Mam pytanie - przeglądałem teraz z ciekawości linię cyfrowych Jedynek Canona. Jeśli dobrze rozumiem 1Ds Mark II to FF ? Tak samo jak 5D? Czy coś mylę? A jeśli tak samo - dlaczego pojawienie się 5D miało wywołać taką rewolucję, skoro w/w Canon 1Ds Mark II miał pełną klatkę już wcześniej? Dlaczego wszyscy pisząc "Pełna klatka" w domyśle piszą o 5D, a 1Ds M II jest (choćby i w teorii, wiem, że cena zabija) pomijany?
Pełna cyfrowa klatka - jak to było?
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Z powodu ceny. I IMHO wywołało, nie wiem czy "taką", ale na pewno pewną ;-)Zamieszczone przez Michal-Czubadlaczego pojawienie się 5D miało wywołać taką rewolucję -
Oj tak - przeklawiaturzyłem się
wywołało i to sporą, pamiętam, spoglądałem na to z boku z podziwem, że wejście aparatu może wywołać taki raban. A gdy teraz zobaczyłem że FF był już wcześniej - coś mi sie nie zgodziło
Komentarz
-
Raban byl bo nagle ludzi zaczelo byc stac (przynajmniej tych w paru krajach) na FF za 2-3 wyplaty....Komentarz
-
pięknie ujęteZamieszczone przez KuchateKRaban byl bo nagle ludzi zaczelo byc stac (przynajmniej tych w paru krajach) na FF za 2-3 wyplaty.
| yyy...zdjęcia poszedłem robić... |Komentarz
-
a jeszcze wcześniej 1Ds "Mark I"Zamieszczone przez Michal-Czuba... Canon 1Ds Mark II miał pełną klatkę już wcześniej? ...
http://www.dpreview.com/reviews/spec...non_eos1ds.asp
i równolegle do niego Kodak DCS 14n z bagnetem żółtej konkurencji :-)
http://www.dpreview.com/reviews/spec...dak_dcs14n.aspPozdrowienia, Tomek
Komentarz
-
A czy matryce w 1Ds II i 5D są takie same i w obydwu przypadkach możemy mówić o takich samach szczegółach itd.?Komentarz
-
Komentarz
-
matryca 1ds mark II oddaje IMHO wiecej szczegółów. i nie chodzi tu o rozmiar -ilość pixeli. matryce z profi sprzetów są zupełnie innej konstrukcji - inne szumy (jeśli wogóle
), inne oddanie kolorów...
Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
Z czego wnosisz tą "inną konstrukcję"? Jeżeli już to sprawa softu..Zamieszczone przez zanussimatryce z profi sprzetów są zupełnie innej konstrukcji - inne szumy (jeśli wogóle
), inne oddanie kolorów...Komentarz
-
Warto wspomniec tez, ze w tych krajach zwykle wyplata jest co tydzienZamieszczone przez Il fuocopięknie ujęteZamieszczone przez KuchateKRaban byl bo nagle ludzi zaczelo byc stac (przynajmniej tych w paru krajach) na FF za 2-3 wyplaty.
...Komentarz
Komentarz