Uwaga użytkownicy EF 70-300 IS USM
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
W końcu przyznali się do tego co wiadome było już od jakiegoś czasu?Zamieszczone przez gietrzy
Życie jest jak gulasz. Nigdy nie wiesz na co trafisz.Komentarz
-
-
Generalnie to tak jak mówiłem Ci pod kościołem w Kotuszowie.Zamieszczone przez Tomasz UrbanowiczPoproszę o tłumaczenie
Ten obiektyw to wieśniak robiący kupę jak focisz gripem (pionowy kadr) przy 300mm.
Canon się do tego przyznał i zaproponuje rozwiązanie - pamiętasz 24-105 ;-) - pod koniec czerwca.the silence is deafeningKomentarz
-
No tak - dzięki.
P.S. Jakbyś chciał pomacać EF 100 F/2,8 Macro to daj znać - możemy się spotkać w Kotuszowie
Komentarz
-
O chętnie, dziękiZamieszczone przez Tomasz UrbanowiczNo tak - dzięki.
P.S. Jakbyś chciał pomacać EF 100 F/2,8 Macro to daj znać - możemy się spotkać w Kotuszowie

Interesuje mnie czy rzeczywiście jest taki wolny (w porównaniu do C24-70)the silence is deafeningKomentarz
-
Szybkie tłumaczenie
Mam nadzieję, że tłumaczenie jest OK
24 maja firma Canon przyznała, że zjawisko, w którym rozdzielczość wymiennego obiektywu EF 70-300mm F4-5.6 IS USM - jest niewystarczająca.
Plan odpowiedniej metody rozwiązania problemu zostanie ogłoszony pod koniec czerwca.
Problem pojawia się, gdy fotografujemy w portretowym ustawieniu aparatu z ustawieniem ogniskowej blisko 300 mm, gdzie "są przypadki gdy rozdzielczość nie jest wystarczająca w części fotografi".
Zjawisko zostało zweryfikowane po informacjach od użytkowników.
Teleobiektyw, którego dotyczy problem, EF 70-300mm F4-5.6 IS USM, może być również używany z systemem 35 mm a problem obarcza system korekcji drgań ręki. Design, który odnosi się do cyfrowej lustrzanki jest sprawdzany, bierze się pod uwagę odbicie światla od elementu przeniesienia obrazu.Komentarz
-
To kto z Was nagra teraz hit "Canon, oddawaj moje 600 baksów"?
swoją drogą niezła skucha, będą to wymieniać czy co?...Komentarz
-
-
Rozwiązanie jest proste: na długim końcu nie robić zdjęć w orientacji pionowej:PKomentarz
-
Nie mial bym nic przeciwko obniżeniu ceny. Ogólnie 95% zdjęć robię w orientacji poziomej więc nie był by to problem
A szkiełko wydaje się być całkiem przyzwoite jak na swoją aktualną (i przyszłą?) cenę.
Komentarz
-
a ja ponieważ zawsze mam inne zdanie i tym razem powiem, że robiłem ostatnio testowe zdjęcia z ręki zegara ulicznego i wyszło w pionie zdecydowanie ostrzejsze jak w poziomie...Zamieszczone przez gietrzy
biorąc pod uwagę, że raczej statywu do takich ujęć [portret/300mm] stosował nie będę, czy rzeczywiście kiedyś dostrzegę tę ułomność tego obiektywu???
tak czy inaczej ciekaw jestem, co Canon zaproponuje...20Dset
maj łeb...Komentarz
-
-
Hehe, pamiętacie podobnego typu afere z lakierami w Lanosach?
Były zdaje się wymiany.
Ciekawe czy Canon zdecycduje sie na wymiane "czegośtam" w serwisach czy tylko na obniżke cen.Can-on, can-off...Komentarz
Komentarz