20D NAAA POOOMOC !!!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • amotax
    Dopiero zaczyna
    • 2004
    • 47

20D NAAA POOOMOC !!!

-mam sprzedawce, ktory twierdzi, ze w "jego"hurtowni są dostępne...

- cena 65000...

-brać czy poczekać jeszcze chwilkę

---doradzcie PLEEEEASE...
    50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).
  • filip71
    Początki nałogu
    • 2004
    • 250

Za 65 tys zł

- zdecydowanie odradzam
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Komentarz

• Tytus
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 1358

Re: 20D NAAA POOOMOC !!!

Zamieszczone przez amotax
      -mam sprzedawce, ktory twierdzi, ze w "jego"hurtowni są dostępne...

- cena 65000...

-brać czy poczekać jeszcze chwilkę

---doradzcie PLEEEEASE...
      a generalnie to aparaty kolekcjonujesz czy zdjęcia robisz?
      bo 20D lepszych nie zrobi...
      20Dset
      maj łeb...

Komentarz

• amotax
        Dopiero zaczyna
        • 2004
        • 47

noooo nie...
        jusz mi sie zera mnoza...

6500 oczywiscie-no i bez jaj--trzyseta juz sprzedana-zaraz sie poprawie

Komentarz

• Chrismela
          Coś już napisał
          • 2004
          • 65

czego ci brakowało w 300 że musisz mieć 20d ? nie lepiej było powiększyć lub odnowić zestaw szkiełek
          Pozdrawiam,
          Krzysiek

Komentarz

• amotax
            Dopiero zaczyna
            • 2004
            • 47

-zadnej w tej sprzedazy nie bylo wielkiej filozofii...
            -baaardzo dobry kupiec sie znalazl i tyle.

Komentarz

• Tytus
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

Zamieszczone przez amotax
              -zadnej w tej sprzedazy nie bylo wielkiej filozofii...
              -baaardzo dobry kupiec sie znalazl i tyle.
              za ile frajer go kupił? :wink:
              20Dset
              maj łeb...

Komentarz

• Cichy
                Pełne uzależnienie
                • 2004
                • 7450

Co to za odradzanie zmiany 300d na 20d ?

Ja sprzedałem 300d właśnie z takim zamiarem (jeszcze w dobrej cenie, za 3500 )) ) a skłoniło mnie do tego:

- częste pomyłki AF
                - brak ciągłego AF
                - woooooolny (start, zgrywanie na kartę, z karty,wolne przeglądanie zdjęć)

... bo jak już zrobił zdjęcie dobrze, to do jakości doczepić się nie wolno, 20 d faktycznie lepiej by nie zrobił.

No ale z braku laku dobry KIT (d70 kit oczywiście - jestem w trakcie zmiany systemu)
                O obiektywach wiem prawie wszystko

Komentarz

• lec
                  Początki nałogu
                  • 2004
                  • 258

eee tam wolny.... za jakis czas wyjdzie kolejny model i wtedy 20D bedzie wolny... ten proces nie ma konca. Rozumiem, ze jakis nowszy model jest szybszy, ale to nie znaczy ze ten starszy jest wolny, jest po prostu wolniejszy
                  EOS 50D +BG-E2N+ EFS 17-85 IS | EF 50mm 1.8 II | CF8GB U4| LPro: Nova180AW

Komentarz

• Kubaman
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4709

o ile dobrze pamiętam, to Cichy ma w swoim "sklepiku" 20D po 5700PLN. To chyba bym raczej tutaj sprawdził.

cholerka, ale ten aparat jest w Polsce drogi

co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? :wink: a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić

myślałem, że to forum fanów fotografii
                    www.jakubszyma.pl

www.szyma.com

Komentarz

• Janusz Body
                      Moderator
                      • 2004
                      • 5757

Mnie sie też wiele nie podobało w 300D i też dokonałem zamiany na 20D. Zalet duuuużo choć wady też są (np. główny wyłącznik w 300D był wygodniej umieszczony). Body można kupić za 5700-5900 na Allegro - to nie jest wcale taka najgorsza cena w odniesieniu do tych z USA. 6500 za samo body to zdecydowanie za dużo, z kitowym obiektywem... hmmmm mniej wiecej OK.

Janusz

PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.

Janusz,
                      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• Tytus
                        Pełne uzależnienie
                        • 2004
                        • 1358

Zamieszczone przez Janusz Body
                        Mnie sie też wiele nie podobało w 300D i też dokonałem zamiany na 20D. Zalet duuuużo choć wady też są (np. główny wyłącznik w 300D był wygodniej umieszczony). Body można kupić za 5700-5900 na Allegro - to nie jest wcale taka najgorsza cena w odniesieniu do tych z USA. 6500 za samo body to zdecydowanie za dużo, z kitowym obiektywem... hmmmm mniej wiecej OK.

Janusz

PS. Zupełnie nie rozumiem pytań w stylu "a w czym jest lepszy" albo "po co ci to". Uważam je za zwyczajnie niegrzeczne - taki przejaw internetowego chamstwa - nie mam nic do powiedzenia to się powymądrzam i podokuczam innym. Padło konkretne pytanie i wystarczyłaby konkretna odpowiedz.
                        wiesz, pytanie autora postu sugeruje raczej kogoś, kto lubi nowinki niż kogoś kto robi przede wszystkim zdjęcia, bardziej kojarzy mi się z fanem najnowszej komórki niż z fanem fotografii

jakie pytanie, taka odpowiedź
                        20Dset
                        maj łeb...

Komentarz

• Arkan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2004
                          • 1401

co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić

Żeby być zupełnie dokładnym to pytanie brzmiało "czego ci brakowało" a "co ci się nie podoba". Chrismela był ciekaw motywów takiej decyzji, tym bardziej, że odpowiedź co jest lepsze do robienia dobrej jakości zdjęć, czy 20D + 18-55, czy 300D +soft by wasia + 17-40L jest dość oczywista.
                          Wybacz, ale Twój komentarz wydaje mi sie o wiele bardziej ofensywny od cytowanych przez Ciebie pytań, i w odróżnieniu od nich nie wiąże się w żaden sposób z fotografią.

Arkan
                          Pentax K-5 II, Leica M9

Komentarz

• Tytus
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 1358

Zamieszczone przez Arkan
                            co do pytań, w stylu "a co ci się w 300D nie podaba?" to skomentuje tylko - a po co właściwie mieć 300D? a w ogóle to po co mieć aparat? kurczę tyle wina można by kupić

Żeby być zupełnie dokładnym to pytanie brzmiało "czego ci brakowało" a "co ci się nie podoba". Chrismela był ciekaw motywów takiej decyzji, tym bardziej, że odpowiedź co jest lepsze do robienia dobrej jakości zdjęć, czy 20D + 18-55, czy 300D +soft by wasia + 17-40L jest dość oczywista.
                            Wybacz, ale Twój komentarz wydaje mi sie o wiele bardziej ofensywny od cytowanych przez Ciebie pytań, i w odróżnieniu od nich nie wiąże się w żaden sposób z fotografią.

Arkan
                            grunt to najnowsza Nokia na smyczy
                            20Dset
                            maj łeb...

Komentarz

• Arkan
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 1401

grunt to najnowsza Nokia na smyczy
                              Ale smycz z nadrukiem Canon ma się rozumieć
                              Pentax K-5 II, Leica M9