Czy Warto ???

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • artex
    Dopiero zaczyna
    • 2006
    • 49

Czy Warto ???

http://www.allegro.pl/item110430156_..._gwar_2l_.html

Miałem pojechać w ub. piątek ale okazało się że kumpel jedzie do krakowa więc mnie tam podrzuci za 3 dni Jak wam się podoba ta aukcja??? Miałem chrapkę wprawdzie na 30D ale 20D w zupełności zaspokoi moje potrzeby i przy okazji zostanie parę zł na lampkę.

KUPOWAŁ KTOŚ TAM SPRZĘT ???
  • FOTOGRAF
    Uzależniony
    • 2005
    • 762

facet narazie ma same pozytywne kometarze wiec moglbys zaryzykowac. a skoro odbierasz osobiscie to raczej nie powinienes sie niczego obawiac.
    Canon? moze niedlugo!

Komentarz

• artex
      Dopiero zaczyna
      • 2006
      • 49

20D już chwilę gości na naszym rynku i w obecnym momencie pozostały już ostatnie modele. Czy mogłaby się zdarzyć taka sytuacja że sprzedawcy mogą mieć na sklepach sprzęt po ewentualnych reklamacjach ???

Komentarz

• gwozdzt
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 5780

Zamieszczone przez artex
        ...Czy mogłaby się zdarzyć taka sytuacja że sprzedawcy mogą mieć na sklepach sprzęt po ewentualnych reklamacjach ???
        Oczywiście.
        Hint: refurb, refurbished
        Pozdrowienia, Tomek

Komentarz

• artex
          Dopiero zaczyna
          • 2006
          • 49

właśnie tego się trochę obawiam

Komentarz

• Kubak82
            Pełne uzależnienie
            • 2006
            • 2348

ja bym sie obawial tego:

SPRZĘT OBJĘTY JEST 2 LETNIĄ GWARANCJĄ
            KTÓRA JEST REALIZOWANA W NASZYM SKLEPIE
            JEŚLI CHODZI O WIARYGODNOŚĆ GWARANCJI, TO PROWADZIMY RÓWNIEŻ AUTORYZOWANY SERWIS POGWARANCYJNY.
            z dwojga zlego, czulbym sie spokojniej oddajac sprzet do serwisu na Żytniej niz do jakiegos "sklepowego serwisu" :-?
            Ostatnio edytowany przez Kubak82; 4962.

Komentarz

• artex
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 49

w sumie nie ma dla mnie różnicy gdzie dokonam zakupu ale kraków byłby dla mnie idealnym miejscem. Na dodatek cena za 20D z kitem do 3800 jest dla mnie w miarę atrakcyjna.

Wiadomoże że mógłbym dołożyć 700 zł i kupić za 4500 samo body 30D.
              ale jakby nie było kupując body 20D będę miał kitowe szkło + 700 zł w kieszeni. Dołożyłbym wtedy ze 200 zł i mam lapmę od Cichego

Komentarz

• twi
                Coś już napisał
                • 2005
                • 68

kupiłem u nich 5D oraz 24-105 i jak na razie wszystko ok
                Canon 5D, EF 24-105/f4L, EF 70-200/f2,8L IS, TC2xII, Speedlite 580EX, SanDisk 2GB 133x, B+W UV 010 MRC, Velbon Sherpa 750n, Lowepro Mini Trekker AW + Tamrac Lens case

Komentarz

• marekb
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 2273

jak bedziesz na Basztowej to niedaleko masz na Sławkowskiej (nie znam nr-u -w strone rynku po prawej) jest Fotopanorame kupowałem tam lampe i szkło. I o cenie też możesz podyskutować. chyba www.fotopanorama.pl

Komentarz

• artex
                    Dopiero zaczyna
                    • 2006
                    • 49

Zadzwonię jutro do nich i zapytam się o 20D bo widzę że w ofercie już tego modelu nie mają. Niechciałbym wywalać 4500 za samo body 30D bo i tak w tym roku nie będę miał kasy na inne szkło

na inne szkło niż tamronik 28-75 którego już mam

Komentarz

• Przemo(c)
                      Bywalec
                      • 2006
                      • 116

Zamieszczone przez twi
                      kupiłem u nich 5D oraz 24-105 i jak na razie wszystko ok
                      Co roumiesz pod pojęciem "na razie"? Oddawałeś im sprzęt w ramach gwarancji? Naprawili go porządnie? Wiesz, wszystko jest, jak piszesz, "ok", dopóki coś się nie z@#$% tego ten, hmmmm

Być może to rzetelni sprzedawcy, ale z własnego doświadczenia wiem, że jak coś nagle zaczyna iść źle, to taki sklep stanie na głowie, żebyś nie postawił na swoim. I ostatecznie pozostanie Ci inspekcja handlowa, bądź UOKiK, tyle, że trzeba mieć czas i nerwy na szwędanie się po urzędach albo sądach. I ostatecznie wcale nie musisz wyjść na swoje.
                      To może niekoniecznie zupełnie na temat, ale ku rozwadze.
                      There is no dark side of the moon really. Matter of fact, it's all dark.

Komentarz

• Kolekcjoner
                        Obertroll
                        • 2006
                        • 18793

Jak będziesz w Krakowie możesz też sprawdzić dphoto na lwowskiej (nr.24 ?chyba) przecznica od pl. Boh. Getta i Limanowskiego - kupowałem tam i sż w porządku. Byłem tam nie tak dawno i mieli wtedy 20D - nie wiem za ile. Na basztowej (FPMirek) też byłem i jest to normalny sklep - nazywa się fotopasja. Jest jeszcze cyberstore w Nowej Hucie (al. Jana Pawła 68) jak szukałem cyfrówki to miałem z nimi kontakt telefoniczny - poza tym że mają dość niskie ceny to nic o nich nie wiem ale zapytać zawsze warto. W fotopanorama na sławkowskiej ceny wyjściowe są spore ale nie wiem jak po negocjacji. Z facetem rozmawiałem i wygląda na to że mogą sprowadzić wsio. Jest to jeden z największych sklepów -komisów foto w Krakowie, często mają dużo ciekawego sprzętu na półkach a nie na papierze.
                        Pozdrawiam i miłych zakupów.

Ps. Tak osobiście to ja jednak bym wziął 30. Róznice w drobiazgach ale znaczących, po za tym ten .. telewizor....
                        "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
                        Kapitan Wagner

Komentarz

• artex
                          Dopiero zaczyna
                          • 2006
                          • 49

Narazie kontaktowałem się z Foto-Pasja oraz z D-Photo. Jeszcze tylko 2 dni i w końcu coś kupię, już się doczekać nie mogę

Komentarz

• leiho
                            Bywalec
                            • 2006
                            • 117

artex, ale kupowanie w tym momencie 20D to jakis bezsens....

Komentarz

• adamek
                              Pełne uzależnienie
                              • 2004
                              • 2265

A dlaczego bezsens?
                              Ta puszka jest relatywnie bardzo tania. A ja nie odczuwałem potrzeby dopłaty 1000 złotych do 30d. Za 3200 miałem praktycznie nową puszkę.
                              Miłego dnia
                              adam jastrzębowski
                              cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
                              tu tu

Komentarz

Pracuję...