Czy ktoś z tego forum chłodzi pc-ta wodą ?? (oprócz mnie)
watercolling
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Co prawda PCta zbyt czasto nie uzywam (tylko do gierZamieszczone przez mattnickCzy ktoś z tego forum chłodzi pc-ta wodą ?? (oprócz mnie)
) ale takze mam tego starego rupiecia na wode
CPU (Athlon 2400+ podkrecony na 2200 fizycznie, nie wiem jaki to jest przelicznik na to durne XP), GPU (Ati 9800Pro) + North Bridge (NF7-S)
Ostatnio edytowany przez DoMiNiQuE; 223. -
Witam
z mila checia przesiadl bym sie bo moj to juz prawie suszarka (a moze nawet juz bo bije goracym powietrzem masakrycznie) tylko jak cos wymysla chlodzenie kosci ram na grafie to kupuje bo slyszalem ze woda to cisza
- oferuja chlodzenie ,procki ,chipset`y i inne chlodzenia tylko co z pamieciami na grafie narazie nie ma /wiec mam suszarke.
??:
Pozdrawiampare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....Komentarz
-
Ja kupilem sobie takie oto <klik> radiatorki. podocinalem, wypilowalem, wyszlifowalem i pasuja jak ulal. obrobka nie jest trudna poniewaz aluminium jest bardzo miekkie i latwo sie obrabia.Zamieszczone przez Dzygit-DublinWitam
z mila checia przesiadl bym sie bo moj to juz prawie suszarka (a moze nawet juz bo bije goracym powietrzem masakrycznie) tylko jak cos wymysla chlodzenie kosci ram na grafie to kupuje bo slyszalem ze woda to cisza
- oferuja chlodzenie ,procki ,chipset`y i inne chlodzenia tylko co z pamieciami na grafie narazie nie ma /wiec mam suszarke.
??:
PozdrawiamKomentarz
-
-
-
jaki plusk wody ?? o czym wy mówicie...cisza...mój komp chodzi na poziomie laptopa toshiba a105 w idlu
bloki na rdzeń gpu i memki jest...Komentarz
-
Ciche działanie da się uzyskać metodami konwencjonalnymi. Dobry zasilacz, dobra obudowa, bezwiatraczkowa płyta główna i grafika.650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
-
właśnie. i nie kręcony procek. ja użyłem kilku wentyli 80mm, testowałem różne papsty, arctic'i, i inne silenty - co ciekawe najcichsze i najwydajniejsze okazały się stosunkowo tanie coolermastery z regulacją.Zamieszczone przez piast9Ciche działanie da się uzyskać metodami konwencjonalnymi. Dobry zasilacz, dobra obudowa, bezwiatraczkowa płyta główna i grafika.
a chłodzenie wodne było za głośne :-(
i laptopy to nie jest przykład ciszy niestety...
choć mam jeden wyjątek: stare fujitsu - wentyl na procku praktycznie nie włącza się, dysk można wyłaczyć po kilku sekundach i ..... jest cisza absolutna, normalnie kalkulator. dopiero jak nadusisz Ctrl-S, to dysk na chwilę startuje 8)
gdyby nie świecąca myszka, to po wygaszeniu ekranu nie wiedziałbyś, że laptop działa.
a z chłodzeniem wodnym nie?Zamieszczone przez DoMiNiQuEI tym sposobem masz kaloryfer gratis
praw fizyki pan nie zmienisz... 8)
bilans musi wyjść na zero
pozdro.,
m.
Za to porownujac calkowity kompletny brak dzwieku podczas uzywania cpu i gpu pasywnie chlodzonych z podlym buczeniem wiekszosci pompek do wody wybieram jednak opcje pierwsza. Mnie juz tam wc i oc pszeszlo. Pasywny stock ma wiecej zalet. Za te pare procent wiecej w tescie bawic sie w hydraulika, sluchac odrzutowca albo podlego buczenia mi sie nie chce. Najczesciej wychodzi tak, ze porownujac koszt chlodzenia i czas poswiecony na calosc taniej jest kupic te pare procent wydajniejszego CPU.
P.S. Skoro o odrzutowcach... Mam w domu SGI O2. To tak startuje, ze mozna spokojnie uzyc tego do symulacji odpalania samolotu
Mysle ze muflon byl by zachwycony
...Komentarz
-
Komentarz
-
Mam podobne zdanie do Kuchatka
Bawilem sie w WC i OC niemalze zawodowo (artykuly itp). Na dluzsza mete jednak zabawa ta ma wiecej wad niz zalet. O ile dobrze zlozone WC ma niemalze same zalety (wydajnosc i cisza) tak polaczone z OC (szczegolnie na poziomie przerabiania plyt glownych i grafik) w wiekszosci przypadkow konczy sie awaria sprzetu i kolosolanymi wydatkami. Patrzac z perspektywy czasu mozna bylo te kase zamiast na naprawy przeznaczyc na upgrade sprzetu. Ostanim ciosem jest zwykle utrata waznych danych po uszkodzeniach dyskow. Wtedy czlowiek przechodzi na pasywne chlodzenie i zaczyna sie zastanawiac po co mu w ogole to OC bylo. Najczesciej etap ten polaczony jest tez ze zmniejszona iloscią wolnego czasu i zmniejszonym zapotrzebowaniem na gry komputerowe
Pozdrawiamhttp://www.bykom-stop.avx.pl/
Najnowsze fotografie cegiel znajdziesz w mojej galerii http://canon-board.info//showthread.php?t=11296
Komentarz
-
Nie no podstawy fizyki jakies tam znam
Mialem na mysli to, ze wole miec zbiornik z woda daleko od kompa niz sapiacego goracem blaszaka obok siebie
Komentarz
-
Otoz toZamieszczone przez McKaneWtedy czlowiek przechodzi na pasywne chlodzenie i zaczyna sie zastanawiac po co mu w ogole to OC bylo.
Moze troszkeZamieszczone przez McKaneNajczesciej etap ten polaczony jest tez ze zmniejszona iloscią wolnego czasu i zmniejszonym zapotrzebowaniem na gry komputerowe
...Komentarz
Komentarz