Jak zarobic??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Goomis
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 1893

Jak zarobic??

Mam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:. W końcu jakoś trzeba się nowego sprzętu dorobic :razz:. Mieszkam w Bydgoszczy i już mam za sobą podstawy reporterki. Narazie mam tylko 300D z kitem ale prawdopodobnie w sierpniu dojdzie 50mm/f1.8 czyli więcej możliwości w miejscach słabo oświetlonych. Jeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac. Jeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
  • snow
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1145

Ja też bym chętnie pozarabiał - czekam na propozycje

Komentarz

• DoMiNiQuE
      Pełne uzależnienie
      • 2004
      • 3548

Ja tez, ja tez! Mam 300D i kita
      Tylko powazne propozycje!

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

http://canon-board.info/showthread.php?t=11225
        http://canon-board.info/showthread.php?t=11731

Komentarz

• Kubak82
          Pełne uzależnienie
          • 2006
          • 2348

ehh, kiedys czytelem jak ktos z malpka chcial sie wybrac jako fotograf (wiecie, taki "profi" ;-) ) na wesele

DoMiNiQuE - fajne zdjecia z tego "kit'a" Ci wyszly

Zamieszczone przez Goomis
          Mam pytanie. Chciałbym wiedziec jak mogę zarobic na moich zdjęciach, lub jak zarobic, poczyniając je :razz:.
          zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekaj ;-) ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz ;-) ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"

Jeżeli znacie jakieś fajne serwisy w necie gdzie można sprzedawac swoje prace za uczciwą kase to podzielcie się. Napiszcie może też od razu jak to tam działa i czego się można spodziewac.
          pewnie, dziala to na tym ze ktos robi kase na Twoich fotkach a Ty dostajesz marne grosze - IMO juz lepiej nie publikowac tam zdjec i robic je wylacznie dla przyjemnosci..

Jeżeli macie dla mnie rady gdzie lub do kogo mogę się udac w Bydgoszczy to też będę wdzięczny. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
          troche inwencji.. skompletuj jakies portfolio, oglos sie w internecie, moze popytaj w gazetach.. nikt Ci racze nie powie - "idz do Pana Z.. Basztowa 9/12 i powolaj sie na Y - wtedy na pewno da Ci robote" :-?

ale powodzenia zycze
          Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• Goomis
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 1893

Zamieszczone przez DoMiNiQuE
            Ja tez, ja tez! Mam 300D i kita
            Tylko powazne propozycje!
            Poprostu chciałem sie dowiedziec jak mogę zarobic na tym co lubie robic. Fotografuje imprezy z Pałacu Młodzieży w Bydgoszczy i uważam, że dobrze mi idzie ale nie robię tego dla kasy, poprostu jestem w grupie fotoreporterów. Więc jeżeli lubie to robic i w miare mi to wychodzi to dlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac. P.S. Napisalem, ze mam tylko kita zeby powiedzec jakie mam mozliwosci i odpada np. fotografia ptakow Masz lepszy sprzet to fajnie, gratuluje ale to tez nie powod zeby sie z kogos nasmiewac
            Zamieszczone przez Kubak82
            zainscenizuj jakis wypadek (np. wykop dziure w drodze itp. i czekaj ) , podpal cos (najlepiej cos efektownego - ratusz ) a potem bedziesz pierwszym na miejscu fotoreporterem i sprzedasz zdjecia za "kuuuupe" forsy do jakiegos "glosu bydgoszczy"
            Kurde sam bym na to nie wpadl!! Dzieki Kubak!! No to biore zapalki i ide:-D
            5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Komentarz

• snowboarder
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1358

dlaczego nie zaczac na tym zarabic tyle zeby po paru miesiacach kupic sobie nowe szklo? Nie chodzi mi o sprzedawanie zdjec po 500zl. za sztuke. Nie musicie sie odrazu ze mnie nasmiewac.
              Swietny pomysl! Ale przede wszystkim skoncentruj sie na szkole.
              Skoncz ja i wyjedz na studia do USA. Jest duza szansa na poprawki
              w ustawie imigracyjnej, ktore ulatwia zycie studentom zagranicznym -
              pozwolenie na dorabianie poza campusem i green card po skonczeniu
              studiow. Jesli to przejdzie, to sie nawet nie zastanawiaj.
              A potem kupisz sobie wszystkie szkla, jakie sobie wymarzysz ;-)

