Czemu 20D jest drozszy od 30D?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Milky

Czemu 20D jest drozszy od 30D?

Witam
    Zamierzam kupic wlasnie ktoras z tych lustrzanek i myslalem nad 20D ale jak zobaczylem ze jest drozsza od nastepcy swojego to mnie zastanowilo http://www.hoopla.pl/index.php?cPath...tributes_id=11 i dlatego napisalem ten watek i licze na Wasza odpowiedz bo w koncu nie wiem co wybrac Zamierzam pstrykac troche portretow ale i krajobrazy bo troche swiata zwiedzam i widzialem juz pare miejsc i zalowalem ze nie mam jak uwiecznic tego a fundusze... hmmm na 30D by mnie stac bylo
    No nic pozdrawiam i czekam na odpowiedz
  • Kolaj
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 3293

Coś im się widać popipciało Poszukaj innych ofert na oba modele. Napewno znajdziesz taniej. Zwłaszcza 20D

Komentarz

• KuchateK
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 4895

Nie ma w nim nic co warte jest wiekszej sumy. 30D jest lepsze.

20D nie w pore przez niektorych wyprzedany, wiec te resztki na polkach maja dziwne wysokie ceny i leza tak, bo 30D nie tylko jest lepsze ale zdazylo juz staniec do nizszego poziomu jak koncowki 20'stki. Sprzedawcy powinni odzalowac i wypchac je ze strata zanim wogole nikt tego nie bedzie bral, ale nie kazdy tak potrafi...
      ...

Komentarz

• RemikP
        Coś już napisał
        • 2005
        • 51

na tej stronce to są jakieś jaja :P co to wogóle za cena tego 20d. 30d jest następcą 20d i jest na pewno dużo lepszy no i droższy .
        To już nawet tu masz zestawik tańszy 30D + kit http://cyfrowe.pl/aparat_opis.php?id=1166&idg=1165
        ale poszukaj dobrze napewno znajdziesz jeszcze taniej.
        pozdrawiam
        Edit: Jak pisałem to reszty postów jeszcze nie miałem
        Ostatnio edytowany przez RemikP; 2713.
        20d + kit + sigma 70-300 APO DG + CF1G PRETEC Cheetah + Plecaczel

Komentarz

• Milky

Dzieki wielkie za wypowiedzi i jestem pod wrazeniem reakcji...taaak szybko
          Tez wlasnie myslalem ze jednak 30D tylko kwestia GDZIE go zakupic ale mam miesiac jakos jeszcze by poszukac wiec moze z Wasza pomoca sie uda wybrac jakis porzadny i pewny punkt ;-)
          Dzieki jeszcze raz i udanych kadrow

Komentarz

• slawi_3000
            Uzależniony
            • 2006
            • 568

Zamieszczone przez Milky
            moze z Wasza pomoca sie uda wybrac jakis porzadny i pewny punkt ;-)
            Ja kupowałem w Fotoit na Czerniakowskiej. Polecam.

Komentarz

• Quadrifoglio
              Początki nałogu
              • 2006
              • 364

Zamieszczone przez KuchateK
              Nie ma w nim nic co warte jest wiekszej sumy. 30D jest lepsze.

20D nie w pore przez niektorych wyprzedany, wiec te resztki na polkach maja dziwne wysokie ceny i leza tak, bo 30D nie tylko jest lepsze ale zdazylo juz staniec do nizszego poziomu jak koncowki 20'stki. Sprzedawcy powinni odzalowac i wypchac je ze strata zanim wogole nikt tego nie bedzie bral, ale nie kazdy tak potrafi...
              Mnie śmieszy oferta fotograficzna w Electro World. Kilka gablotek ze sprzętem, 350D z kitem za 3,5 tys ... tymczasem obok, w Media Markt, tlum stoi w kolejce do działu foto.
              http://praca-magisterska.info
              http://alfetta.pl

Komentarz

• thorin
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1990

dla mnie zadna dziwota, kupili duza partie 20d po photokinie w 2004 roku i sie nie sprzedaly, wiec maja taka cene... no moze troche spuscili, a teraz 30d wszedzie jest w takiej a nie innej cenie, jesli troche cofnac sie w czasie to 300d kosztowal w czasie premiery grubo ponad 5k pln, a d30 prawie 10 k pln, porownywalnie, dzis mozna miec za to body semiprofi zamiast amateur, i profi zamiast semiprofi...

Komentarz

• Kolekcjoner
                  Obertroll
                  • 2006
                  • 18793

Ja niedawno w jakimś sklepie internetowym spotkałem 10D za 5000zł. Może nawet go fizycznie już nie mają tylko ostał się w ofercie.
                  "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                  Kapitan Wagner

Komentarz

• MMM
                    Pełne uzależnienie
                    • 2006
                    • 4250

Zamieszczone przez Kolekcjoner
                    Ja niedawno w jakimś sklepie internetowym spotkałem 10D za 5000zł. Może nawet go fizycznie już nie mają tylko ostał się w ofercie.
                    Szczególnie Fotojoker tak ma, w cenniku jest ostatnia cena kiedy towar był dostępny, później się nieaktualizuje bo nie ma do czego.
                    Digart

Komentarz

• muflon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2004
                      • 6763

Przebijam: jeszcze rok temu widziałem w witrynie zakurzone D30 za ok. 2000CHF (czyli też koło 5kPLN)
                      zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• towersivy
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 992

Zamieszczone przez slawi_3000
                        Ja kupowałem w Fotoit na Czerniakowskiej. Polecam.
                        Kupowałes osobiscie?? czy wysyłkowo?? Chce zrobic tam spore zakupy i wszelkie opinie o tym sklepie mile widziane :wink:

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez towersivy
                          Kupowałes osobiscie?? czy wysyłkowo?? Chce zrobic tam spore zakupy i wszelkie opinie o tym sklepie mile widziane :wink:
                          Ceny nie zachwycają, na poziomie Stodoły, ale można sobie pójść do nich na Czerniakowską i pomacać, a nawet trochę się potargować. Sklep / biuro to mały pokój, jak się zbierze pare ludzi to jest niezły młyn, lepiej się wybrać na tygodniu.
                          Digart

Komentarz

• mmsza
                            Zablokowany
                            • 2005
                            • 514

Przenieśli się na trzecie piętro (pok. 304) i tamten jest juz ze trzy, cztery razy większy.

Komentarz

• Costus
                              Bywalec
                              • 2005
                              • 145

Zamieszczone przez towersivy
                              Kupowałem u nich sporo - kiedyś 350D, później 30D poprzez kilka ciekawych obiektywów (min. 100-400L, 24-105L,100 macro). trochę drobiazgów. Generalnie polecam
                              ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
                              że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Komentarz

Pracuję...