jak sobie poradzić z kolorem skóry w naturALNYCH warunkach , bo mnie to nie wchodzi skóra jest blada , szara pozbawiona barwy
kolor skóry
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
IMO pomiar światła skupiony na skórze, odpowiednie światło, RAW i obróbka w komputerze ... jest wiele czynników ... -
niby racja ale zrób 20 zdjęć i każde teraz obrabiaj , a może problem to balans bieli?
Komentarz
-
-
to chyba wynik kompresji, raw jest dużo lepszy i ostrzejszy, ale mi chodzi o skórę a nie o ostrośćKomentarz
-
Hmm na tym zdjęciu skóra wygląda raczej dobrze tzn. naturalnie, może to kwestia tego że twarz jest w cieniu a chłopiec na opalonego też nie wygląda, btw kolory na stroju są ładnie nasycone tam gdzie pada na nie światło.Jah BlessKomentarz
-
-
dołączam sie.. skora jest normalna.. no chyba ze chlopiec to jednak Indianin, wtedy chyba powinno byc bardziej czerwono
40D, 70-200 /f4; 17-40 /f4; 4GB pqi x100; 580EX; LowePro: Orion Trekker II - powoli ale jednak - marzenia sie spełniają!!Komentarz
-
Foto poruszone na 100% kolor jest oki - moim zdaniem oczywiscie.Zamieszczone przez 1507to chyba wynik kompresji, raw jest dużo lepszy i ostrzejszy, ale mi chodzi o skórę a nie o ostrość
Skoro robisz raw to dla kazdej sesji mozesz ustawic sobie parametry na jednej focie a pozniej dwoma kliknieciami zastosowac do reszty fot znacznie usprawnia obrobke
5D +Komentarz
-
No tak i dodatkowo horyzont jest ukośny, ale co to ma do rzeczy? Kolor skóry na moim monitorze wygląda normalnie. Może to jest kwestia niewłaściwego profilu kolorów w Twoim monitorze?Zamieszczone przez borkomarFoto poruszone na 100%Komentarz
-
-
mam ten sam problem - kolor skory
i nie tylko ja bo moj kumpel zostal zaskoczony podobnie odbierajac zdjecia z laba.
Problem tyczy nie tyle koloru skory co gradacji tych kolorow. Mozna powiedziec ze z przechodzac z ciemnijeszej opalonej do jasniejszej niewiadomo dlaczego przechodzi przez zielen! postaram sie zalaczyc jakas fotke potem.Komentarz

Komentarz