Karty pqi

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bartolomic
    Bywalec
    • 2005
    • 164

Karty pqi

Witam, czy ma ktos doswiadczenie z ta firma i jej wyrobami? Zakupilem 1GB x100 za 160 PLN (mozna by taniej ale musialem miec FV) uslyszawszy, iz jest to jakosc porownywalna do SanDiska... i teraz sie zastanawiam, czy mnie sprzedawca nabil w butelke, czy jednak sie oplacilo..
    40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!
  • Brodi
    Coś już napisał
    • 2006
    • 61

Zamieszczone przez bartolomic
    Witam, czy ma ktos doswiadczenie z ta firma i jej wyrobami? Zakupilem 1GB x100 za 160 PLN (mozna by taniej ale musialem miec FV) uslyszawszy, iz jest to jakosc porownywalna do SanDiska... i teraz sie zastanawiam, czy mnie sprzedawca nabil w butelke, czy jednak sie oplacilo..
    Nie mam doświadczenia z tymi pamięciami, ale znajomy miał ich flasha (USB STICK a nie CF). Mowił, że bardzo zadowolony był. Tutaj jest np. jakiś opis z chip'a o podobnym do jego module. W rankingu chip'a też stoja całkiem całkiem, szczególnie w relacji power/cena. Chyba jednak źle nie trafiłeś.

Ja wybrałem transcenda (USA) 2 GB x120 (18MB zapis/20MB odczyt) w cenie 218 PLN. Bardzo szybka i jak narazie żadnych problemów z nią nie miałem. Szybszy był tylko SanDisk Extreme III ale ten kosztował majątek
    40D 18-55mm II (kit) 50 f/1.8 70-200 f/4 L USM 430EX II

Komentarz

• borkomar
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1083

Sam po zakupie Preteca - wadliwego a raczej wadliwych, bo byl wymieniony na drugie , ktory tez ciala daje mysle o innej karcie.
      Faktycznie PQI 4GB mozna kupic za 320zl gdyby pewnosc byla co do niej to niezly deal.
      Narazie mysle o Sandisku Extreme III jest niewiele drozszy obecnie od UII - ktorego sie juz chyba nie oplaca kupowac.Szybkosc az taka nie jest mi potrzebnna - wystarczyloby cos max 80X ale tak pewne aby serce nie kolatalo przy kazdym zgrywaniu na kompa.Teraz bede mial chyba Pretec Fobie
      5D +

Komentarz

• mattnick
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 1735

ja miałem pqi ale mmc...żadnych kłopotów
        30D, C 17-40 f4 , 50 f1.8, 70-200 f4 , 430 ex, oraz -=iii=<)
        CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Komentarz

• ukasz
          Uzależniony
          • 2004
          • 595

Mam półtora roku CF 1GB pqi - żadnych problemów (odpukać )

Komentarz

• mxw
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 2315

Zamieszczone przez borkomar
            Faktycznie PQI 4GB mozna kupic za 320zl gdyby pewnosc byla co do niej to niezly deal.
            no właśnie.... dlatego, aby choć trochę taką pewność uzyskać, zapytałem o wypożyczenie kart CF polskiego dystrybutora PQI i..... zgodzili się :grin:

szczegóły tutaj:
            http://canon-board.info/showthread.php?t=15309

zobaczymy, co z tego wyniknie!
            pozdro.,
            m.

