Mialam dwia aparaty cyfrowe olympus teraz obecnie mam c-70 i jestem z niej nie zadowolona robi bardzo niewyrazne zdjecia zastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki tak jak c-70 ( calkiem dobre wychodzily) czy ktos mi pomoze na moje pytanie
czy aparaty lustrzanki moga nagrywac krotkie filmy
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
lustrzanki mogą
lustrzanka nie może
pozdrawiamun point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10Komentarz
-
-
zostaw sobie c-70 do filmów a Canona kup do robienia zdjęć.Komentarz
-
Nie mogą.Zamieszczone przez frederikkezastanawiam sie nad kupnem cyfrowej lustrzanki canon ale nie wiem czy moga one nagrywac filmiki
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- trzeba od czasu do czasu czyścić matryce,
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników,
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie nagrywają dźwięków,
- nie odtwarzają mp3,
- nie da się z nich telefonować
Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki
Komentarz
-
O rany, faktycznie :-)Zamieszczone przez stdanielo...i co gorsza (było takie pytanie na forum), nie da się wyłączyć ani zmienić dźwięku migawki
trzeba doprecyzować: nie mają żadnych profili typu: Theme, Start-up Image, Start-up Sound, Start-up Image, Operation Sound, Selftimer Sound, Shutter Sound etc.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Bez sensu ta ironia :/Zamieszczone przez gwozdztNie mogą.
Ponadto posiadają jeszcze następująca cechy, często będące przedmiotem rozczarowania:
- trzeba od czasu do czasu czyścić matryce,
- nie mają obracanych/odchylanych ekraników,
- nie da się robić zdjęć trzymając aparat w wyciągniętych rękach i patrząc na ekranik,
- nie nagrywają dźwięków,
- nie odtwarzają mp3,
- nie da się z nich telefonować
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...Komentarz
-
Dlaczego ironia i bez sensu?Zamieszczone przez SimonBez sensu ta ironia :/
Podejrzewam, ze watek zalozyl ktos jako prowokacje, lub jakis dzieciak, ktory nie potrafi znalezc tych informacji na stronie producenta...
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.
Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.Ostatnio edytowany przez gwozdzt; 3209.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Komentarz
-
Zauwazylem bowiem na tym forum dosc czesto tego typu odpowiedzi i jak dla mnie, sa bardzo ironiczne ;-) Nie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR. Wiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :PZamieszczone przez gwozdztDlaczego ironia i bez sensu?
Jedyna ironia to może z tym telefonowaniem, ale cała reszta jak najbardziej poważnie.
Jesli to jest prowokacja to mam to w tzw. "głębokim poważaniu", natomiast w oczach dzieciaka te "wady" o których napisałem w równym stopniu deklasują sprzęt, co brak nagrywania filmików.Komentarz
-
Nie, tutaj akurat mogę się zgodzić z autorką wątku - bardziej niewyraźne zdjęcia robi jakiś compaktowy Olek.Zamieszczone przez RiccardoZapomniales o najwazniejszym - robia brzydkie zdjecia
Lustro wygeneruje lepszej jakości obrazy (zależnie jeszcze od obiektywu), ale pod warunkiem, że będzie w odpowiednich rękach.Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Ale tu akurat jest chyba odwrotnie - skoro pyta o DSLR tzn. że fundusze jakieś ma.Zamieszczone przez SimonNie kazdemu posiadaczowi pstrykacza zalezy na mp3, dzwiekach itp, a posiada go moze dlatego, ze nie ma funduszy na dSLR.
A skoro zależy na filmikach, to nic nie szkodzi wypunktować pozostałe ficzery, których nie znajdziesz w lustrzankach.
Niech wiedzą w co się ładują :-)Zamieszczone przez SimonWiec po co z nich zaraz kpic?! I czy to ich wina, ze kazdy pstrykacz teraz nagrywa aviki?! :PPozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
A po za tym filmy jak najbardziej można kręcić
:wink: było już o tym http://canon-board.info/showthread.php?t=12732.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Komentarz
Komentarz