Która Pixme wybrać ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • carton_king

Która Pixme wybrać ?

Witam,
    mam zamiar kupić drukarke mogacą konkurować jakoscią wydruków i ceną za np wydruki A4.
    Przeszukalem juz forum pod tym kątem, ale wciąż nie mam odpowiedzi co w koncu bedzie najlepszym wyborem, np czym się róznią (oprócz ceny) ip6220D, ip5200 czy ip8200? Która z nich wybrać?
    Cena gra raczej drugorzędną jesli wiecej zyskam w sencie stosunku jakość/cena wydruku, bo mam na mysli dłuzsza eksploatację
    Jak to jest z nieoryginalnymi atramentami czy isc w kierunku tanich pojemnikow bazujacych na podmianie chipów (jest tego troche na allegro) czy moze kupic same atramenty do napełniania...
    Czy kolorowe drukarki laserowe daja podobne efekty w sensie jakosci fotograficznej co te plujki Canona? Jesli tak to co jest przeszkoda aby przejeły prym w tym sektorze? Cena papieru fotograficznego do laserówek?

bede wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki

pozdrawiam wszystkich forumowiczów !

Konrad
  • rysiaczek
    Uzależniony
    • 2005
    • 897

kup IP4200, reszte odloz na papier i atramenty.. Roznica wg mnie niewielka (z 5200 brak roznic), a masz wiecej drukowania za friko.
    Jezeli natomiast cena dla Ciebie jest rzeczywiscie drugorzedna (czytam: nieistotna), to bierz najdrozsza i po klopocie
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• carton_king

dzieki za odp... zastanawiam sie jeszcze czy przydaje sie i czy jest ekonomicznie uzasadnione posiadanie drukarki drukujacej na A3 plus (?)

pozdr
      konrad

Komentarz

• rysiaczek
        Uzależniony
        • 2005
        • 897

a czesto takie drukujesz? A ile kosztuje taki wydruk w najblizszym Ci dobrym punkcie foto? Pomysl do czego potrzebujesz drukarki i do tego ja dobierz. Nie do ceny.
        Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Komentarz

• zOomek
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 19

Osobiście ma IP5200R i to "R" robi wielką różnicę. Drukareczka kontaktuje się przez wi-fi. Jeśli masz to w domq to polecam, jeśli nie - no to kupuj 4200. Z tego co pisze Rysiaczek szkoda dopłacać. Ja kupowałem 5200r właśnie ze względu na to wi-fi. Ja sobie drukuję z blaszaka a Bee (ta lepsza połowa) z laptopa leżąc w łóżeczku :P Co do różnic nic nie powiem - nie widziałem wydruków z 4200.
          Aha - 5200 ma taką miła funkcję jak drukowanie dwustronne w trybie automatycznym. Drukarka sama "przewraca" sobie kartkę.
          Generalnie jak widać na razie nie znalazłem minusów - jakieś pewnie są. Poczytaj moża coś o drukarkach w dziale Sprzęt.
          Pozdr.
          Chęci i jeszcze raz chęci - czasami myślę że lepiej gotuję

Komentarz

• muflon
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 6763

Zgadzam się z przedmówczeczkiem. Wszyściutkie te drukareczki są śliczniutkie i w typowych waruneczkach różniczki nie będzie. Jeśli zadajesz takie pytanko, to znaczy że w zależności od tego, czy w domeczku masz więcej komputerków (albo używasz systemików operacyjnych innych niż okieneczka), najlepszym wyborkiem będzie iP4200 albo iP5200R. Ja mam tą drugą i już nieraz opisywałem wrażonka z użytkowanka.

zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Zamieszczone przez muflon
              Zgadzam się z przedmówczeczkiem.
              OT ale nawiazujac do przedmowienkow kochaniutkich:
              Najlepsze produkty dla kobiet. Szampony, lakiery, zmywacze, olejki, błyszczyki, balsamy, mleczka, peelingi, fluidy, szminki. Sprawdzone recenzje, opinie, oceny.

Komentarz

• LemonR
                Bywalec
                • 2005
                • 234

Jeżeli chodzi o zamienniki to jak wszędzie są dwa obozy ci co twierdzą, że ktoś komu zależy na jakości może o nich zapomnieć i kto mówi, że nie widzi różnicy to powinien iśc do okulisty. I drugi obóz tych nienarzekających. Ja należę do tych pierwszych. U mnie drukowanie fotografii skończyło się po kupnie zamienników bardzo polecanych w sieci i podobno świetnych. Jednak mój przypadek dotyczy drukarki z konkurencyjnej firmy.

Komentarz

• zOomek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 19

Pozdrawiam kolegę Muflona serdeczniutko :P
                  A tak na marginesie - miało być miło po prostu.
                  Chęci i jeszcze raz chęci - czasami myślę że lepiej gotuję

Komentarz

Pracuję...