Komentarz

• fantom

witam!mam pytanko a jakbym sobie kupił do mojego 350d cos takiego jak seagate st1 5gb??Co o tym myslicie?Szukam dobrej rady albo kogos z mlotkiem co mi ten pomysl wybije z glowy

Komentarz

• borkomar
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 1083

Zamieszczone przez fantom
                witam!mam pytanko a jakbym sobie kupił do mojego 350d cos takiego jak seagate st1 5gb??Co o tym myslicie?Szukam dobrej rady albo kogos z mlotkiem co mi ten pomysl wybije z glowy
                Duzego mlotka nie mam:wink: ale pewnie wystarczy - microdrive to jest dysk a nie pamiec flash.Wiec bedzie Ci chropotal i wolniej chodzil, bedzie barzdiej podatny na wstrzasy - wiec mysle ze jest znacznie bardziej ryzykownym i uciazliwym uzywanie wlasnie tego typu nosnikow nizeli pamieci Flash.
                5D +

Komentarz

• fantom

dzieki za szybka odpowiedz, poniewaz zaczynam przygode z bardziej profesjonalna fotografia i szukam rad(przesiadlem sie z kodaka dx6490 na 350d miesiac temu)
                  Pozdr!

Komentarz

• borkomar
                    Pełne uzależnienie
                    • 2005
                    • 1083

dzieki za szybka odpowiedz, poniewaz zaczynam przygode z bardziej profesjonalna fotografia i szukam rad(przesiadlem sie z kodaka dx6490 na 350d miesiac temu)
                    Pozdr!
                    Spoko

Zanim zostaniesz zlinczowany za takie pytania uzyj opcji "Szukaj":wink: bylo o tym sporo postow.
                    Ostatnio edytowany przez borkomar; 2642.
                    5D +

Komentarz

• kodar
                      Coś już napisał
                      • 2006
                      • 55

mam pendriva pqi - i ładny i bez zarzutu...
                      kilka puszek, kilka szkieł z iterką i bez, hassel i mamiya

Komentarz

• Nortberg
                        Dopiero zaczyna
                        • 2006
                        • 35

Sam po zakupie Preteca - wadliwego a raczej wadliwych, bo byl wymieniony na drugie , ktory tez ciala daje mysle o innej karcie.
                        Narazie mysle o Sandisku Extreme III jest niewiele drozszy obecnie od UII - ktorego sie juz chyba nie oplaca kupowac.Szybkosc az taka nie jest mi potrzebnna - wystarczyloby cos max 80X ale tak pewne aby serce nie kolatalo przy kazdym zgrywaniu na kompa.Teraz bede mial chyba Pretec Fobie
                        Ja mam pendraka pqi i mo ikoledzy zrobty tez na kilka sztuk padl jeden. W saraym aparacie mam Preteca 256Mb od 4 lat i wszystko jest OK. W nowym aparacie mam Preteca 2Gb 133x na razie jest wszystko OK :-)

Komentarz

• borkomar
                          Pełne uzależnienie
                          • 2005
                          • 1083

Zamieszczone przez Nortberg
                          Ja mam pendraka pqi i mo ikoledzy zrobty tez na kilka sztuk padl jeden. W saraym aparacie mam Preteca 256Mb od 4 lat i wszystko jest OK. W nowym aparacie mam Preteca 2Gb 133x na razie jest wszystko OK :-)
                          Ja tez chcialem zeby bylo ok i u mnie - ale niestety sie zawiodlem.
                          5D +

Komentarz

• Vitez
                            zło konieczne
                            • 2004
                            • 19804

Ja tez chcialem zeby bylo ok i u mnie - ale niestety sie zawiodlem.
                            Wpisz to sobie w podpis "Mialem dwie zepsute sztuki Pretec 2GB 133x" . Szybciej i wygodniej niz sie wpisywac codziennie przy kazej okazji do kazdego pasujacego tematycznie watku .

Komentarz

• borkomar
                              Pełne uzależnienie
                              • 2005
                              • 1083

Zamieszczone przez Vitez
                              Wpisz to sobie w podpis "Mialem dwie zepsute sztuki Pretec 2GB 133x" . Szybciej i wygodniej niz sie wpisywac codziennie przy kazej okazji do kazdego pasujacego tematycznie watku .
                              Pozwol, ze ja bede decydowal o tym kiedy i jak jest mi wygodnie ok - dzieki :wink:
                              5D +

Komentarz

Pracuję...