folia na lcd do 300D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • finalcell

folia na lcd do 300D

zarobiłem troche kaski i postawowiłem nabyć ten nieodzowny element już zobaczyłem ryske :< rozejżałem sie i znalazłem http://www.pstryk.com.pl/opis/2124 lub http://allegro.pl/show_item.php?item=33888227 oraz http://allegro.pl/show_item.php?item=33929637 nie znam sie i prosze o pomoc zależy mi na wytrzymałość :>
  • tpop
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 1465

no ja wlasnie kupilem tą za 16zł (5 sztuk) ale jeszcze do mnie nie dotarla wiec nic Ci nie powiem . Moge dać znac za 2-3 dni.
    photography is like feeding heroin, its highly addictive

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Re: folia na lcd do 300D

Zamieszczone przez finalcell
      zarobiłem troche kaski i postawowiłem nabyć ten nieodzowny element już zobaczyłem ryske :< rozejżałem sie i znalazłem http://www.pstryk.com.pl/opis/2124 lub http://allegro.pl/show_item.php?item=33888227 oraz http://allegro.pl/show_item.php?item=33929637 nie znam sie i prosze o pomoc zależy mi na wytrzymałość :>
      ja mam coś takiego

ale nie powiem, bym musial na to specjalnie zarabiać, koszty są żadne

jestem bardzo happy
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• dvd2divx

Ja też kupiłem u tego samego dostawcy na allegro. Generalnie folia jest OK szczególnie biorąc pod uwagę koszt. Ale mam kilka uwag: miałem bardzo duży problem z przyklejeniem tak aby nie występowały bąbelki powietrza - jak mi się to w końcu udało to i tak po kilku dniach pęcherzyki się pojawiły. Druga sprawa: występuje coś na kształt mory gdy ogląda się obraz z LCD przez folię. Ale można przywyknąć.
        Marzy mi się taka folia na LCD jak miałem do palmtopa (firmy Brando) ... tamta była idealna

Komentarz

• Tytus
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 1358

Zamieszczone przez dvd2divx
          Ja też kupiłem u tego samego dostawcy na allegro. Generalnie folia jest OK szczególnie biorąc pod uwagę koszt. Ale mam kilka uwag: miałem bardzo duży problem z przyklejeniem tak aby nie występowały bąbelki powietrza - jak mi się to w końcu udało to i tak po kilku dniach pęcherzyki się pojawiły. Druga sprawa: występuje coś na kształt mory gdy ogląda się obraz z LCD przez folię. Ale można przywyknąć.
          Marzy mi się taka folia na LCD jak miałem do palmtopa (firmy Brando) ... tamta była idealna
          ta którą ja mam jest idealna :wink:
          20Dset
          maj łeb...

Komentarz

• dvd2divx

Zamieszczone przez Tytus
            ta którą ja mam jest idealna :wink:
            Właśnie zamawiam - cena jest śmieszna, popróbujemy ...

Komentarz

• Vitez
              zło konieczne
              • 2004
              • 19804

Re: folia na lcd do 300D

Zamieszczone przez finalcell
              zarobiłem troche kaski i postawowiłem nabyć ten nieodzowny element
              Poklocilbym sie z tym... nieodzowne to sa np obiektywy, karta pamieci, bateria. Bez folii LCD aparat zrobi zdjecie :P .
              Poza tym patrzac na swoj LCD... wcale nie uwazam bym musial go rozpieszczac i wcale go nie rozpieszczalem przez te 10 mies i wyglada calkiem dobrze - nie potrzebuje folii na LCD

Komentarz

• Auwo
                Uzależniony
                • 2004
                • 928

ja mam to samo co @Tytus - jestem zadowolony

Komentarz

• Tomasz Golinski
                  Pełne uzależnienie
                  • 2004
                  • 8623

Popieram Viteza, mam porysowane całe body a LCD bez śladu. IMHO gadzet nie wart uwagi.

