Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • r--x

Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
    Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???
  • Vitez
    zło konieczne
    • 2004
    • 19804

Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?

Komentarz

• r--x

Zamieszczone przez Vitez
      Strzelam: wlacza sie tryb ostrosci ciaglej czyli "sledzenia celu" ?
      eee, a95 chyba nie ma trybu śledzenia ostrości... tak sobie myślę, czy to może ma związek z położeniem aparatu nisko przy podłożu.... ale nie wiem...

Komentarz

• Tequil
        Początki nałogu
        • 2004
        • 253

mi sie tez wydaje ze ni ma
        Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|

Komentarz

• JaW
          Początki nałogu
          • 2004
          • 258

Re: Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Zamieszczone przez r--x
          Ponieważ polska instrukcja jest tak trudno dostępna, że jej nie mam, mam pytanie.
          Jak działa tryb "Kids&Pets" - "Dzieci i Zwierzęta"? Bo jak się go włączy to aparat zachowuje się jakoś dziwnie i szczerze mówiąc nie da się tym robić zdjęć tych dzieci czy zwierząt, obraz na LCD się jakoś zamraża, w międzyczasie te dzieci czy zwierzęta już się tak przemieszczą, że foto wychodzi bez sensu, o co tu chodzi???
          Wg instrukcji to program ten jest przystosowany do robienia zdjec obiektom poruszajacym sie:
          1. Program Kids&Pets jest przygotowany do odległosci: od 1 do 4 m (gdy zoom jest nastawiony na telefoto) lub od ok. 1 m do nieskonczonosci - dla pozostalych pozycji zoom.
          2. W tym trybie aparat dobiera wysokie ISO

Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka. Działa to średnio... ale działa.
          Pozdr - JaW
          Moja galeria Fotojaw
          Moje zdjęcia na plfoto
          Kiedyś miałem: 300D, Canon 28-135 IS, Canon 100mm Macro USM, Canon 50mm f/1.8, 550EX

Komentarz

• r--x

Re: Canon A95 - Kids&Pets - Dzieci i Zwierzęta

Zamieszczone przez JaW
            Nie bardzo kumam w czym masz problem - probowalem przed chwilka tego trybu, aparat łapie ostrosc, nastepuje półsekundowe zamrozenie obrazu, po czym pstryk - i jest fotka.
            Ależ nie! Aparat najpierw zamraża nie wiadomo po co obraz na pół sekundy,
            a potem łapie ostrość jak to zwierzodziecię już jest kilometr dalej....

Zamieszczone przez JaW
            Działa to średnio... ale działa.
            Właśnie z tym mam problrm, że to utrudnia focenie ww elementów i myślałem,
            że czegoś nie wiem, albo trzymam aparat nie tą ręką, albo co innego... :-)

Ale dzięki za cytat z instrukcji!

Komentarz

Pracuję...