Canon 28-135 USM IS + 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • boski
    Coś już napisał
    • 2005
    • 94

Canon 28-135 USM IS + 350D

Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 USM IS
    co sądzicie o połączeniu tego obiektywu z EOS350D?
    Loading sig, please wait...
    |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Zamieszczone przez boski
    Canon EF 28-135 f/3.5-5.6 USM IS
    co sądzicie o połączeniu tego obiektywu z EOS350D?
    Sadzimy ze przed napisaniem pierwszego swojego posta na nowym forum powinienes przemyslec np to:

Nastepnie uzyc tego:

http://canon-board.info/search.php?

Wpisac 28-135 , zaznaczyc opcje "tylko w tytulach" , poczytac.

Poniewaz tego nie zrobiles to ladujesz w podforum "Dla poczatkujacych" gdzie laduje wszelkie duplikujace sie tematy na ktore odpowiedz mozna znalezc w wyszukiwarce.

Komentarz

• boski
      Coś już napisał
      • 2005
      • 94

dzieki... ale jakos odpowiedzi na pytanie:
      "co sądzicie o połączeniu tego obiektywu z EOS350D?"
      tam nie znalazlem...
      znalazlem natomiast ogolne oceny tego obiektywu i ogromna ilosc informacji calkowicie nie na temat...
      Loading sig, please wait...
      |||||||||||||----35%----------------

Canon EOS system

Komentarz

• Alzail
        Uzależniony
        • 2005
        • 574

a czym sie rozni 20d a 350d w polaczeniu z tym obiektywem? tamte "ogolne" informacje tycza sie wszystkich body.
        350D

Komentarz

• RafalK
          Bywalec
          • 2005
          • 104

poza tym, że 350D z tym obiektywem a bez gripa jest gorzej wyważony od 20D
          --

pozdrawiam,
          Rafał

Komentarz

• Vitez
            zło konieczne
            • 2004
            • 19804

Zamieszczone przez boski
            znalazlem natomiast ogolne oceny tego obiektywu
            I to ci powinno wystarczyc. Tzn jak dziala to szklo na dSLR typu 300D/10D/20D/350D - nie ma zadnej roznicy odnosnie wspolpracy tego szkla na tych typach body.

Komentarz

• Waldi

Canon EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM

witam
              zastanawiam sie nad kupnem tego obiektywu,i mam pytania do uzytkowników forum z wiekszym doświadczeniem,czy warto czy moze cos innego.Obiektyw ma byc do 350D.Pozdrawiam.Waldi

Komentarz

• mirhon
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1025

Bardzo ogólnie postawione pytanie na które niestety nie można odpowiedzieć warto lub nie bo nie wiadomo do czego ma Ci to szkiełko służyć...Kita za 300 to też warto kupić...
                Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Komentarz

• Waldi

fotki a pomieszczeniu i plener , niski dół mnie tak bardzo nie interesóje,wiem ze niektórzy z was sie uśmiechna ,jestem poczatkujacym i każde info chłone bardzo mocno.

Komentarz

• Waldi

a może ten- Canon EF-S 17-85mm f-4.0-5.6 USM IS ?

Komentarz

• mirhon
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 1025

W tej cenie masz optycznie lepszego tamrona. Ale jak to bywa ze szkłami niezależnego producenta nie bierz w ciemno tylko sprawdzaj czy jest ok zwłaszcza AF. Na dpreview ostatnio czytałem że nowe tamrony mają jakieś problemy z AF...
                      Co do canona optycznie będzie gorszy ale czy to dla Ciebie będzie miało znaczenie - nie wiem, bo nie wiem czy drukujesz w jakimś większym formacie, czy dużo kadrujesz.
                      Do normalnego zastosowania tj. wydruki 10x15 czasem coś większego, jakaś galeryjka www itp to optyka tego canona wydaje się być ok. Masz IS ale to się sprawdzi gdy obiekty które focisz są trochę nieruchawe ;-) jak focisz coś szybszego to lepsze będzie jaśniejsze szkło a krótsze tele nadrobisz nogami...

Komentarz

• mirhon
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 1025

Zamieszczone przez Waldi
                        a może ten- Canon EF-S 17-85mm f-4.0-5.6 USM IS ?
                        sam przed chwilą napisałeś że niski dół Cię nie interesuje. Czyżby szybka zmiana zainteresowań? 28 a 17 to b. duża różnica - znacznie większ niż 85(75) a 135. A co do tego canona 17-85 są b.rozbieżne opinie...
                        Ja sam nie mam i nie macałem z tego co czytałem to optycznie raczej nie zachwyca i ma fatalne zniekształcenia na 17mm.

Komentarz

• jadeit
                          Początki nałogu
                          • 2004
                          • 466

looknij w moja galerie tam wiekszość fotek jest z tego szkła
                          i makro i ludzie i plener

pozdrawiam
                          un point c'est toi
                          fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Komentarz

• Robson01
                            Pełne uzależnienie
                            • 2005
                            • 1574

Zamieszczone przez Waldi
                            witam
                            zastanawiam sie nad kupnem tego obiektywu,i mam pytania do uzytkowników forum z wiekszym doświadczeniem,czy warto czy moze cos innego.Obiektyw ma byc do 350D.Pozdrawiam.Waldi
                            Miałem ten obiektyw z analogiem, niestety po zakupie 20D stwierdziłem że z cyfrą stracił na jakości więc go sprzedałem. Być może inne egzemplarze się sprawdzą. Co do 17-85 to też słyszałem, że bez rewelacji. Ale najlepiej gdybyś sam przetestował kilka szkieł ze swoją puszką (jeżeli masz taką możliwość). A jest jeszcze Tamron 28-75 f/2.8 ponoć dobry - zapytaj Viteza on go bardzo chwali.
                            Canon
                            Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Polaco
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1135

Zamieszczone przez Waldi
                              fotki a pomieszczeniu i plener , niski dół mnie tak bardzo nie interesóje,wiem ze niektórzy z was sie uśmiechna ,jestem poczatkujacym i każde info chłone bardzo mocno.
                              Jak chcesz robic zdjecia w pomieszczeniach to musisz miec szeroki kat (niski dol), a ten 28-135 po przypieciu do Twojej 350-tki bedzie mial za waskie pole widzenia. Radzilbym cos szerszego, moze kita ? (kit = Canon EF-S 18-55).
                              Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
                              Troche moich knotow

Komentarz

Pracuję...