Canon S1 i instrukcja??

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • anatom

Canon S1 i instrukcja??

Witam.
    chcialem sie zapytac czy przy zakupie Canoca s1 dostarczona jest pelna instrukcja po polsku. Pytam dlatego ze jak jakis czas temu kupowalem Olympusa to w pudelku instrukcj abyla skrocona, i zeby dostac pelna instrukcje od aparatu musialem napisac do dystrybutora aparatow Eurocolor wyslac faksem ksero faktury zakupu i dopiero wtedy oni przyslali mi pelna instrukcje. Dlatego chcialem sie spytac czy Canon stosuje takie same praktyki z tymi instrukcjami??
    z gorzy dziakuje za odpowiedz
    pozdrawiam
  • marcinradom
    Bywalec
    • 2004
    • 124

kupując canona s1 dostajesz dokładną i obszerną instrukcję obsługi po polsku. nie ma jej w aparatach przywiezionych z zachodu i z usa. i w takim przypadku także nie masz polskiej gwarancji, a jedynie jakąś europejską nie honorowaną w polskich serwisach canona. mimo konkurencyjnej ceny za aparaty przywiezione z zachodu radzę jednak kupić aparat od dystrybutora zaopatrującego się w canon polska.
    pozdrawiam
    R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• satriani
      Początki nałogu
      • 2004
      • 443

według obowiazujących (przynajmniej teoretycznie) przepisów, kazda rzecz sprzedawana w Polsce powinna mieć instrukcję obsługi w języku polskim. Nie posiadanie instrukcji moze być równoznaczne z nałożeniem kary przez PIH. Tak wygląda teoria a praktyka to sami wiecie. Łacha że jest czsto jakakolwiek instrukcja

Komentarz

• Tomasz Golinski
        Pełne uzależnienie
        • 2004
        • 8623

Zamieszczone przez satriani
        według obowiazujących (przynajmniej teoretycznie) przepisów, kazda rzecz sprzedawana w Polsce powinna mieć instrukcję obsługi w języku polskim
        Kiedyś w pewnym sklepie komputerowym widziałem "instrukcję obsługi podzespołu komputerowego instalowanego poprzez ISA, PCI, AGP, IDE, USB...". Wszystko napisane np. żeby wyłączyć komp przed instalacją, w sumie ćwierć kartki A4. Jakby przyszedł PIH to instrukcja była. Do wszystkiego uniwersalna
        30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
        Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

Komentarz

• marcinradom
          Bywalec
          • 2004
          • 124

odeszliście troszkę od tematu, ale tak jest rzeczywiście, z obowiązującymi przepisami. jednak podkreślam, że jeśli aparat canon (jakikolwiek model) jest kupowany od sprzedawcy zaopatrującego się w canon polska, z całą pewnością posiada instrukcję obsługi w języku polskim. jest to instrukcja szczegółowa i objętościowo spora. choćby z tego względu warto kupić canonka, bo w razie problemów jest gdzie zajrzeć.
          pozdrawiam
          R, RF 35/1.8, RF 50/1.8, 1d mkIII, 20d, 70-200/4L, 17-40/4L, ex 430II

Komentarz

• terenia102

gdzie w necie znajdę instrukcję do canona s1?

Komentarz

• Pszczola
              Pełne uzależnienie
              • 2004
              • 1760

Np. w zakresie domen polnocnoamerykanskich.
              EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Komentarz

• sebgab

Czy to znaczy, że Polska nie zalicza się do Europy??? Nie rozumiem tej sytuacji - jeśli jest gwarancja europejska to znaczy na Polskę też obowiązuje - rozsądek tak podpowiada...

Komentarz

• Vitez
                  zło konieczne
                  • 2004
                  • 19804

Zamieszczone przez sebgab
                  Czy to znaczy, że Polska nie zalicza się do Europy??? Nie rozumiem tej sytuacji
                  Nieeee... ty nie zrozumiales dosc ciezkiego dowcipu zawartego w wypowiedzi Pszczoly a nie tej sytuacji.

Hint: instrukcja do S1 IS (ale po angielsku) znajduje sie na stronie majacej doemen .com czyli nalezaca do domen polnocnoamerykanskich.

Instrukcje po polsku posiadam ja i moge podeslac mailem

Komentarz

• sebgab

Zamieszczone przez Vitez
                    Nieeee... ty nie zrozumiales dosc ciezkiego dowcipu zawartego w wypowiedzi Pszczoly a nie tej sytuacji.
                    To chyba ja coś pokićkałem. Ja odnosilem się do sytuacji, w której ktoś przedstawiam opinię, że gwarancja europejska nie jest honorowana w Polsce - jes, owszem honorowana przy spełnieniu dwoch warunków - pełnym wypełnieniu karty gwarancyjnej i dowodzie kupna. Instrukcji do S1 nie potrzebuję bo już dawno mam (od momentu kupna aparaciku
                    Pozdrawiam

sebgab

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

Zamieszczone przez sebgab
                      To chyba ja coś pokićkałem. Ja odnosilem się do sytuacji, w której ktoś przedstawiam opinię, że gwarancja europejska nie jest honorowana w Polsce
                      Tak, pokickales... bo watek dotyczy tylko instrukcji a ty wyjechales ni z gruszki ni z pietruszki z honorowaniem gwarancji - zupelnie nie na temat

Komentarz

• sebgab

Zamieszczone przez Vitez
                        ... a ty wyjechales ni z gruszki ni z pietruszki z honorowaniem gwarancji - zupelnie nie na temat
                        Nie tak zupełnie nie na temat. Patrz: post marcinradom'a

Komentarz

• wojt68

cześć, gdzie można znaleść w sieci polską instrukcję do s1 is?

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

http://tinyurl.com/8kl8f

Komentarz

• giga

prośba

witam

cytat : "Instrukcje po polsku posiadam ja i moge podeslac mailem "

proszę o podesłanie na adres : [email protected]
                              dzięki
                              pozdrawiam
                              giga

Komentarz

Pracuję...