Jak uzyskać miniatury zdjęć RAW ?

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysp
    Bywalec
    • 2006
    • 133

Jak uzyskać miniatury zdjęć RAW ?

Witam wszystkich,
    Być może temat nie do końca oddaje sens mojego problemu, dlatego też wyjaśniam o co mi chodzi.
    Jak spowodować (przy pomocy jakiego programu) żeby pliki zapisane z rozszerzeniem CRW, wyświetlane były jako thumbnaile czyli miniaturki zdjęć.
    Czy zawsze żeby uzyskać szybki podgląd do zdjęć wykonanych w formacie RAW muszę uruchamiać program pozwalający na obróbkę tego formatu ?

Czy jest możliwe żeby taki podgląd uzyskać podczas zwykłego przeglądania plików zawartych w katalogach (po wybraniu opcji z menu Widok -> Miniatury)? Brak takiego podglądu jest dość uciążliwy zwłaszcza przy przenoszeniu lub kopiowaniu plików RAW między katalogami.

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
    link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.
  • bartekkaszub
    Dopiero zaczyna
    • 2005
    • 48

witam

pozdrawiam

Komentarz

• stdanielo
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1081

a ja polecam dpMagicPlus
      www.kondereszko.pl
      https://www.flickr.com/photos/stdanielo/

Komentarz

• krzysp
        Bywalec
        • 2006
        • 133

Wielkie dzięki za pomoc. Po kilku bojach zainstalowałem programik firmy Microsoft (MS coś tam RAW viewer), który pozwolił na podgląd plików w formacie RAW.
        Miałem problemy z zainstalowaniem service packa z softem .NET. Opcja aktualizacji nie wchodziła w grę bo wywalała instalację. Dopiero ściągnięcie potrzebnych plików na dysk i późniejsze ich uruchomienie zakończyło się sukcesem.
        Jeszcze raz wielkie dzięki.
        link do stronki mojej żonki - cena jaką zapłaciłem za zgodę na zakup 17-40 L Potem już poszło bez "szantażu": 30d i 17-40 dla niej a dla mnie 5d i 24-105. Transakcja wiązana.

Komentarz

Pracuję...