[KEEK] - sztuka fotografii bezpośredniej

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Diego
    Początki nałogu
    • 2004
    • 251

[KEEK] - sztuka fotografii bezpośredniej

Nic nie jest tak trudne jak proste i bezpretensjonalne pokazanie rzeczy banalnych i przyziemnych... umiejetnosc dana niewielu...

http://keek.ovh.org/ -
    kwadratowy wciagajacy świat...
  • nosorozec
    Coś już napisał
    • 2006
    • 60

Zamieszczone przez Diego
    pokazanie rzeczy banalnych i przyziemnych...
    taaaaa: http://keek.ovh.org/bLS02.html - przyziemne/banalne powiadasz
    350D + 24-70/f2.8L + EF 50mm/f1.8 + EF 85mm/f1.8 + 580EXII
    ---
    "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE." - Ernst Haas

Komentarz

• Diego
      Początki nałogu
      • 2004
      • 251

Zamieszczone przez nosorozec
      taaaaa: http://keek.ovh.org/bLS02.html - przyziemne/banalne powiadasz
      tramwaja sie pan czep

Komentarz

• zanussi
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1696

ja tylko nie rozumiem po co udawać klasyczną fotografię czarno białą.... w/g mnie ramki "imitują" nośnik.... czyżby mała prowokacja????
        Oko plus aparat - dobrana para.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Zamieszczone przez zanussi
          ja tylko nie rozumiem po co udawać klasyczną fotografię czarno białą.... w/g mnie ramki "imitują" nośnik.... czyżby mała prowokacja????
          Znam autora osobiscie i powiem ci tylko ze sie mylisz.

Komentarz

• Wazee
            Dopiero zaczyna
            • 2005
            • 25

według mnie to ten człowiek robi świetne zdjęcia

Komentarz

• akustyk
              gajowy
              • 2004
              • 12226

kadry kwadratowe i czarno-bialosc to u Keek-a jak najbardziej nie przypadek. jesli dobrze pamietam gosc hobbystycznie jakims Hassiem pstryka

warto poogladac te fotki, bo facet niewiarygodnie starannie i sprytnie kadruje. duzo mozna sie nauczyc.

Vitez - dobrze kojarze, ze on jest fotoredaktorem Faktu?
              www albo tez flickr

Komentarz

• zanussi
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1696

zwracam honor, którgo zresztą wcale nie zabrałem zmyliły mnie te ząbki na każdej klatce, a ząbki te są charakterystyczne dla filmów wielkoformatowych i służą do znalezienia w całkowitej ciemności właściwej strony filmu (tej z emulsją). Moje zdanie było włąśnie efektem digitalizacji obrazu w ostatnich czasach i wszędzie doszukuję sie zachowań ułatwiajacych. Szacun.

Komentarz

• Costus
                  Bywalec
                  • 2005
                  • 145

Zdjęcia rewelacyjne - mnie szczególnie podoba się to (niesamowity klimat i ... bardzo trudne technicznie zdjęcie):
                  ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
                  że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Komentarz

• Vitez
                    zło konieczne
                    • 2004
                    • 19804

Zamieszczone przez akustyk
                    Vitez - dobrze kojarze, ze on jest fotoredaktorem Faktu?
                    Ze fotoredaktorem to sie domyslalem, bo oferowal robote fotoreporterom swego czasu. A czy Faktu to nie potwierdze, bo nie dopytywalem - nie jestem wscibski i na zywo to wole pic piwo i gadac glupoty niz przeprowadzac wywiady z czyjegos zycia osobisto-zawodowego.
                    Zreszta z Kresa ciezko powaznie o czyms pogadac, tym bardziej o nim , za to chyba zawsze nosi przy sobie pudeleczko z portfolio (stykowki ze zdjec ktore tu podziwiacie).
                    Imponujace portfolio... na www te zdjecia nie wygladaja tak samo.

Przy okazji przypomnieliscie mi zebym w koncu polazl znowu na jakies fotowawowe spotkanie (o ile nadal sie odbywaja).

Komentarz

• KEEK
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 111

Dzien dobry.

Przepraszam, ze zarejestrowalem sie na tym forum mimo, ze nie posiadam Canona. Na swoje usprawiedliwienie moge napisac, ze mialem kiedys dwa i bylem z nich zadowolony. Aha - Nadal mam i uzywam lampy 277T - bardzo ja sobie chwale.

Natrafilem na te dyskusje przez calkowity przypadek, przegladajac google w poszukiwaniu czegos innego.

Dziekuje Diego za zainteresowanie moimi zdjeciami i za tak wspaniala reklame. Wyslij rachunek - byleby niezbyt wysoki.

Zanussi - zadnego udawania klasycznej fotografii. To ona w jak najczystszej postaci (no moze prawie najczystszej bo bez skanera sie nie obeszlo). Zabki o ktorych wspomniales to wyciecia w kasetce Hasselblada. Powstaja na kazdym negatywie i nie maja nic wspolnego z blonami LF gdzie sa fizycznie wyciete z powodu o jakim juz napisales. Zdjecia bez zabkow sa z innej kamery jednakze tak samo jak z Hasselblada sa skanami z calej klatki.

Fotoedytorem Faktu nigdy nie bylem. Super Expresu kiedys - owszem. Obecnie newsroom w jednej z najwiekszych polskich agencji fotograficznych. - Jesli ktos ma dobre zdjecia i podchodzi do fotografowania serio to zapraszam.

Vitez - jak najbardziej mozna porozmawiac ze mna na powaznie. W spokojnym miejscu, bez tlumow i bez rozpraszania przez powabna kobiete ktora raczyles ze soba przyprowadzac. Trudno sie wtedy skupic

Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie.

K.
                      Ostatnio edytowany przez KEEK; 7174.
                      HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• zanussi
                        Pełne uzależnienie
                        • 2006
                        • 1696

Czyżbyś był autorem we własnej szanownej postaci?

Komentarz

• KEEK
                          Bywalec
                          • 2006
                          • 111

Nic nie jest pewne w dzisiejszych czasach, ale wydaje mi sie, ze tak.
                          HUMAN NATURE and others...

Komentarz

• mrSaint
                            Dopiero zaczyna
                            • 2005
                            • 48

piekne zdjecia...........

Twoje prace, z ktorymi zetknalem sie czytajac, p.r.f i cyfrowa siostre p.r.f.c zainteresowaly mnie srednim formatem. Obecnie szukam cos na poczatek, sprobuje chyba mamyia-je c330......

pzdr

Komentarz

• Vitez
                              zło konieczne
                              • 2004
                              • 19804

Zamieszczone przez KEEK
                              Vitez - jak najbardziej mozna porozmawiac ze mna na powaznie. W spokojnym miejscu, bez tlumow i bez rozpraszania przez powabna kobiete ktora raczyles ze soba przyprowadzac. Trudno sie wtedy skupic
                              Iza praktycznie na krok mnie nie odstepuje wiec wychodzi na to ze nie mam szans powaznie z toba porozmawiac

Btw mamy na forum i Nikonierow i Mamiyowcow wiec bez obaw o brak Canona mozesz czasem wpadac.

Komentarz

Pracuję...