Czy ktoś widział poważnie porysowany wyświetlacz w dSLRze?
                  30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
                  Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• Kubaman
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4709

ja dostałem od znajomego, który kupował moje body dwie "folijki". Czy potrzeba, nie mam pojęcia, ale wolę nie ryzykować. Wygląda to kiepsko, delikatnie mówiąc, ale cóż, mogę zerwać w każdej chwili...
                    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Auwo
                      Uzależniony
                      • 2004
                      • 928

Zamieszczone przez Tomasz Golinski
                      Popieram Viteza, mam porysowane całe body a LCD bez śladu. IMHO gadzet nie wart uwagi.

Czy ktoś widział poważnie porysowany wyświetlacz w dSLRze?
                      no wlasnie moze te folie to bezsens ?!
                      kto nie ma folii i przy okazji nie ma rys na lcd ???

Komentarz

• kavoo
                        Zablokowany
                        • 2004
                        • 1173

Na duzym LCD nie zanotowalem do tej pory, ale na gornym trafila mi sie nie wiedziec skad paskudna rysa na samym srodku Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...

Komentarz

• Vitez
                          zło konieczne
                          • 2004
                          • 19804

Zamieszczone przez Kubaman
                          Czy potrzeba, nie mam pojęcia, ale wolę nie ryzykować. Wygląda to kiepsko, delikatnie mówiąc, ale cóż, mogę zerwać w każdej chwili...
                          A powiedz mi - co to za ryzyko? Ze ryska na LCD sie pojawi? Juz aparat przez to bedzie gorsze zdjecia robil? Piszesz ze wyglada kiepsko - chyba gorzej wlasnie wyglada aparat z folia na LCD niz z ryska - folie widac z daleka i od razu jak sie w lapy wezmie, a by ryski zobaczyc trzeba dosc dokladnie sie przyjrzec.

Zamieszczone przez kavoo
                          Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...
                          Pretensje jak wyzej - a w czym ci ta ryska przeszkadza ze az tak nad nia placzesz?

"uo Jezu moj cudowny aparacik sie porysowal" . Panowie, dajmy spokoj - uzywacie sprzetu i to normalne ze sie zuzywa, a nie "musze wydac parenascie zlotych bo sie porysuje". A pozniej... np po roku co bedzie? LCD nowiutki a body cale w rysach... to dopiero bedzie glupio wygladalo ... ciekawe kiedy zaczna sprzedawac "folie na body + folia na LCD gratis! "

Ja rozumiem ze o body trzeba dbac, ale plakac nad ryskami na LCD ktore w niczym nie przeszkadzaja i/lub wydawac forse na to by LCD sie nie zarysowalo podczas gdy reszta body nadal sie spokojnie moze zarysowac - z normalnego zuzycia sprzetu - to troche trąci paranoją .

Komentarz

• kavoo
                            Zablokowany
                            • 2004
                            • 1173

Zamieszczone przez Vitez
                            Zamieszczone przez kavoo
                            Chyba mimo wszystko zabezpiecze sie na przyszlosc, zeby wiecej sie nie pojawilo...
                            Pretensje jak wyzej - a w czym ci ta ryska przeszkadza ze az tak nad nia placzesz?
                            Plakac nie placze, z mostu tez nie zamierzam sie rzucac... ale wk***a mnie jak ja widze, jestem pedant pod tym wzgledem ;-)

Komentarz

• Pszczola
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1760

Jasne, ze ryski na wyswietlaczu nie wplywaja na jakosc robienia zdjec. Ale o LCD warto dbac, jesli myslimy o sprzedaniu wlasnego sprzetu kiedys w przyszlosci. Nabywaca w duzej mierze 9szczegolnie ten nierozgarniety) moze zwracac uwage takze (glownie?) na to jak aparat wyglada 'z zewnatrz'.
                              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

Pracuję...