Jaka karta graficzna

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bingant
    Uzależniony
    • 2006
    • 507

Jaka karta graficzna

Witam!
    Jestem na etapie kompletowania kompa i pytanie jak w temacie, jaką kartę graficzną polecacie.
    Pozdrawiam.
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L
  • gwozdzt
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 5780

Zamieszczone przez Bingant
    Witam!
    Jestem na etapie kompletowania kompa i pytanie jak w temacie, jaką kartę graficzną polecacie.
    Pozdrawiam.
    Chcesz, żeby Ci ludzie pisali jaką kartę, a samemu nawet nie chciało Ci się napisać z jakich komponentów składasz tego kompa?
    Kolejna sprawa: czego wymagasz od tej karty? szybkości i wydajności do gier? jakości obrazu do grafiki?
    Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• popmart
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1721

jestem na etapie kupowania samochodu jaki polecacie? za 100000, 10000, osobowy ciężarowy czy terenowy

do czego ci ta karta ale naprawdę,. będziesz grał czy tylko Fotki etc ? ile ma kosztować pi razy drzwi ?

Komentarz

• DoMiNiQuE
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 3548

A ile chcesz wydac piekny kawalerze? ;-) 150 czy 1500 PLN?

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Witam!
          Pozdrawiam.
          Kup dowolna, najdrozsza na jaka cie stac.

(Jakosc odpowiedzi wprost proporcjonalna do jakosci pytania).

Komentarz

• Richie
            Uzależniony
            • 2006
            • 625

Radeon X1300 256MB = 350zł powinieneś się zmieścić. Najważniejszą rzecza o której musisz pamiętać to duża ilośćpamięci RAM,minimum 1Gb poniżej nie zalecam schodzić.
            Richie
            FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• popmart
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1721

Do nowych gier ten Radeon to kiszka ......

Komentarz

• Bingant
                Uzależniony
                • 2006
                • 507

Przepraszam za totalny brak precyzji. Chodzi mi głównie o jakość obrazu, gry mnie nie interesują, Procesor Pentium 4 506 2.6GHz, 1GB ram. Cena karty max 500zł.

Komentarz

• Richie
                  Uzależniony
                  • 2006
                  • 625

Chodzi mi głównie o jakość obrazu, gry mnie nie interesują,
                  Czyli do zdjęć bedzie ok.Ja tez zrozumiałem ze nie chodzi o gry no ale.... Podstawa to RAM wiec na tym nie oszczędzaj. Do obróbki grafiki to pewnie lepsza była by jakas bardziej profesjonalna np.Matrox ale do podstawowej obróbki w PS Radeon powinien wystarczyć.
                  Richie
                  FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Komentarz

• popmart
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1721

aaa to poszukaj firmowej karty Radeon np takiej o której pisze kolega , MARKOWEJ to ważne np Gigabyte, Asus (nie lubię ich kart) , Sapphire (Ati na resztę świata poza Kanadą bo w kanadzie sprzedają dokładnie te same karty pod marką ATI) itd....

Matrox sratrox .... a kto umarł ten nie żyje (chba że super profi zastosowania wielomonitorowe )

myśle że będzie super (system bez wiatrakowy suilen Pipe)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27377 (to nie reklama tylko przykład)
                    Ostatnio edytowany przez popmart; 3267.

Komentarz

• Bingant
                      Uzależniony
                      • 2006
                      • 507

OK. wielkie dzięki Panowie. Komputer będą mi składać w Bino Computers i właśnie zobaczyłem, że mają w ofercie kartę Radeon, o tórej piszecie. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam.

Komentarz

• DoMiNiQuE
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 3548

Zamieszczone przez popmart
                        myśle że będzie super (system bez wiatrakowy suilen Pipe)
                        http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=27377 (to nie reklama tylko przykład)
                        Ja osobiscie odradzam te bezwiatrakowe systemy. Mialem taki system chlodzenia w Radeonie 9800 PRO 256 Sapphire i po dwoch dniach w zamian wsadzilem blok wodny. Nagrzewa sie to pieronstwo tak, ze po dotknieciu radiatora oparzenia pierwszego stopnia gwarantowane. W takie upalne dni z pewnoscia ta karta nie pracowalaby stabilnie. Bez odpowiedniego nadmuchu ani rusz.

Komentarz

• muflon
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 6763

A ja mam GF 6600 Asusa, wlasnie bez wiatraka tylko z wielkim radiatorem (nazywa sie Silencer czy jakos tak) i przy obecnych upalach chodzi calymi dniami jak zloto Fakt ze nie jest to jakis super-duper chipset z najwyzszej polki - ale i tak 10x lepszy niz potrzeba przy podanych zastosowaniach ("nie do gier"). Jesli chodzi o jakosc obrazu, to przy DVI to jest chyba juz sprawa wtorna.
                          zdjęcia lotnicze - zdjęcia ogólnie - airshow-reviews.com

Komentarz

• ukasz
                            Uzależniony
                            • 2004
                            • 595

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
                            Ja osobiscie odradzam te bezwiatrakowe systemy. Mialem taki system chlodzenia w Radeonie 9800 PRO 256 Sapphire i po dwoch dniach w zamian wsadzilem blok wodny. Nagrzewa sie to pieronstwo tak, ze po dotknieciu radiatora oparzenia pierwszego stopnia gwarantowane. W takie upalne dni z pewnoscia ta karta nie pracowalaby stabilnie. Bez odpowiedniego nadmuchu ani rusz.
                            Tylko że R 9800Pro jest BARDZO grzejącą się kartą. R X1300 - nie.

Co do jakości obrazu (rozumiem że chodzi o obrabianie zdjęć) - układ, czyli procesor karty nie ma tu w zasadzie nic do rzeczy. Kluczem jest jakość elementów elektronicznych obrabiających sygnał analogowy. I tu zasada jest taka, że markowi producenci na ogół budują karty z lepszych elementów.

Stare jak świat Ati Rage 128 (karta z końca ubiegłego wieku), ale produkowane jeszcze przez Ati, ma lepszą jakość obrazu niż niejedna nowa karta, popełniona przez jakąś firmę-krzak.

Z drugiej strony sam mam kartę firmy Galaxy (słyszał ktoś )) na 7600GT, monitor CRT Iyama 22", pracuje w rozdzielczości 1280x1024 i jakość obrazu jest bardzo dobra. Czyli - można trafić dobrego no-name (ja sobie mogłem przetestować przed zakupem ).

Sapphire - potwierdzam, dobra jakość obrazu.

BTW - co ten wątek robi na tym forum ?

Komentarz

• jadeit
                              Początki nałogu
                              • 2004
                              • 466

dowolna współczesna jak najtańsza
                              za to co zostanie dołóż i kup dobry monitor

pozdrawiam
                              un point c'est toi
                              fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

Pracuję...