Jak uzyskać białe tło?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Baal
    Bywalec
    • 2006
    • 228

Jak uzyskać białe tło?

Witam,

Jak uzyskać białe tło? Może to być np. prześcieradło grube i w Photoshopie za pomocą "Krzywych" zretuszowane?
    Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d
  • sico
    • 2006
    • 7

Raczej lepsze będzie papierowe, mozna kupić w rolce, ale to zależy co chcesz fotografować...
    Jah Bless

Komentarz

• Baal
      Bywalec
      • 2006
      • 228

Portret. Tzn. bardziej takie zdjęcia, że modelka stoi na białym tle. A typowo fotograficzne tło tego typu jest bardzo drogie. I zastanawiam się czy jest szansa ominąć chwilowo takie koszta. Bo mam białe tło ale długości 4 metrów, ale to za krótkie będzie.
      Canon 350D EOS | Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 | Velbon CX 440 | Kingston CompactFlash 1GB | Soczewki makro: +1d, +1d, +2d, +4d, +10d

Komentarz

• sico
        • 2006
        • 7

Możesz spróbować poszukać odpowiedniego materiału w "resztkach" są jeszcze takie sklepy z resztkami materiału, bo zszywać kilka prześcieradeł to dosyć karkołomna prowizorka :/
        Jah Bless

Komentarz

• totus
          Bywalec
          • 2006
          • 114

cos bialego, przescieradlo, brystol, cokolwiek, bez zadnych zmarszczek i spalic to porzadnie mocnymi swiatlami

Komentarz

• Baal
            Bywalec
            • 2006
            • 228

A czy jedno prześcieradło nie będzie prześwitywać? Sico ale obecnie nie dam rady kupić profesjonalnego tła.

Komentarz

• totus
              Bywalec
              • 2006
              • 114

no jak powiesisz je na pomaranczowej scianie to bedzie

Komentarz

• Baal
                Bywalec
                • 2006
                • 228

Słuszna uwaga (joke) Bardziej chodziło mi oto że będę wieszał to albo na typowo drabinkach (takich jak na w-fie się ćwiczy) albo na dwóch prętach (zalezy jak sobie wykombinuje). Ale dziękuje spróbuje i tego

Komentarz

• totus
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 114

no to plachta styropianu pod spod

Komentarz

• Baal
                    Bywalec
                    • 2006
                    • 228

Całkiem niezły pomysł A masz jeszcze jakieś inne pomysły jak uzyskać białe tło? Na wypadek gdyby ten zawiódł

Komentarz

• Zakk Wylde
                      Początki nałogu
                      • 2006
                      • 349

Hmmmm..... ostatnio robiłęm zdjęcia na białym tle... ja do tego użyłem prześcieradła (oczywisćie musiałem uruchomić żelazko ) i było git

Możesz jeszcze uzyć silnego światła na nie aby zniwelowac zmarszczki
                      sprzęt | | |

Komentarz

• Baal
                        Bywalec
                        • 2006
                        • 228

Zakk Wylde - a móglbyś pokazać zdjęcia jakie zrobiłes?

Komentarz

• Zakk Wylde
                          Początki nałogu
                          • 2006
                          • 349

Nie mam ich ze soba bo od tego czasu na partycji co były moje wszystkie zdjęcia "przez przypadek" stał sie format....

ale jak uda mi się przywrocic zdjęcie to ci pokaże jakie sa efekty.
                          sprzęt | | |

Komentarz

• Jarek Kubicki
                            • 2005
                            • 8

Chyba nikt nie wspomniał o podświetleniu (na przykład) prześcieradła od tyłu.
                            Efekt daje to taki, oczywiście nie musi byc to tak sylwetkowe, wystarczy się inaczej pobawić swiatłem.
                            Analog: Canon AE1 + Canon 50 mm 1,8, 28 - 80 3.5 - 4.5 macro | Cyfra: Canon EOS 5D + grip; Canon EOS 350D + Grip | Sigma 28 - 70 DG | Canon 50 mm 1.8 | Canon PowerShot G3 | m42: 1:2.8 35 mm Weitwinkel; Jupiter 37A; Zenitar 16 mm | mieszek do macro | cokin
                            kubicki.BLOG | kubicki.info | Deviantart | Rumours About Angels II | moja galeria na forum

Komentarz

• alpi

No fajnie. A ja mam pytanie.

Z czego (dla amatora o skromnych możliwościach finansowych) można zrobić czarne tło?

... wspomniałem o bardzo skromnych możliwościach finansowych na coś profi?
                              ... BARDZO SKROMNYCH

Komentarz

Pracuję...