Dziwne niewyjaśnione fotografie

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kwv
    Bywalec
    • 2006
    • 118

Dziwne niewyjaśnione fotografie

Witam tak ostatnio zacząłem przeglądać swoje fotografie w poszukiwaniu dziwnych efektów, flar i innych niewyjaśnionych przyczyn powstawania smug, kulek /ponoć jakieś kule energetyczne/
    Może i wam takie rzeczy się trafiły w kadrze.

Fot.1 Jakis analog-kompakt, sylwester 2003,skan z odbitki
  • stdanielo
    Pełne uzależnienie
    • 2005
    • 1081

U mnie na kilku zdjęciach pojawia się Elvis a tak na serio, to takie duszki to najczęściej jakiś pasek od aparatu, nie przejmój się to nie duch Stalina.
    www.kondereszko.pl
    https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• kwv
      Bywalec
      • 2006
      • 118

He he
      Nie no pana Stalina to ja się już nie boje bom w Nato.

tak poważnie to dorzucam ciekawy artykuł na ten temat http://www.nautilus.org.pl/article.php?articlesid=587

Niektórzy uważają to za brednie a co niektórzy poważnie podchodzą do tego zjawiska.

aha ten aparat nie miał paska

Komentarz

• kami74
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1492

Toż to Spiritus movens się uwalnia
        5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
        MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• bundy
          Uzależniony
          • 2006
          • 760

Zamieszczone przez kami74
          Toż to Spiritus movens się uwalnia
          hehehe...właśnie miałem to samo napisać (BTW przypomniało mi się jak w czasach liceum tłumaczyliśmy tytuł kawałka zespołu Slayer "Spirit in black" jako "Spirytus w czarnej butelce" :-) )
          A co do przedstawionej fotki, to rozczulające jest metafizyczne wręcz uniesienie, malujace się na twarzach gości szykujących się do spożycia :-)
          1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• kami74
            Pełne uzależnienie
            • 2005
            • 1492

Aha zapomnialem dodać, że 06.06.2006 o godz. 07:06 ma sie narodzić antychryst, wiec pewnie takich fotek bedzie więcej
            5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
            MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Komentarz

• stdanielo
              Pełne uzależnienie
              • 2005
              • 1081

To procenty się unoszą z kielonków czyli tzw. słowiańska dusza
              www.kondereszko.pl
              https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• piast9
                Pełne uzależnienie
                • 2005
                • 3267

Widzieliście "Shutter" ?
                650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zapytaj tego pana. Na forum ukrywa się jako użytkownik T.G.
                  Digart

Komentarz

• akustyk
                    gajowy
                    • 2004
                    • 12226

Zamieszczone przez bundy
                    hehehe...właśnie miałem to samo napisać (BTW przypomniało mi się jak w czasach liceum tłumaczyliśmy tytuł kawałka zespołu Slayer "Spirit in black" jako "Spirytus w czarnej butelce" :-) )
                    A co do przedstawionej fotki, to rozczulające jest metafizyczne wręcz uniesienie, malujace się na twarzach gości szykujących się do spożycia :-)
                    a nie mozesz tego po polsku napisac: po prostu sa juz letko lyknieci i jest git feel ??? bo tak to jakbys dla marketoidow pisal. 40 zdan zeby wyrazic prosta tresc
                    www albo tez flickr

Komentarz

• Przemoc
                      Początki nałogu
                      • 2005
                      • 319

Zamieszczone przez MMM
                      Zapytaj tego pana. Na forum ukrywa się jako użytkownik T.G.
                      Tak, ten powinien wiedzieć, przecież to profesor (ma muchę i okulary na nosie).
                      Pozdrawiam

PrzemoC

Komentarz

• bundy
                        Uzależniony
                        • 2006
                        • 760

Zamieszczone przez akustyk
                        a nie mozesz tego po polsku napisac: po prostu sa juz letko lyknieci i jest git feel ??? bo tak to jakbys dla marketoidow pisal. 40 zdan zeby wyrazic prosta tresc
                        :-) Mogę napisać to jeszcze prościej i w max 4 słowach, ale będzie nieładnie tutaj wyglądać :-) Moja skłonność do kwiecistej retoryki wynika chyba z faktu pracy w szkolnictwie wyższym ;-)
                        1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Komentarz

• MMM
                          Pełne uzależnienie
                          • 2006
                          • 4250

Zamieszczone przez Przemoc
                          Tak, ten powinien wiedzieć, przecież to profesor (ma muchę i okulary na nosie).
                          Profesor, nie profesor, ale jest dobry w temacie zjawisk "niewyjaśnionych"
                          Digart

Komentarz

• Raff
                            Uzależniony
                            • 2005
                            • 778

Widzę, że Wasze rozumy już cały wszechświat ogarnęły i nic Was nie zaskoczy. Pomijam fakt duszków i flar, zwłaszcza na matrycy to norma. Chociaż pobajdurzyć można Jednak tu na forum raczej nie ma z kim. Jak zarzuciłem kiedyś "buzię ducha" nikt nie podjął tematu. Zjawiska paranormalne mnie osobiście ujmują. Ciekawe są, niezbyt szare. Są rzeczy, których nie pojmuję co nie znaczy, że są one niezwykłe z innego punktu widzenia. Ale interesujące na pewno

Komentarz

• akustyk
                              gajowy
                              • 2004
                              • 12226

Zamieszczone przez bundy
                              :-) Mogę napisać to jeszcze prościej i w max 4 słowach, ale będzie nieładnie tutaj wyglądać :-) Moja skłonność do kwiecistej retoryki wynika chyba z faktu pracy w szkolnictwie wyższym ;-)
                              w szkolnictwie wyzszym to i ja pracuje (przynajmniej tym nie podlegajacym ministerstwu Romusia). ale na Polibudzie mowi sie prosto i na temat, bez nowomowy
                              www albo tez flickr

Komentarz

Pracuję...