profesjonalista komunijny

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Metus
    Początki nałogu
    • 2005
    • 424

profesjonalista komunijny

jak myślicie? dobrze wykonana robota?

takie zdjęcia dostał kolega od fotografa z dość ważnego wydarzenia.. I komunii świętej swojego dziecka..

co o tym sądzicie...

ps jako ciwkawostkę podam, że fotki były robione nikonem d70 .. tym z duszą (exif)

edit:
    jeśli ktoś chce zobaczyć oryginały a nie miniaturki jakie otrzymał kolega... są TU
    Ostatnio edytowany przez Metus; 2200.
    pozdrawiam
    Metus
  • Raff
    Uzależniony
    • 2005
    • 778

Sprawa duszy sprzętu nie ma nic do rzeczy Kwestia podejścia do tematu. Ja "przyjęcie" focę wąsko - twarz, ręce księdza, dłonie dziecka. Grupa ułożona dobrze, smętne miny, ciemno (druga lampa z boku na tło by się zdała, czasem się nie chce).

Komentarz

• czeredrecki
      Coś już napisał
      • 2005
      • 90

Zamieszczone przez Metus
      www.metus.asmed.pl/komunia.html

jak myślicie? dobrze wykonana robota?

takie zdjęcia dostał kolega od fotografa z dość ważnego wydarzenia.. I komunii świętej swojego dziecka..

co o tym sądzicie...

ps jako ciwkawostkę podam, że fotki były robione nikonem d70 .. tym z duszą (exif)

Twoje fotki super .. na mojej małej komuni w tym roku jak zobaczyłem fotki ręce mi opadły .. jak by były robione przy ISO 8000 ... a kto wie czy nie ISO 25000 ...

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Pierwsze co się mi się rzuciło w oczy to "kościół", który wyglądem przypomina ...?, właściwie nie wiadomo co i robi dość przygnębiające wrażenie.
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• Raff
          Uzależniony
          • 2005
          • 778

Nooo, kościól bokami bunkrowaty. Jak krakowski Św. Jadwigi.

Komentarz

• Metus
            Początki nałogu
            • 2005
            • 424

na tych miniaturkach niewiele widać... polecam ściągnąć oryginały
            szumy jak... nie wiem co
            pozdrawiam
            Metus

Komentarz

• Raff
              Uzależniony
              • 2005
              • 778

To chodzi o szumy czy o pracę fotografa?

Komentarz

• Metus
                Początki nałogu
                • 2005
                • 424

całość... jak dla mnie fotki są baaardzo słabe.
                balans bieli poszedł w krzaki, kadry mało ciekawe, zbyt szeroki... i do tego te wstrętne szumy

ps kościół dopiero się buduje... komunia była robiona w piwnicy kościoła... bo kościół nawet dachu jeszcze nie ma
                pozdrawiam
                Metus

Komentarz

• Raff
                  Uzależniony
                  • 2005
                  • 778

Stary, ludziom się ma podobać! Oni dostają na papierze i mają inny stosunek do zdarzenia. Mnie się nie podobają, ale nie dla mnie były robione. Kościól dość ciemny, ponury. Szumy rzecz mało ważna (do 13x18/15x21).

Komentarz

• Metus
                    Początki nałogu
                    • 2005
                    • 424

szumy widać na odbitkach a o balansie bieli już nie wspomne.. na komunii było 60 dzieciaków... i nie było słychać ani jednego zadowolenia.. wszyscy narzekali...
                    pozatym.. forma w jakiej przekazał zdjęcia rodzicom..
                    przyjechał pod kościół, otworzył bagarznik i "wybierajcie" .. zdjęcia były wszystkie razem wrzucone do jednej skrzynki, nie poukładane i nie posegregowane... nie wpowkładane do albumów.. albumy leżały osobno.. każdy musiał podejść i wybierać zdjęcia swojej pociechy!!
                    pozdrawiam
                    Metus

Komentarz

• Raff
                      Uzależniony
                      • 2005
                      • 778

No to w przyszłym roku ludzie wezmą innego fotografa. Może Ciebie

Komentarz

• Tomasz1972
                        Pełne uzależnienie
                        • 2005
                        • 3042

Zamieszczone przez Metus
                        szumy widać na odbitkach a o balansie bieli już nie wspomne.. na komunii było 60 dzieciaków... i nie było słychać ani jednego zadowolenia.. wszyscy narzekali...
                        pozatym.. forma w jakiej przekazał zdjęcia rodzicom..
                        przyjechał pod kościół, otworzył bagarznik i "wybierajcie" .. zdjęcia były wszystkie razem wrzucone do jednej skrzynki, nie poukładane i nie posegregowane... nie wpowkładane do albumów.. albumy leżały osobno.. każdy musiał podejść i wybierać zdjęcia swojej pociechy!!
                        No tak , ale ktoś go zamówił , ktoś widział jego portfolio i się zdecydował na takiego a nie innego fachowca nie uzgadniając szczegółów itd ...

Komentarz

• Michal-Czuba
                          Zablokowany
                          • 2005
                          • 356

Macie rację, pierwsze, co mi się nasunęło, to „dlaczego dzieciaki miały komunię w bunkrze przeciwlotniczym?” . Co do samych zdjęć – mi szum nie przeszkadza, ale nie jestem wrażliwy na takie ‘dodatki’. Bardziej czepiłbym się kadrów – wszystko w jednym stylu, ‘oklepane’, IMO zbyt szerokie.

Moim zdaniem nie jest tragicznie – widząc temat spodziewałem się czegoś znacznie gorszego. Nie wiem, czy można powiedzieć „jest dobrze” – było by to chyba zbyt pochlebne. Jest poprawnie. Tyle, że ja robiąc ‘poprawne’ zdjęcia (z małymi uszczerbkami w stylu ciut za długi czas i poruszenie postaci) nie wybieram się robić reportażu z uroczystości. Ale takich magików nie brak…

A sama forma podania zdjęć i stosunek do klienta - z tego co piszesz - naganna.
                          Ostatnio edytowany przez Michal-Czuba; 3448.

Komentarz

• chyrus
                            Początki nałogu
                            • 2005
                            • 436

WB wygląda jak z Nikona. Na 3 foto widać niezłą beczkę.

Ostatnie foto - dzieciaczki w adidasach , a pierwszy od prawej - jasny duszek, chyba w ogóle bez butów to tak na marginesie i nie z winy fotografa.

W ogóle fajny bunkier
                            digart

Komentarz

• Moris
                              Początki nałogu
                              • 2005
                              • 302

Zamieszczone przez chyrus
                              Ostatnie foto - dzieciaczki w adidasach , a pierwszy od prawej - jasny duszek, chyba w ogóle bez butów to tak na marginesie i nie z winy fotografa.
                              Chłopczyk zaspał a na fotce bardzo chciał być ...
                              ... więc go "PS-yklejono " no i teraz wszystkie inne dzieci zazdroszczą mu bieli upranej w Wizir
                              ... a na znak protestu nie złożył rączek do symbolicznego Amen.
                              | Fotografia ślubna | Zdjęcia ślubne | BLOG |

Komentarz

Pracuję...