SIGMA 70-300 APO- jak ją sprawdzić ??? HELP!

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jac123
    Coś już napisał
    • 2006
    • 60

SIGMA 70-300 APO- jak ją sprawdzić ??? HELP!

Zamierzam nabyć w/w Sigmę (70-300 APO GD Macro). Na dzień dzisiejszy dysponuję EOSem 50 (a kiedyś kupię cyfrę). Bedę kupował w sklepie. Myślę że będę mógł wybrać najlepszy ob. z kilku sztuk.
    Mam pytanie jak wybrać najlepszy egzemplarz? Z tego co słyszałem zdarzają się różne- jedne chodzą ciszej, drugie głośniej, jedne lepiej ostrzą inne gorzej itp. Jak chodzi Af to jeszcze sprawdzę czy jest głośny ale co z resztą biorąc pod uwage że nie mam cyfry?
  • totus
    Bywalec
    • 2006
    • 114

1. sprobuj pozyczyc cyfre
    2. poprosc o cyfre w sklepie do sprawdzenia
    3. wez, zrob film, jak nie pasuje to wymien. masz prawo. http://www.federacja-konsumentow.org....php?story=390

Komentarz

• dentharg
      Uzależniony
      • 2005
      • 867

A w ogóle ten obiektyw jest na tyle badziewny, że różnice w jakości to chyba pomijalne będą..
      Ma problemy z AFem (czyli jak brakuje światła albo jest coś nie tak w kontrastach celowanego obiektu - to długo poluje na fokus); powolny silnik, który powoduje, że przewinięcie się obiektywu przez cały zakres regulacji ostrości trwa "wieczność" (w por. choćby z Tamronem).
      Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• Kubak82
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2348

dentharg, wszystko zalezy do czego ma byc uzywany ten obiektyw.. masz racje ze nie jest to demon predkosci i czasem af sie machnie ale nie zauwazylem tego specjalnie czesto w praktyce.. do szybkich obiektow na pewno bedzie lepszy HSM ale jesli cos nie zapinkala z predkoscia pocisku to sledzac na ai-servo sigma spokojnie daje sobie rade ;-) .. problemy sa w lapaniu ostrosci od zera na szybko poruszajacym sie obiekcie.. ale ze 800 zl to obiektywu z lepsza optyka nie znajdziesz ..

Komentarz

• jac123
          Coś już napisał
          • 2006
          • 60

Zamieszczone przez dentharg
          A w ogóle ten obiektyw jest na tyle badziewny, że różnice w jakości to chyba pomijalne będą..
          Ma problemy z AFem (czyli jak brakuje światła albo jest coś nie tak w kontrastach celowanego obiektu - to długo poluje na fokus); powolny silnik, który powoduje, że przewinięcie się obiektywu przez cały zakres regulacji ostrości trwa "wieczność" (w por. choćby z Tamronem).
          Dyskusje dobry-zły już były. Wyszło na to ze nie jest wcale taki kiepski. A cena 666 zł wydaje się byc atrakcyjna.

Komentarz

• dentharg
            Uzależniony
            • 2005
            • 867

Wiem, dlatego sam posiadam Na strzelanie do lecących ptaków raczej się nie nadaje. Do tych co przysiadają na chwilkę trzeba mieć cierpliwość i ostrzyć wcześniej

Acha, biegającego dzieciaka i psa też niełatwo ustrzelić
            Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Komentarz

• mattnick
              Pełne uzależnienie
              • 2006
              • 1735

666 ?? chyba bez apo
              30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
              CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• jac123
                Coś już napisał
                • 2006
                • 60

Zamieszczone przez Kubak82
                dentharg, wszystko zalezy do czego ma byc uzywany ten obiektyw.. masz racje ze nie jest to demon predkosci i czasem af sie machnie ale nie zauwazylem tego specjalnie czesto w praktyce.. do szybkich obiektow na pewno bedzie lepszy HSM ale jesli cos nie zapinkala z predkoscia pocisku to sledzac na ai-servo sigma spokojnie daje sobie rade ;-) .. problemy sa w lapaniu ostrosci od zera na szybko poruszajacym sie obiekcie.. ale ze 800 zl to obiektywu z lepsza optyka nie znajdziesz ..
                Please tylko nie zaczynajmy innego wątku. Proszę o odpowiedzi-podpowiedzi na pytanie. A cena jest nie 800 ale 666 zł (nowy)!

Komentarz

• jac123
                  Coś już napisał
                  • 2006
                  • 60

Zamieszczone przez mattnick
                  666 ?? chyba bez apo
                  Z APO tak mi powiedzieli. WWW.FOTOKOJER.PL

Komentarz

• headz

źle powiedzieli

Komentarz

• mattnick
                      Pełne uzależnienie
                      • 2006
                      • 1735

hehe tylko na fotce jest z apo...bezsens
                      CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• jac123
                        Coś już napisał
                        • 2006
                        • 60

Zamieszczone przez headz
                        no właśnie na fotce jest z APO dlatego się upewniłem i usłyszałem taką odpowiedź (że APO) i tak się okaże jak go zamówią co to jest konkretnie

Komentarz

• jac123
                          Coś już napisał
                          • 2006
                          • 60

Zamieszczone przez mattnick
                          hehe tylko na fotce jest z apo...bezsens
                          ha, ha zadzwoniłem do sklepu gdzie właśnie go dostali i jak się okazuje nie jest z APO :-(
                          eh, cholera by wzięła...

Komentarz

• mattnick
                            Pełne uzależnienie
                            • 2006
                            • 1735

oszuści cholerni !!!!

czyli tutaj za 899 albo tutaj za 829 tylko nie wiadomo jak ze sprawdzeniem
                            CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• jac123
                              Coś już napisał
                              • 2006
                              • 60

a wracając do tematu, to jak aparatem analogowym (EOS 50E) sprawdzić ten obiektyw podczas jego zakupu?

Komentarz

Pracuję...