problem z 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sluzi

problem z 350D

Witam. Mam mały problem z moim 350D
    Na każdym zdjęciu w prawym dolnym rogu pojawia się czarna kropka. Zawsze w tym samym miejscu. Jest szczególnie widoczna na jasnym tle. Mam dwa obiektywy i na obu jest tak samo. Nie znam się na elektronice, ani dobrze na aparatach. Proszę o szczegółową pomoc co to może być i jak się z tym uporać. Przykład na zdjęciu poniżej. ( powiększona część zdjęcia )

Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
  • Tomasz Golinski
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 8623

To wygląda na jakiś brud na matrycy. Sprawdz czy jak zwiększysz przesłonę to brud robi się wyraźniejszy? JAk tak, to szukaj wątków o czyszczeniu
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• lokowaty
      Bywalec
      • 2006
      • 139

Witam!

Proponuję odrazu: Menu---->Sensor cleaning, odwrócić puszke lustrem w dół, "gruszka" i dmuchanko.
      Pamiętaj że ta funkcja z aparatu która odsłania matryce działa tylko z pełną baterią.
      Acha, no i trzeba zdjąć obiektyw.

Pzdr!
      Ostatnio edytowany przez lokowaty; 6203.
      7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
      fotki

Komentarz

• sluzi

Dzięki. Jutro lece po gruszke do apteki
        Mam nadzieję, że nic nie zepsuje

Komentarz

• lokowaty
          Bywalec
          • 2006
          • 139

Hej!

Jak kupisz gruche to sprawdz czy nie ma w srodku talku lub innych paprochów!

Powodzenia!
          7D, C 18-55 IS, T 70-300 VC USD
          fotki

Komentarz

• sluzi

Juz po zakupie. Niestety w aptece największa mieli tylko 9. Ale i tak spisała się na medal już jest wszytsko ok. Dzięki za pomoc. Ide dalej strzelać foty ;]

Komentarz

Pracuję...