mattnick
23-06-2006, 12:17
hehe. Super. Zyta najprawdopodobniej odejdzie
|
View Full Version : Zyta powie papa mattnick 23-06-2006, 12:17 hehe. Super. Zyta najprawdopodobniej odejdzie leiho 23-06-2006, 12:20 hehe. Super. Zyta najprawdopodobniej odejdzie a co w tym super - jedyna nie-socjalistka w tym syfie, reszta to szkoleni na latających uniwerkach docenci. Uskutecznianie socjalizmu i wypłacanie się szantazystom z kopalni to jest polityka rządu, jedna Zyta ktora tam się zna na ekonomii... mattnick 23-06-2006, 12:22 no i obcięła nam koszty uzyskania przychodu podnosząc tym samym podatek o 100 % super. Masz rację...niech zostanie... bundy 23-06-2006, 12:30 Uskutecznianie socjalizmu i wypłacanie się szantazystom z kopalni to jest polityka rządu, jedna Zyta ktora tam się zna na ekonomii... No właśnie :evil: To chyba jedyna grupa zawodowa w Polsce, która może odstawić bydło pod sejmem (to co pokazują newsy w TV, to z reguły "grzeczna" wersja - kolega pracuje w Rzepie i widuje te manify na żywo, gdzie spora część "walczących o godziwy byt" jest totalnie narąbanych i skłonnych do chuligańskich akcji) i swoje wywalczyć bez ryzyka, że Krwawy Ludwik ich wyśle do wojska/na Księżyc/itd... Jak lekarze się upominają albo pielęgniarki, to Ludwik na nich zaraz wskakuje i groźbami przywraca "porządek". A to wszystko wynika z totalnego rozdziadowania górników tym co było kiedyś -czyli specjalne przywileje, sklepy górnicze, ośrodki wczasowe itd. Ja wiem, że to przesrana robota i dobiegając 40-ki można już być wrakiem człowieka, ale bez jaj - inne zawody też wymagają poświęcenia, ciężkiej harówy i narażania zdrowia i życia. no i obcięła nam koszty uzyskania przychodu podnosząc tym samym podatek o 100 % super. Masz rację...niech zostanie... Nic jeszcze nie obcięła i nie obetnie, nawet jeśli zostanie - akurat tutaj Kaczki mają u mnie +, za obronę kosztów u twórców. mattnick 23-06-2006, 12:31 no to już jest nowy minister...Wojciechowski :) Ciekawe kiedy policja zacznie strajkować...ciekawe kto stanie przed sejmem ?? Wojsko ?? :) bundy 23-06-2006, 12:34 no to już jest nowy minister...Wojciechowski :) To wszystko przykład, jak w prosty sposób w polityce można się pozbyć niewygodnych ludzi (w koalicji wielu "wybitniakom" nie było z Gilowską po drodze - choćby ze względu na przepaść merytoryczną w zakresie ekonomii...) i mieć cały czas czyste ręce. Tomasz Golinski 23-06-2006, 12:40 jedyna nie-socjalistka w tym syfie Powiedzmy: mniej-socjalistka, bo z tym ostrym sformuowaniem cięzko się zgodzić. Diego 23-06-2006, 12:41 Jest tego pewien plus :D przed dymisja kurs Biotonu spadł do 23.30 a po potwierdzeniu wyskoczył jak młody jeleń na 24.00 Nie ma to jak dobry dzień na DT :cool: RafalK 23-06-2006, 13:04 (w koalicji wielu "wybitniakom" nie było z Gilowską po drodze - choćby ze względu na przepaść merytoryczną w zakresie ekonomii...) To się mogą przejechać, bo Wojciechowski wiedzę nt. ekonomii zdobywał nie tylko na SGPiS ale i w Stanach, zaś doktorat napisał nie o systemie kształtowania się zatrudnienia w rolnictwie (jak Zyta) ale o modelach wyceny instrumentów pochodnych. A jest doktorem nauk technicznych (ściśle mówiąc - informatyki), bo w doktoracie przedstawił m.in. algorytm wyceny tychże instrumentów finansowych i oparty na nim program komputerowy.Tak, że o stronę merytoryczną nowego Ministra tobym się nie obawiał ;) Ale czy wiedza zastąpi mu zaplecze polityczne - to raczej wątpię... PS. ot taki link (http://nauka-polska.pl/raporty/opisy/dokhab/8000/d8449.htm) Nawiasem mówiąc, rzecz ciekawa, można znaleźć temat doktoratu Lecha K., a Jarosława nie ma. Ciekawe dlaczego :) bundy 23-06-2006, 13:07 To się mogą przejechać, bo Wojciechowski wiedzę nt. ekonomii zdobywał nie tylko na SGPiS ale i w Stanach, zaś doktorat Pisząc o "wybitniakach" miałem raczej na myśli Leppera i wszystkie jego pochodne w Samobronie (tzw. "zaplecze kadrowe złożone z fachowców" - fachowców w przestępstwach gospodarczych...), wyższy partyjny aktyw PiS'u w osobie Edgara Gosiewskiego i wszystkich typków jego pokroju. Tomasz Golinski 23-06-2006, 13:13 To się mogą przejechać, bo Wojciechowski wiedzę nt. ekonomii zdobywał nie tylko na SGPiS ale i w Stanach Za komuny był na stażu/stypendium/studiach w Stanach? To raczej źle o nim świadczy. Na takie wyjazdy raczej jeździli ludzie pokroju Cimoszki i inne czerwone łajdaki. Porządny człowiek zazwyczaj nie dostawał paszportu lub innego potrzebnego