Jak sie zapatrujecie na ...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Giraff
    Bywalec
    • 2006
    • 100

Jak sie zapatrujecie na ...

... stosowanie filtrów barwnych, ale nie tylko, kiedy używacie swoich cyfraków? Czy posprzedawaliscie swoje COKINy i inne kolorowe szkiełka, kupiliście licencję na PS i wzbogacacie swoje fotografie już tylko cyfrowo w domowym zaciszu, czy też może walczycie w terenie z dużą ilością pałętających się filtrów barwnych, szarych, połówek podczas wypadu w jakiś plenerek ?

Inaczej mówiąc : czy PS wyprze filtry barwne czy też nie ?

Jak myślicie ?
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

Zamieszczone przez Giraff
    Inaczej mówiąc : czy PS wyprze filtry barwne czy też nie ?
    nie ma takiej mozliwosci, przynjamniej nie przy tych rozpietosciach tonalnych matryc... moze za kilkanasie lat tak ale dzis - nie
    Instagram

Komentarz

• p_lar
      Początki nałogu
      • 2006
      • 287

No jak coś przejarasz na zdjęciu albo wyjdzie za ciemno to czasem z raw-a ciężko uratować. Z jpg to już wogóle masakra. Ja chcę spróbować filtrów ale stopniowo, zaczynając od szarych, o czym to już napomknąłem w innym wątku
      Can-on, can-off...

Komentarz

• Giraff
        Bywalec
        • 2006
        • 100

Zamieszczone przez Jac
        nie ma takiej mozliwosci, przynjamniej nie przy tych rozpietosciach tonalnych matryc... moze za kilkanasie lat tak ale dzis - nie
        tzn. ?
        Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

tzn dokladnie to co napisalem, uzywajac np szarych polowek(badz kolorowych) "przygasza" sie niektore partie zdjecia jesli matryce mialy by wieksza rozpietosc tonalna mozna by takie efekty symulowac - dzis sie nie da tego zrobic inaczej niz poprzez HDR'y ;-)... poza tym istnieje tez cos takiego jak wygoda ... zobacz galerie akustyka - szczegolnie landszafty ;-) - tam gdzie masz ruch na zdjeciu nie zrobisz HDR'a ;-)
          Instagram

Komentarz

Pracuję...