Frotka 141RC + 486RC2 na 322RC2

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • towersivy
    Uzależniony
    • 2005
    • 992

Frotka 141RC + 486RC2 na 322RC2

Witam

Mysle o sprzedaniu tych 2 głowic i zakupie 1 w miare uniwersalnej. Wybor padł na głowice pistoletowa 322 RC2. Miał ktos moze stycznosc z to głowica i wie jak wypada przy porowaniu z 141 RC i 486RC2?? i czy taki manewr sie poporstu opłaca??

Pozdro
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez towersivy
    Witam
    Mysle o sprzedaniu tych 2 głowic i zakupie 1 w miare uniwersalnej. Wybor padł na głowice pistoletowa 322 RC2. Miał ktos moze stycznosc z to głowica i wie jak wypada przy porowaniu z 141 RC i 486RC2?? i czy taki manewr sie poporstu opłaca??
    Mam dwie jak w podpisie i szczerze powiem (choc mimo wszystko dosc rzadko uzywam statywu) - lepiej miec obie.

Komentarz

• Janusz Body
      Moderator
      • 2004
      • 5757

Witam

Pozdro
      Głowica uniwersalna ma same wady Mam 029 i 322 i... częściej używam 029. 322 to głowica kulowa z malutką kulką i niestety jest troche mało stabilna. Ustawienie aparatu z obiektywem 500 może doprowadzić do "szewskiej pasji" - zawsze coś opadnie albo się przesunie. Do kompaktu może być ale lustrzanka z tele a 500 (razem z 1.5 kg) - szkoda zdrowia. Vitez ma całkowitą rację - najlepiej mieć obie z przewagą na normalny 3D.

Pozdrawiam,
      Janusz

Janusz,
      Old enough to know better - but I do it anyway.

Komentarz

• towersivy
        Uzależniony
        • 2005
        • 992

Hmmm nie miałem nigdy tej głowicy w rekach ale na fotkach wyglada na wieksza, masywniejsza od 486 RC2 (kulka oczywiscie). Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.

Komentarz

• Vitez
          zło konieczne
          • 2004
          • 19804

Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.
          No to 141. 322 jest potrzebna tam gdzie ma byc dodatkowo szybkosc przekadrowywania. Ani w plenerze ani w studio szybkosc kadrowania chyba nie jest dla ciebie priorytetem?
          A precyzja wieksza.

Komentarz

• borkomar
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1083

Hmmm nie miałem nigdy tej głowicy w rekach ale na fotkach wyglada na wieksza, masywniejsza od 486 RC2 (kulka oczywiscie). Troszeczke mnie zmartwiliscie bo bardzo pragne czegos uniwersalnego zarowno w plener jak i do studia.
            Sam się na nią zastanawiam - zakupiłeś MN 322 RC2 w końcu czy odpuściłeś.
            Jeszcze jedna sprawa - czy głowice manfrotto pasować będą do mojej Sherpy 600R
            5D +

Komentarz

Pracuję...