Szczyrk. 15/16 lipca kto pomoże z okolic?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • enter
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1201

Szczyrk. 15/16 lipca kto pomoże z okolic?

Hej

jadę na weekend do szczyrku na małe conieco w sobotę mam trochę wolnego rano w sobotę i wieczorem w niedzielę

dajcie znać koledzy o co można zawadzić z aparatem, żeby nie nudzić się przez kilka godzin.
  • GaGacek
    Bywalec
    • 2005
    • 235

noga sprawna? bo o kulach to ciężko będzie Ci smigać. ja Cie podziwiam po zwiedzaniu tunelu średnicowego
    Are you brave enough?

Komentarz

• enter
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1201

jeszcze biegam o jednej lasce, ja mam taka naturę, że na jednym miejscu ne usiedzę, przecież nie będe czekał na kolejną wycieczkę po tunelu, jak już będę chodzil.

A teraz szczyrk całkiem przy okazji wesela kolezanki mi się trafił 2 doby w hotelu i trochę czasu na jakieś 2 wyczieczki w okolice.
      mam mapę trochę śmieci z internetu ale niewidzi mi się jakoś zeby było coś ciekawego. chyba, że własnie ktoś ze szczyrku zna jakieś ciekawe perełki niezaznaczone na mapach

Komentarz

• Sibil
        Bywalec
        • 2006
        • 183

niezłe są malinowskie skały (na szlaku z przełęczy salmopolskiej na skrzyczne), widok ze skrzycznego w kierunku żywca...

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• enter
          Pełne uzależnienie
          • 2005
          • 1201

Zamieszczone przez Sibil
          niezłe są malinowskie skały (na szlaku z przełęczy salmopolskiej na skrzyczne), widok ze skrzycznego w kierunku żywca...
          jak tam trafić i jaka odległość od szczyrku, jakiś link czy cuś podrzucisz?

może jak będzie się Tobie chcialo współrzędne punktu zapodasz z www.mapa.szukacz.pl

Komentarz

• Sibil
            Bywalec
            • 2006
            • 183

W zasadzie trafić jest dość łatwo. Najlepiej wjechać w Szczyrku wyciągiem na Skrzyczne. Potem kierować się w kierunku przełęczy salmopolskiej czerwonym szlakiem. Jeżeli będzie pogoda to możesz ładne pejzaże porobić. Czasu przejścia niestety nie jestem w stanie podać, gdyż traskę tą zawsze robiłem na rowerze Sprawdź dokładnie na mapie, powinny być zaznaczone! pozdrawiam

Edit: http://www.infobaza.pl/miasto.php?cityid=1

cytuję:

"Warto zobaczyć tu również : kamienne figury przydrożne z pierwszej połowy XIX w., Malinowskie Skały przy czerwonym szlaku wiodącym ze Skrzycznego, Grotę Klimczak pod szczytem Trzech Kopcy, ruiny "Diabelskiego Młyna" pod Jaworzyną, jaskinię "lodową" w Rejonie Beskidu Węgierskiego, zabytkowe lipy przy kościele św. Jakuba, gdzie wiązano za karę przestępców czy też beskidzką Galerię Sztuki."
            Ostatnio edytowany przez Sibil; 5412.

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• enter
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1201

dzięki wielkie na ten link w sieci nie natrafiłem
              jeszcze raz dzieki

Komentarz

• Sibil
                Bywalec
                • 2006
                • 183

nie ma sprawy, udanych łowów

Yessphoto, obiektywnie

Komentarz

• krysek
                  Dopiero zaczyna
                  • 2006
                  • 17

Witam wszystkich na forum
                  A może zamiast w górki wybierz się na zlot pojazdów militarnych do Bilelska?

Komentarz

• enter
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1201

chcąc nie chcąc i tak bedę koło zlotu przejeżdżal więc pewnie zawadze. eh he he

Komentarz

Pracuję...