20D pytanko...

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oxeno
    Początki nałogu
    • 2006
    • 291

20D pytanko...

Czy w 20D jest możliwość wykonania wielokrotnej ekspozycji? Jeżeli tak to w jaki sposób? Pozdrawiam
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka
  • Jac
    Pełne uzależnienie
    • 2004
    • 4813

w menu funkcja AEB robi trzy kolejne zdjecia z zadanym przesunieciem ekspozycji max +/- 2EV, jesli chodzi ci o trzy zdjecia na jednej klatce to nie ma takiem mozliwosci w zadnej cyfrze.. pozostaje albo laczenie forsowanych ekspozycji z jednej klatki czyli kilka wywolan rawa i pozniejsze laczenia albo statyw i kilka niezaleznych klatek...
    Ostatnio edytowany przez Jac; 857.
    Instagram

Komentarz

• Robson01
      Pełne uzależnienie
      • 2005
      • 1574

Wielokrotna ekspozycja na tej samej klatce to tylko w analogu.
      Canon
      Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Komentarz

• adam_k
        Bywalec
        • 2006
        • 235

W D2X jest na 100% wieloktotna ekspozycja wiem bo mam. Prawdopodobnie w D200 tez jest ale tego nie wiem bo nie mam

Komentarz

• Jac
          Pełne uzależnienie
          • 2004
          • 4813

Zamieszczone przez adam_k
          W D2X jest na 100% wieloktotna ekspozycja wiem bo mam. Prawdopodobnie w D200 tez jest ale tego nie wiem bo nie mam
          jedna klatke mozesz naswietlic kilkukrotnie ? ... (jednego rawa/jpga?)
          Instagram

Komentarz

• gietrzy
            Pełne uzależnienie
            • 2004
            • 5727

To nie jest wielokrotna expozycja to jest automat wbudowany w aparat
            the silence is deafening

Komentarz

• alx_80
              Bywalec
              • 2006
              • 192

fuji s602 tez mial wielokrotna exp... tylko po co to skoro lepiej mozna to zrobic w PS-ie
              zreszta temat byl :
              http://canon-board.info/showthread.php?t=9503

Komentarz

• adam_k
                Bywalec
                • 2006
                • 235

Tak i nie ma znaczenia jaki format zapisu moge ustawić 10 ekspozycji na jednej "klatce" i co ciekawe moge tez ustawiać wzmocnienie kolejnych zdjęć. 2 funkcją jest tez możliwość nakładania zdjęć już zrobionych na karcie ale tu w grę wchodzi juz tylko format .raw nie korzystałem z nakładania w puszce bo lepiej to mozna zrobic w kompie. Wielokrotną ekspozycje testowałem i działa fajnie

Komentarz

• adam_k
                  Bywalec
                  • 2006
                  • 235

Zamieszczone przez gietrzy
                  To nie jest wielokrotna expozycja to jest automat wbudowany w aparat
                  http://www.fotosite.pl/index.php?tit...ych_ekspozycji
                  Nie masz racji bo piszesz o czym innym a w D2X jest zwykła wielokrotna ekspozycja taka jak w analogu no prawie taka

Komentarz

• Jac
                    Pełne uzależnienie
                    • 2004
                    • 4813

Tak i nie ma znaczenia jaki format zapisu moge ustawić 10 ekspozycji na jednej "klatce" i co ciekawe moge tez ustawiać wzmocnienie kolejnych zdjęć. 2 funkcją jest tez możliwość nakładania zdjęć już zrobionych na karcie ale tu w grę wchodzi juz tylko format .raw nie korzystałem z nakładania w puszce bo lepiej to mozna zrobic w kompie. Wielokrotną ekspozycje testowałem i działa fajnie
                    no skoro tak to musze odsczekac to z #2 postu i napisac inaczej,
                    ...wielokrotnej ekspozycji nie ma w 20D ;-)....
                    Instagram

Komentarz

• Vitez
                      zło konieczne
                      • 2004
                      • 19804

w D2X jest zwykła wielokrotna ekspozycja taka jak w analogu no prawie taka

"Prawie" robi wielką różnicę

Komentarz

Pracuję...