Zamiana 350D na 30D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sidorowski

Zamiana 350D na 30D

Witam, znam parametry techniczne obu puszek. Mam pytanie do kogoś, kto fotografował obiema i robił odbitki. Czy na 30D nie ma takiego efektu "plastikowych" zdjęć jak na 350D? Szczególnie irytujące są tzw. "woskowe" twarze z 350D? Efekty te są widoczne właśnie na odbitkach. Czy zatem matryca 30D jest w jakiś sposób lepsza od 350D, czy są to dokładnie takie same matryce, a efekty o których piszę wynikają z kiepskiego mini-labu?
    Sidorowski
  • lukep
    Początki nałogu
    • 2006
    • 387

W!

Kiepski i to bardzo lab!

Zdrowko

Komentarz

• Vitez
      zło konieczne
      • 2004
      • 19804

Zamieszczone przez lukep
      Kiepski i to bardzo lab!
      Albo fotograf kiepsko ustawil sprzet za bardzo ufajac automatyce .
      A lab pewnie swoje tez doprawil tez wrzucajac na automatyczna obrobke odbitek.

Komentarz

• c42
        Początki nałogu
        • 2005
        • 266

woskowe twarze? mydlane? czyzby kitowy obiektyw? :>

Komentarz

• Slavko
          Bywalec
          • 2006
          • 174

Zamieszczone przez Sidorowski
          Witam, znam parametry techniczne obu puszek. Mam pytanie do kogoś, kto fotografował obiema i robił odbitki. Czy na 30D nie ma takiego efektu "plastikowych" zdjęć jak na 350D? Szczególnie irytujące są tzw. "woskowe" twarze z 350D? Efekty te są widoczne właśnie na odbitkach. Czy zatem matryca 30D jest w jakiś sposób lepsza od 350D, czy są to dokładnie takie same matryce, a efekty o których piszę wynikają z kiepskiego mini-labu?
          Sidorowski
          Poczytaj instrukcję. Poeksperymentuj z ustawieniami. Zrób odbitki w dobrym labie - wówczas woskowe czy jak tam wolisz plastikowe twarze same zniką A jeśli tego poziomu nie przeskoczysz, to i 5D nie pomoże. Mam znajomego, który właśnie 350 potrafi wyciągnąć takie efekty, że szczerze mu zazdroszczę.

Komentarz

Pracuję...