford. A Kodak, no chyba tylko niszowe rynki im niedługo zostana typu kinematografia, medycyna.
Janusz,
Old enough to know better - but I do it anyway.Komentarz
-
Nie wiem na pewno ale to zdajsie jest spory koncern cheniczny. Może w tym zostaną?"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
No i pewnie Kodak zostanie jedynie na samochodach INDY Car... a może to był Kodiak? ??Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Tak sobie przejrzałem pobieżnie ich stronę internetową i wydaje mi się, że chyba z nimi nie jest tak najgorzej. Oni robią dosyć sporo różnych rzeczy min.: maszyny poligraficzne, materiały do diagnostyki medycznej, materiały stomatologiczne, materiały do kinematografii (z tym że to też pewnie do czasu). Oni zdajsie obecnie to nastawiają sie na obsługę biznesu, a nie na drobnego konsumenta ale najważniejsze to to, że mają sporo kontraktów podpisanych z armią na dostawy sprzętu biurowego i nie tylko (jest tam cały katalog). Także to ostatnie to przesądza o tym, że raczej ich pozycja jest niezagrożona. Choć oczywiście na tym świecie nic nie jest stałe raz na zawsze."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
-
Kodak bedzie robil jednorazowe cyfrowki :-)
Flextronics jest wykonawcom roznego sprzetu dla wielu znanych firm (np. telefony komorkowe). Ma fabryki glownie w Chinach, co pozwala na produkcje taniego sprzetu za grosze.
Byc moze dzieki temu Kodak zaoferuje wkrotce cyfraka za 10$. Na razie jest to czwarta firma na rynku cyfrakow, wiec jesli ktos padnie, to... Pentax :-)Komentarz
-
Pentax w zasadzie to już ma po herbatce. Toż to przecież "prawie" jak samsung!
W IHT był wywiad z doradcą finansowym banku, który jest jednym z większych udziałowców pentaxa i ten bez żenady powiedział, że pentax powienien wycofać się z rynku dslr-ów, bo jego szanse są zerowe."Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz