Mam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:. W końcu jakoś trzeba się nowego sprzętu dorobic :razz:. Mieszkam w Bydgoszczy i już mam za sobą podstawy reporterki. Narazie mam tylko 300D z kitem ale prawdopodobnie w sierpniu dojdzie 50mm/f1.8 czyli więcej możliwości w miejscach słabo oświetlonych. Jeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac. Jeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
Jak zarobic??
Zwiń
X
-
Jak zarobic??
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskTagi: Brak -
-
-
-
ehh, kiedys czytelem jak ktos z malpka chcial sie wybrac jako fotograf (wiecie, taki "profi" ;-) ) na wesele
DoMiNiQuE - fajne zdjecia z tego "kit'a" Ci wyszly
zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekajZamieszczone przez GoomisMam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:.
;-) ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz
;-) ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"
pewnie, dziala to na tym ze ktos robi kase na Twoich fotkach a Ty dostajesz marne grosze - IMO juz lepiej nie publikowac tam zdjec i robic je wylacznie dla przyjemnosci..Zamieszczone przez GoomisJeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac.
troche inwencji.. skompletuj jakies portfolio, oglos sie w internecie, moze popytaj w gazetach.. nikt Ci racze nie powie - "idz do Pana Z.. Basztowa 9/12 i powolaj sie na Y - wtedy na pewno da Ci robote" :-?Zamieszczone przez GoomisJeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
ale powodzenia zycze
Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.Komentarz
-
Poprostu chciałem sie dowiedziec jak mogę zarobic na tym co lubie robic. Fotografuje imprezy z Pałacu Młodzieży w Bydgoszczy i uważam, że dobrze mi idzie ale nie robię tego dla kasy, poprostu jestem w grupie fotoreporterów. Więc jeżeli lubie to robic i w miare mi to wychodzi to dlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac. P.S. Napisalem, ze mam tylko kita zeby powiedzec jakie mam mozliwosci i odpada np. fotografia ptakowZamieszczone przez DoMiNiQuEJa tez, ja tez! Mam 300D i kita
Tylko powazne propozycje!
Masz lepszy sprzet to fajnie, gratuluje ale to tez nie powod zeby sie z kogos nasmiewac
Kurde sam bym na to nie wpadl!! Dzieki Kubak!! No to biore zapalki i ide:-DZamieszczone przez Kubak82zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekaj ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Swietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.Zamieszczone przez Goomisdlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac.
Skoncz ja i wyjedz na studia do USA. Jest duza szansa na poprawki
w ustawie imigracyjnej, ktore ulatwia zycie studentom zagranicznym -
pozwolenie na dorabianie poza campusem i green card po skonczeniu
studiow. Jesli to przejdzie, to sie nawet nie zastanawiaj.
A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)Komentarz
-
Hmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci... Ale jezeli faktycznie przepisy zmienia sie w takim stopniu to chyba zmienie priotytetyZamieszczone przez snowboarderSwietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.
A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Jest to często powielany mit. Nie mam pojęcia skąd to się bierze.Zamieszczone przez GoomisHmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci...Komentarz
-
Niby fajnie - wyjechac do USA na studia, tylko jak policzyć koszty to jedynkę i sześć zer PLN trzeba skądś zmaleźć.
DSLRs & lensesKomentarz
-
eeejjZamieszczone przez snowboarderSwietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.
A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)
to miał być mój plan
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
-
Tak się składa, że znajomy w moim wieku w zeszłym roku wyjechał na stałe do USA. Tutaj był slabym uczniem(nawet bardzo, zresztą to nie jego wina bo jest dyslektykiem). W szkołach w USA jest jakis sysytem, że przez 3 lata nauki w jakiejs tam szkole(tak jak u nas liceum)trzeba nazbierac iles tam pkt. z kazdego przedmiotu za testy itp. żeby zdac szkołe. Kumpel znajac angielski raczej przecietnie w pol roku zdobyl polowe potrzebnych pkt. i jest lepszy od niektorych amerykanow co siedza tam juz poltorej roku. Wnioski nasuwaja sie same...Zamieszczone przez apturJest to często powielany mit. Nie mam pojęcia skąd to się bierze.5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + SandiskKomentarz
-
Popadasz w pewne stereotypy, widzisz to jest tak. Przeciętny Amerykanin nie wie gdzie jest Irak a gdzie Polska co wie przeciętny Polak ale jeśli przyjdzie co do czego to ten Amerykanin trafia z dokładnościa do 30 cm w celZamieszczone przez GoomisTak się składa, że znajomy w moim wieku w zeszłym roku wyjechał na stałe do USA. Tutaj był slabym uczniem(nawet bardzo, zresztą to nie jego wina bo jest dyslektykiem). W szkołach w USA jest jakis sysytem, że przez 3 lata nauki w jakiejs tam szkole(tak jak u nas liceum)trzeba nazbierac iles tam pkt. z kazdego przedmiotu za testy itp. żeby zdac szkołe. Kumpel znajac angielski raczej przecietnie w pol roku zdobyl polowe potrzebnych pkt. i jest lepszy od niektorych amerykanow co siedza tam juz poltorej roku. Wnioski nasuwaja sie same...
Poza tym Ameryka daje szanse na rozwój tym, którzy chcą, nie masz się co martwić przy aktualnej polityce rządu niedługo prawie wszyscy stąd wyjadą.EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Komentarz
Komentarz