osprzęt do 350D

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TomS
    Uzależniony
    • 2006
    • 880

osprzęt do 350D

Mam do wydania 7000zł na obiektywy do 350D. I mam duży delemat co wybrać. Zdjęcia będę robił głównie w plenerze, czasami we wnętrzach. Jestem ciekaw waszych opinii, co byś ci wzieli. Interesują mnie tylko obiektywy Canona. Z góry dzięki
  • AGO
    Początki nałogu
    • 2005
    • 351

jakie pytanie tyle odpowiedzi ... moze dodaj jakies wymarzone ogniskowe bedzie latwiej ludziskom
    17-40L chyba na poczatek

Komentarz

• TomS
      Uzależniony
      • 2006
      • 880

Myślałem akurat o 17-40L i o tele do 200. Zastanawiałem się nad 70-200 f/4 i 70-200 f/2.8L i może wezmę f/2.8. W późniejszym czasie chcę dokupić jakieś makro i stałke może 50 f/1.4.

Komentarz

• Robson01
        Pełne uzależnienie
        • 2005
        • 1574

Zamieszczone przez TomS
        Myślałem akurat o 17-40L i o tele do 200. Zastanawiałem się nad 70-200 f/4 i 70-200 f/2.8L i może wezmę f/2.8. W późniejszym czasie chcę dokupić jakieś makro i stałke może 50 f/1.4.
        Bardzo dobra decyzja. I nawet sam sobie odpowiedziałeś na pytanie :-).
        Canon
        Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• LFB
          Początki nałogu
          • 2005
          • 372

Kiepska sprawa, tylko Canona hmm do głowy przychodzi mi tylko zestaw za osiem z kawałkiem 17-40 F4 L + 24-105 F4 L + 70-200 F4 L, faktem jest jednak że takiemu zestawowi nie można odmówić jakości optycznej i uniwersalności.
          http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• swaligora
            Coś już napisał
            • 2006
            • 90

Ale dlaczego akurat Canon ? Może jakaś inna firma - znacznie Ci to zwiększy ofertę - moim zdaniem warte rozważenia! Np. Sigma
            Szy

Komentarz

• TomS
              Uzależniony
              • 2006
              • 880

17-40 F4 L + 24-105 F4 L + 70-200 F4 L, faktem jest jednak że takiemu zestawowi nie można odmówić jakości optycznej i uniwersalności.
              Na pewno tak. Jednak za dużo ogniskowych pokrywa się i lepiej już było by wziąść 24-70 f/2.8L z jakimź. tele

Komentarz

• LFB
                Początki nałogu
                • 2005
                • 372

Zamieszczone przez TomS
                Na pewno tak. Jednak za dużo ogniskowych pokrywa się i lepiej już było by wziąść 24-70 f/2.8L z jakimź. tele
                Zelży co fotografujesz, przy wielu zstosowaniach 24-70 f/2.8L sprawuje się gorzej niż 24-105 F4 IS. (Szczególnie na 5D) Poza tym niestety wywalając 17-40 z zestawu całkiem sracisz szeroki kąt.
                Poza tym pewne pokrywanie ogniskowych to zaleta a nie wada. Unika się częstego żąglowania obiektywami. Robiąc plenery masz 17-40 co pozwala fotografować plany od szerokich do śrenich, 24-105 od pół szerokich do medium tele, i tele
                Ostatnio edytowany przez LFB; 2116.
                http://www.tomasz-studio.pl

Komentarz

• MMM
                  Pełne uzależnienie
                  • 2006
                  • 4250

Zamieszczone przez TomS
                  To wcale nie jest źle że się pokrywają. Nie każdy ma ochotę wychodzić "na spacer" z dwoma obiektywami. W takiej sytuacji 24-105 jest bardzo wygodne i uniwersalne.
                  Digart

Komentarz

• TomS
                    Uzależniony
                    • 2006
                    • 880

Wezmę 17-40L i 70-200 f/2.8L a w nie dalekiej przyszłości 24-105 f/4L i 50 f/1.4. To chyba będzie najlepsze rozwiązanie. Jak na razie

Komentarz

• mxw
                      Pełne uzależnienie
                      • 2005
                      • 2315

Zamieszczone przez TomS
                      Mam do wydania 7000zł na obiektywy do 350D. I mam duży delemat co wybrać. Zdjęcia będę robił głównie w plenerze, czasami we wnętrzach. Jestem ciekaw waszych opinii, co byś ci wzieli. Interesują mnie tylko obiektywy Canona. Z góry dzięki
                      za to zdanie masz u mnie plusa i niezły ogródek do wyboru:

tutaj wersja większa, ale starsza
                      (swoją drogą czy ma ktoś ten obrazek w miarę nowy i dobrej jakości?)

natomiast oczywiście będziesz musiał sam wybrać z tego to, co ci przypasuje.
                      ja mogę tylko podać to (też do 350D) co wg mnie jest najlepsze i dla mnie stanowiłoby idealny zestaw:
                      • ZOOMY:
                      17-40 f4 L USM - 2700,00 PLN
                      (lub 17-55 f2.8 IS USM, ale jeszcze za drogi i nie wiadomo czy warto)

70-200 f2.8 L USM - 4500,00 PLN
                      (lub wersja z IS, jeżeli ta "6" w totka będzie dobrze skumulowana)

do tego:
                      Extender EF 2.0x II - 1250,00 PLN
                      • STAŁKI:
                      28mm f1.8 USM - 1800,00 PLN

50mm f1.4 USM - 1350,00 PLN

85mm f1.8 USM - 1600,00 PLN
                      o kolejności i zakresie zakupów decyduje kasa
                      pozdro.,
                      m.

Komentarz

Pracuję...