glejtu. Oczywiście o niczym to nie przesądza, a o Wojciechowskim nic nie wiem. konradl 23-06-2006, 13:14 no bardzo super... ta glupota sie chyba nie skonczy. Kosztem Zyty lECH zrobil scenke jaki on dobry i sie niby "wstawil" za artystami, kolejne zagranie specow od kampanii pisU. Zalosne to wszystko jest, juz sie tego sluchac nie da... A co bylo z teczka kACZYCZNSKIEGO? maglowal ja tam nie wiadomo ile i jak na niego cos bylo to niby sfalszowane?... MMM 23-06-2006, 13:18 Wogóle to po co się pchała do tego rządu? Żeby zagrać dawnym kolegom z PO na nosie? Bardzo dobrze że ją wywalili bo teraz nie będą mieli na kogo zwalić winy za swoje nieudolne rządy. Jeszcze Religa w porę powinien się zreflektować i odejść, bo stanie się kozłem ofiarnym odpowiedzialnym za służbę zdrowia. Takie miał PiS genialne pomysły przed wyborami na to żeby Polska stała się krajem mlekiem i miodem płynącym to niech teraz się wykażą. mattnick 23-06-2006, 13:20 no...i ile mieszkań wybudowali....5 stadionów i hektary autostrad :) MMM 23-06-2006, 13:23 no...i ile mieszkań wybudowali....5 stadionów i hektary autostrad :) Dopiero po wyborach okazało się że to nie chodzi o 3 mln mieszkań tylko o 3mln więzień żeby Ziobro miał gdzie wsadzać :mrgreen: RafalK 23-06-2006, 13:34 Za komuny był na stażu/stypendium/studiach w Stanach? To raczej źle o nim świadczy. No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie ;) Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć :). I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został :) leiho 23-06-2006, 13:53 Tomasz, dokladnie - mniej socjalistka, zgoda... a wracajac do tematu: gilowska jaka była taka była, w tym rzadzie trudno uskuteczniac podatki pogłowne (niestety), a nawet liniowy, ktory byłby o niebo sprawiedliwszy od dochodowego bandyctwa. Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, i pewnie smiało i równo wszedłby liniowy. To jest polityka, ja to rozumiem. Ale teraz, kiedy w rządzie pozostali ekonomisci z PGr-ów, Lepper, giertych i inni artysci - przeciez to horror. Lepper jeszcze niedawno chcial sięgac do rezerw NBP zeby rozdawać to na socjal czy inne pozyteczne cele. Rzad mial wprowadzic 2 stawki 18 i 30 % - teraz kłamią, ze zrobią to od 2009 - HA HA HA <sarkazm>. A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha. Najpierw wypuszcza się balon z takim pomysłem, panuje swięte oburzenie, prezydent interweniuje, ho ho ho - jak fajnie, udało się uff,obronilismy tyłki. A cała reszta barachła podatkowego wchodzi bez piknięcia - nikt juz nie pamięta ze 18 i 30 %, choć i tak wysokie, bedzie najwczesniej za 3-4 lata. Ze obnizono stawkę rentową ale teraz inaczej bedzie liczona podstawa podatku i de facto, zapłacimy więcej... Itd itp. Ja staram się polityką nie interesowac, bo boli mnie serce, kiedy Estonia zasuwa w tempie 6 czy 9 procent rocznie, a Polska 4, i to tylko dzięki szarej strefie, bo bez tego byłoby pewnie z 1 % rocznie. Tomasz Golinski 23-06-2006, 14:59 No, napisz jeszcze, że porządni ludzie nie studiowali na SGPiSie ;) Akurat Wojciechowskiego znam - o ile wiem, wyjechał dość normalnie (druga połowa lat 80-tych to nie był już czas, kiedy na wyjazd do US musiał się zgodzić Komitet Wojewódzki - większym problemem była wiza i kasa na bilet) i niespecjalnie miał plan wracać do kraju (miał już wtedy zieloną kartę w US, napisane pół doktoratu i grał w uczelnianej drużynie koszykówki - czego więcej chcieć :). I myślę, że jeszcze pożałuje, że tam nie został :) No jak tak, to chyba w porządku. Po owocach go poznamy. Kubak82 23-06-2006, 15:05 Po owocach go poznamy. pozyjemy - zobaczymy.. choc Zyta ma wrocic na stanowisko w przypadku gdyby te "newsy" okaza sie tylko pomowieniami.. moze wiec jeszcze wsio wroci do "normy" :mrgreen: :?: Janusz Body 29-06-2006, 12:56 ... Ta kobita starała się przytzymać wszystko w kupie - jestem pwien ze w rzadzie PO inaczej by grała na skrzypeczkach, .. Bez przesadyzmu... "w kupie" to chciała ubabrać m.in. i mnie wymyślając przymusową i nieoprocentowaną pożyczkę obywatelską dla Państwa. To wcale nie żart tylko sprawa akcyzy na olej opałowy... ...A pomysł z podwyzka kosztów uzyskania przychodu dla artystów - to jest 100 % podpucha..... Uwielbiam jak "wadza" traktuje społeczeństwo jak stado baranów z którym można sobie pogrywac "w kulki" stosując 100% podpuchy. Chyba lepiej, ze odeszła. Ona nie jest mniej-socjalistyczna. Ona poprostu jest socjalistyczna. Pozdrawiam Janusz |