numerowanie zdjęć

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dradamsky

numerowanie zdjęć

kupiłem nowego Canona EOS 350D, zaczął numerować mi zdjęcia od 207 a nie od 1, może ktoś wie czy to normalne, bo mam podejrzenie, że aparat był wcześniej używany .
    Z góry dzięki za odpowiedź.
  • miszaqq
    Uzależniony
    • 2006
    • 678

Zamieszczone przez dradamsky
    kupiłem nowego Canona EOS 350D, zaczął numerować mi zdjęcia od 207 a nie od 1, może ktoś wie czy to normalne, bo mam podejrzenie, że aparat był wcześniej używany .
    a karte CF wsadziles nowke (NIGDY wczesniej nie uzywana?) bo ja jak wsadzilem swoja uzywana po A95 to mi zaczelo liczyc od okolo 3000
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Komentarz

• Sproqet
      Bywalec
      • 2006
      • 167

Moze wyzeruj licznik i zacznij liczyc od nowa. Ja mam 300D. Miałem zrobionych 3000 zdjęć dopóki nie włożyłem innej karty. Teraz mi liczy od 6000 :] i sam zmieniam numerację zdjęć.
      ---------------------------
      stopka

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

A mi na jednej karcie numeracja przekroczyla 10000, na drugiej nie i takiee burdel mi sie zrobil w numeracji ze w kazdym nowym katalogu zgranych zdjec numeruje od nowa i dorzucam date (multirename w totalcommander, choc pewnie jakims downloaderem tez by sie dalo).

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Zamieszczone przez dradamsky
          Zapewne normalne. 300D i 20D tak zaczynają numerowac (od 201) więc i 350D pewnie też.

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez Janusz Body
            (od 201)
            Ale jemu zaczal od 207 a nie 201...

Moze czcionke sobie powieksz albo rozdzielczosc ekranu zmniejsz

Komentarz

Pracuję...