View Full Version : Canon A70 białe paski na LCD

Pinio
25-06-2006, 13:16
Ostatnio na LCD pojawiły mi się białe paski (coś jak zakłocenia w telewizorze).
Nie ma to wpływu na zdjęcia. Czym może być to spowodowane i czy mogę się spodziewać, że za chwilę padnie mi LCD zupełnie?

_kuba
30-06-2006, 21:30
rowniez mam ten problem, kupilem mojego caniego a allegro i z czasem zauwazylem ze ekranik zaczyna "sniezyc"

i pytanie tak jak u kolegi czy nalezy sier tego bac ? drogi jest lcd do tego modelu ?

zauwazylem ze gdy robie zdjęcia np. wieczorem nie przy swietle dziennym to najbardziej widac te paski a i im dluzej chodzi włączony to bardziej sie to nasila przy swietle dziennym jest lepiej czasem wcale tego nie ma ale jak aparat troche popracuje to zaczynają sie takie wlasnie zaklucenia robic

Hubert01
11-07-2006, 09:45
W moim Canonie a75 również pojawiły się paski jakieś 2 lata temu. Paski pojawiają się przy słabym Oświetleniu, i jest to częsta przypadłość w Canonach z serii A ale jeszcze nikt nie pisał że z tego powodu padł mu wyświetlacz, więc chyba nie ma co sie martwić :) Pzdr

Darius
29-07-2006, 10:31
Ja zauwarzyłem owe snieżenie w zalezności od naładowania akku. Jeśli akku są świeżo po ładowaniu zawsze mi sie pokazują, kiedy je troszkę wyczerpię (np: w samochodziku R/C) i wsadze do aparatu wszystko gra.