Czy ktoś z forumowiczów posiada takową i mógłby się podzielić? Wpadł mi w łapki ostatnio taki aparat - pożyczony od szwagra, ale bez instrukcji. Niby wszystko wiem po obyciu się z 300D, ale... czy na pewno? Byłbym wdzięczny za jakiś link (google jest nieprzydatny, już szukałem).
Instrukcja do EOS-a 300N
Zwiń
X
-
Instrukcja do EOS-a 300N
Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Tagi: Brak -
tu masz od 300 bez N
to się niczym nie różni, tylko LCD i przyciski przenieśli na tylną ściankę.Pozdrowienia, Tomek
-
300 bez N to znalazłem bez problemu. Ale właśnie ciekawi mnie, co jest różnego w wersji z N (na pewno 3-punktowy AF zamiast 7-mio, ale to sugeruje, że i inne rzeczy są poobcinane).Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
-
Zaraz, zaraz... kurde, ale o czym my gadamy?
Bo był 300, 300v, 300x, ale nie znam 300n?Pozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
Patrząc po sieci to mi też to się wydaje dziwne. Ale... albo mnie już tak skleroza zjadła, że nie pamiętam co miałem w ręku dzisiaj rano jak go wyjmowałem z plecaka, albo takie coś jednak istnieje. Jeśli to drugie to po powrocie do domu zrobię fotki, żeby nie było, że kłamię ;-) A jeśli to pierwsze to... chyba rzeczywiście potrzebuję urlopu :-DZamieszczone przez gwozdztZaraz, zaraz... kurde, ale o czym my gadamy?
Bo był 300, 300v, 300x, ale nie znam 300n?Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
-
Te 3 pkty AF o których wspominasz sugerują, że to chodzi o 3000n :-)
Jeśli tak to właściwie to samo co 3000, do którego instrukcja również jest tu:
3000 od 3000n różni się tylko tym, że 3000 nie ma E-TTL. Dotyczy to jednak tylko zewnętrznej lampy błyskowej, bo wbudowana i tak pracuje w TTL w obu tych modelach. Konkretnie jest tak:
3000 - kukułka TTL - zewnętrzna TTL
3000n - kukułka TTL - zewnętrzna E-TTLPozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
No to już jasne - winny jestem oczywiście ja, bo aparat to 500N. Manual już mam, sorry za zamieszanie.
A wątek można wywalić, jeśli któryś z adminów chciałby się tym zająć.Ostatnio edytowany przez Peri Noid; 5553.Praktica MTL 5B, RevueFlex 5005, PSix, EOS 30D+opcjonalna matówka z klinem, worek szkiełek, jakaś lampa i statyw :-)Komentarz
Komentarz