Instrukcja do 20D PL - link

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • filip71
    Początki nałogu
    • 2004
    • 250

Instrukcja do 20D PL - link

zauważyłem to zapodaję - może się przyda:

http://toya.net.pl/~arturo/manuale/eos20d_manual_pl.pdf - 12MB

lub

http://www.tedik.neostrada.pl/eos20d_manual_pla.pdf - 5,8MB (gorsza jakość)

z podziekowaniami dla tych co mieli cierpliwość i zeskanowali instrukcję.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3
  • Cichy
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 7450

UUUuuu, no to człowieku zaplusowałeś
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• Liska
      Coś już napisał
      • 2004
      • 67

To niesamowite, że sa jeszcze na tym świecie ludzie bezinteresowni.
      http://whiteplate.blogspot.com/

Komentarz

• filip71
        Początki nałogu
        • 2004
        • 250

Irytuje mnie to, że z instrukcji niektórzy robią biznes
        Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• Janusz Body
          Moderator
          • 2004
          • 5757

Canon zwalcza nie wiedzieć czemu publikacje instrukcji w necie. Było tego z rok temu sporo (do wielu aparatów Canona) ale poznikało z powodów jw.

Dla mnie polityka C to absurd - kupujac cokolwiek mam prawo przeczytać instrukcje PRZED zakupem, podkreślam instrukcje a nie tylko reklamowe slogany.

Radziłbym sciągać szybko bo też pewnie zniknie zwalczona przez Wielkiego Brata.

Janusz.

Janusz,
          Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• kavoo
            Zablokowany
            • 2004
            • 1173

Janusz - kazda publikacja, bez wzgledu na to czy jest to Encyklopedia Brittanica, czy instrukcja obslugi rolki srajtasmy, objeta jest prawami autorskimi. A to oznacza, ze jej kopiowanie/powielanie/rozpowszechnianie bez zgody autora/wydawcy jest przestepstwem. Koniec, kropka.

Miedzy innymi dlatego na preclach napisalem, ze linka podam na priva - nie zamierzam "rozpinac rozporka" i narazac sie na odstrzal podajac namiary na piracki plik, ktory lezy na serwerze mojego pracodawcy. Vitez na preclach mial pewne problemy ze zrozumieniem tego z wlasnej inicjatywy (malo tego - posadzal mnie nawet, ze planuje za udostepnianie linka zadac pieniedzy[*]), wiec probowalem "naokolo" mu wytlumaczyc powody takiego rozpowszechniania pliku. Ale z tego co widzialem nie do konca zrozumial... coz - ja nie chcialem pisac w tak uczeszczanym miejscu o piractwie, on nie chcial zmusic neurony do intensywniejszego dzialania... wyszlo jak wyszlo ;-) Tutaj mniej osob zaglada, wiec mniejsze mam opory przed wytlumaczeniem sprawy. Poza tym ci, ktorzy mieli sciagnac juz sie zglosili i sciagneli (kilkadziesiat osob w 2 dni ), wiec plik poszedl do kosza i teraz mozna mi nagwizdac ;-)
            [*] sam nie wiem, ktora emotka tutaj bardziej pasuje - czy

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez kavoo
              Vitez na preclach mial pewne problemy ze zrozumieniem tego z wlasnej inicjatywy (malo tego - posadzal mnie nawet, ze planuje za udostepnianie linka zadac pieniedzy[*]), wiec probowalem "naokolo" mu wytlumaczyc powody takiego rozpowszechniania pliku. Ale z tego co widzialem nie do konca zrozumial... coz - ja nie chcialem pisac w tak uczeszczanym miejscu o piractwie, on nie chcial zmusic neurony do intensywniejszego dzialania...
              Zapewne dlatego ze ja nie trzese portkami przed podawaniem publicznym linkow. Gdybys podal linka i dodatkowo w poscie z linkiem podal dlaczego prosisz o ograniczenia w sciaganiu - to ludzie by podziekowali a ja nie mialbym zarzutow.
              Ja sam podawalem pare razy na grupie linki do instrukcji na swojej stronce - nie naleze do osob obawiajacych sie wlasnego cienia.
              Znam prawo na tyle dobrze, ze wiem ze gdyby ktos zarzucil mi cos odnosnie praw autorskich to najpierw musi sie starac o ugode a dopiero potem do sadu - tak wiec najpierw by poprosili o usuniecie ze strony a dopiero gdybym sie do prosby nie ustosunkowal to sprawa trafilaby do sadu.
              Tak wiec po publicznym podaniu linkow na grupie tylko czekalem na maila - zaden nie przyszedl.
              Ty wolisz zyc w strachu i cichaczem rozdawac linki, a wg mnie to nieodpowiednie postepowanie bo powoduje podejrzenia ze chcesz na tym zarobic - i to ci probowalem uswiadomic na grupie ale najwyrazniej nie chciales ruszyc neuronami by to zrozumiec i wolales sie upierac przy swoim.

Komentarz

• muflon
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 6763

Zamieszczone przez Vitez
                Ty wolisz zyc w strachu i cichaczem rozdawac linki, a wg mnie to nieodpowiednie postepowanie bo powoduje podejrzenia ze chcesz na tym zarobic - i to ci probowalem uswiadomic na grupie ale najwyrazniej nie chciales ruszyc neuronami by to zrozumiec i wolales sie upierac przy swoim.
                Vitez, a jesteś w stanie ruszyć swoimi neuronami na tyle, żeby sobie uświadomić, że ktoś za takie coś może np. wylecieć z pracy? Niezależnie od naruszeń własności, prawników itp. - po prostu za wykorzystywanie zasobów firmowych do swoich prywatnych, do tego prawdopodobnie (bo przed wyjaśnieniem) nielegalnych celów.

Skoro uważasz, że to takie proste, to mam propozycję: umieść tą instrukcję na serwerze u siebie w pracy (no, bo zakładam, że zabawek nikt Ci nie sponsoruje ;-)) i podaj do niej linka tu i na p.r.f.c.
                zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez muflon
                  Skoro uważasz, że to takie proste, to mam propozycję: umieść tą instrukcję na serwerze u siebie w pracy (no, bo zakładam, że zabawek nikt Ci nie sponsoruje ;-)) i podaj do niej linka tu i na p.r.f.c.
                  Tu mam takie alibi ze do serwerow u mnie w pracy nie ma dostepu z zewnatrz. Jest tylko one-way exit tzn ja moge w pracy przegladac internet ale internet nie moze przegladac mnie.
                  Co wcale nie zmienia mojego zdania na temat "szeptanego" sposobu umieszczenia linka, a ze zaczynamy wchodzic w gdybanie "a co by bylo gdyby ten serwer stal na ksiezycu" dlatego proponuje EOT - milego sciagania instrukcji etc itp itd :P

Komentarz

• Pszczola
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 1760

Zamieszczone przez muflon
                    Vitez, a jesteś w stanie ruszyć swoimi neuronami na tyle, żeby sobie uświadomić, że ktoś za takie coś może np. wylecieć z pracy?
                    W mnie w robocie ten temat byl walkowany. Wyleciec mozna z paragrafu "nadużycie zakładowych środków telekomunikacji".
                    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• TomekD
                      Bywalec
                      • 2004
                      • 171

Bóg zapłać dobry człowieku, poznam lepiej przed kupnem mój obiekt westchnień ;-)
                      20D, 6D

Komentarz

• easyrider
                        Coś już napisał
                        • 2004
                        • 94

Nie wierzę że jest ponad 600 użytkowników 20D...

I jak tu się dziwić że Canon to sprzedaje... (instrukcje mam na myśli)

Komentarz

Pracuję...