Tak jak w temacie jaki telekonwerter polecicie, oryginalny canona czy moze jakiejs innej niezaleznej firmy?
Konwerter tele do G3
Zwiń
X
-
Konwerter tele do G3
M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
20D | EF-S 18-55 | T 28-75/2.8 | EF 50/1.8 | EF-S 60/2.8 macro | EF 70-200/4L
580EXII
055XPROB | 488rc2Tagi: Brak -
Zdecydowanie polecam Kenko 2x Telekonwerter. Bardzo ladnie sobie radzil przez rok uzywania 8)
http://www.lensmateonline.com/buy.html -
Potwierdzam, jest niezłyZamieszczone przez VitezZdecydowanie polecam Kenko 2x Telekonwerter. Bardzo ladnie sobie radzil przez rok uzywania 8)
http://www.lensmateonline.com/buy.html
Oto fota bez telekonwertera (ciemna, bo ciemno było... Widok z okna, kadr oryginalny):
A oto 2 foty z telekonwerterem (troszke wczesniej robione, kolorem sie prosze nie zrażać 8) , kadr oryginalny):
Canon G3 & Nikon D70Komentarz
-
Nie tak sie robi testy, nie tak. Alahari... wybierz nieruchomy punkt dosc daleko w ktory celujesz.
Zrob zdjecie ze statywu tego punktu, bez konwertera na max szerokim kacie, nastepnie na max waskim kacie (maksymalny zoom optyczny). I nastepnie kolejne dwa zdjecia tego samego punktu z zalozonym konwerterem i tymi samymi ustawieniami - max szeroki i max waski. Pokaze to jego wade (wspolna dla wszystkich telekonwerterow 0 - ze nie da sie go uzywac przy szerokim kacie bo winietuje, pokaze to rowniez jego zalete - porownanie zdjec przy waskim kacie pokaze ze naprawde 2x powieksza
Komentarz
-
Dzięki za zainteresowanie tematem.
Idzie w Polsce dostać gdzieś te telekonwertery?
I jaka jest ich przybliżona cena?M50 | EF-M 22 | EF-M 15-45 | Canon Mount adapter EF-EOS M
580EXII
055XPROB | 488rc2Komentarz
-
Bo to nie były testyZamieszczone przez VitezNie tak sie robi testy, nie tak.
Dobrze wiem jak powinny wygladac zdjecia testowe, ale tylko to do porównania miałam na dysku... Jeśli Algier by chciał, mogłabym mu przetestować telekonwerter Kenko- w sposób jaki przytoczyłes :wink:
-
Jeżeli masz ochotę to bardzo chętnie.
580EXII
-
Ok
Na kiedy potrzebujesz? Bo nie wiem czy przed weekendem sie wyrobie (ale moze), a taki test najlepiej za dnia robić
-
Bez pośpiechu
580EXII
-
Wejdz na stronke ktora podalem. Wysylaja bez problemow do Polski. Cena tez tam jest podana.Zamieszczone przez AlgierIdzie w Polsce dostać gdzieś te telekonwertery?
I jaka jest ich przybliżona cena?Komentarz
-
Ale z tego co widziałem tam trzeba płacić kartąZamieszczone przez VitezWejdz na stronke ktora podalem. Wysylaja bez problemow do Polski. Cena tez tam jest podana.
Na allegro też nie znalazłem konwerterów tej firmy
580EXII
-
To az taki wielki problem? Nie znam banku ktory mialby jakies wielkie opory by wydac karte typu Visa Classic czy Maestro ... Sklep jest godny zaufania, przetestowany, mozna bez obaw placic karta. A jak sam nie masz to dogadaj sie z jakims znajomym co ma karte i sie rozliczcie odpowiednio. Wystarczy chciec i pokombinowac, a nie "nie mam karty to nie kupuje" .Zamieszczone przez AlgierAle z tego co widziałem tam trzeba płacić kartą
Komentarz
-
Oj Vitez, płacenie kartą przez internet wiąże sie tez z niemałym ryzykiem..Zamieszczone przez Viteza nie "nie mam karty to nie kupuje" .
-
Pewnie kiedys tak mowili o jezdzie samochodem - nie mowiac juz o lataniu 8)Zamieszczone przez alahariOj Vitez, płacenie kartą przez internet wiąże sie tez z niemałym ryzykiem..Zamieszczone przez Viteza nie "nie mam karty to nie kupuje" .
Komentarz
-
I o robieniu zdjec cyfrowkaZamieszczone przez hazanPewnie kiedys tak mowili o jezdzie samochodem - nie mowiac juz o lataniu 8)Zamieszczone przez alahariOj Vitez, płacenie kartą przez internet wiąże sie tez z niemałym ryzykiem..Zamieszczone przez Viteza nie "nie mam karty to nie kupuje" .
Alahari: bez naiwnosci prosze. Napisalem ze to sklep sprawdzony. Wszystkie karty maja ubezpieczenie na zakupy internetowe, dodatkowo taki specjalny dodatkowy numerek na karcie jeszcze bardziej ubezpiecza. Placenie karta owszem - BYLO niebezpieczne... pare lat temu, gdy banki nie braly odpowiedzialnosci a transfer danych nie byl kodowany SSLem.
Uwierz mi - informatyk pracujacy w banku ci to mowi, wiec chyba wiem co mowie 8)Komentarz
Komentarz