Komentarz

• Goomis
                Pełne uzależnienie
                • 2006
                • 1893

Zamieszczone przez snowboarder
                Hmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci... Ale jezeli faktycznie przepisy zmienia sie w takim stopniu to chyba zmienie priotytety

Komentarz

• aptur
                  Pełne uzależnienie
                  • 2005
                  • 3837

Hmm. Szczerze to chciałem wyjechac dopiero po studiach bo wiadomo nie od dzis ze u nas jest wyzszy poziom w szkolach wyzszych niz w USA, gdzie polowa obywateli to analfabeci...
                  Jest to często powielany mit. Nie mam pojęcia skąd to się bierze.

Komentarz

• Mikołaj
                    Bywalec
                    • 2005
                    • 173

Niby fajnie - wyjechac do USA na studia, tylko jak policzyć koszty to jedynkę i sześć zer PLN trzeba skądś zmaleźć.
                    DSLRs & lenses

Komentarz

• Il fuoco
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1025

Zamieszczone przez snowboarder
                      eeejj to miał być mój plan
                      | yyy...zdjęcia poszedłem robić... |

Komentarz

• -=Festyk=-
                        Uzależniony
                        • 2005
                        • 666

Goomis-Ty się ciesz,że chociaż masz dSLR.Ja mam tylko analoga,a z nim wydatki,wydatki i jeszcze raz wydatki!Na zarobek nie mam co liczyć.

||Galeria

Komentarz

• Goomis
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 1893

Zamieszczone przez aptur
                          Jest to często powielany mit. Nie mam pojęcia skąd to się bierze.
                          Tak się składa, że znajomy w moim wieku w zeszłym roku wyjechał na stałe do USA. Tutaj był slabym uczniem(nawet bardzo, zresztą to nie jego wina bo jest dyslektykiem). W szkołach w USA jest jakis sysytem, że przez 3 lata nauki w jakiejs tam szkole(tak jak u nas liceum)trzeba nazbierac iles tam pkt. z kazdego przedmiotu za testy itp. żeby zdac szkołe. Kumpel znajac angielski raczej przecietnie w pol roku zdobyl polowe potrzebnych pkt. i jest lepszy od niektorych amerykanow co siedza tam juz poltorej roku. Wnioski nasuwaja sie same...

Komentarz

• Mac
                            Pełne uzależnienie
                            • 2004
                            • 2063

Tak się składa, że znajomy w moim wieku w zeszłym roku wyjechał na stałe do USA. Tutaj był slabym uczniem(nawet bardzo, zresztą to nie jego wina bo jest dyslektykiem). W szkołach w USA jest jakis sysytem, że przez 3 lata nauki w jakiejs tam szkole(tak jak u nas liceum)trzeba nazbierac iles tam pkt. z kazdego przedmiotu za testy itp. żeby zdac szkołe. Kumpel znajac angielski raczej przecietnie w pol roku zdobyl polowe potrzebnych pkt. i jest lepszy od niektorych amerykanow co siedza tam juz poltorej roku. Wnioski nasuwaja sie same...
                            Popadasz w pewne stereotypy, widzisz to jest tak. Przeciętny Amerykanin nie wie gdzie jest Irak a gdzie Polska co wie przeciętny Polak ale jeśli przyjdzie co do czego to ten Amerykanin trafia z dokładnościa do 30 cm w cel
                            Poza tym Ameryka daje szanse na rozwój tym, którzy chcą, nie masz się co martwić przy aktualnej polityce rządu niedługo prawie wszyscy stąd wyjadą.
                            EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8 | EF 24-105/4 | EF 70-200/2.8| EF 100-400/4.5-5.6 | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4 | EF 135/2| EF 100/2.8 Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

I wtedy aj zostane i jako monopolista na rynku będe zarabiał taaaaaaaaaaaaaaką kasę.
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

Pracuję...