Pytanie jak w tytule :wink: Wydaje mi się ten pasek pełnić bardzo pożyteczną rolę, ale... No właśnie, czy można zamontować tylko albo E1, albo pasek 'naszyjny', co wydaje się być logiczne, czy może daj Bóg i jedno i drugie, co byłoby dla odmiany bardzo praktyczne?
Jak 'działa' Hand Strap E1
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Re: Jak 'działa' Hand Strap E1
Co prawda miałem tylko przez chwilę w ręku.. ale o ile dobrze pamiętam, to mocuje się go do dwóch metalowych "cosiów": dolnego, w gripie i górnego, prawego w body. I to raczej wyklucza jednoczesne używanie paska. Chociaz w sumie jakby tak dobrze wcisnąć...Zamieszczone przez Jurek PliethPytanie jak w tytule :wink: Wydaje mi się ten pasek pełnić bardzo pożyteczną rolę, ale... No właśnie, czy można zamontować tylko albo E1, albo pasek 'naszyjny', co wydaje się być logiczne, czy może daj Bóg i jedno i drugie, co byłoby dla odmiany bardzo praktyczne?
A z innej (ale podobnej) beczki: kiedyś w ZOO widziałem gościa z którymś 70-200L Canona, który niósł go za.. coś w rodzaju "hand strap", ale przymocowane poziomo do obiektywu! Czy ktoś wie jak się takie coś nazywa? -
Na logikę to nie da się wcisnąć obydwu; wymagałoby to jakiejś specjalnej konstrukcji E1, co jest przedmiotem mego pytania.Zamieszczone przez muflon.. ale o ile dobrze pamiętam, to mocuje się go do dwóch metalowych "cosiów": dolnego, w gripie i górnego, prawego w body. I to raczej wyklucza jednoczesne używanie paska. Chociaz w sumie jakby tak dobrze wcisnąć...
Komentarz
-
Ciężko to opisać bez rysunkuZamieszczone przez Jurek PliethNa logikę to nie da się wcisnąć obydwu; wymagałoby to jakiejś specjalnej konstrukcji E1, co jest przedmiotem mego pytania.
ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków
Komentarz
-
Chyba jednak to nie to samo. Ideałem byłoby, gdyby były dwa 'uszka' na korpusie w górnej prawej części.Zamieszczone przez muflon... ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków
Komentarz
-
Toteż napisałem, że na upartegoZamieszczone przez Jurek PliethChyba jednak to nie to samo. Ideałem byłoby, gdyby były dwa 'uszka' na korpusie w górnej prawej części.Zamieszczone przez muflon... ale jeśli paski mocujące nie są zbyt grube, to na bardzo upartego się da - to problem podobnej klasy co założenie dwóch pasków
Ideałem to byłby jakiś quick-release... pomarzyć mozna
Komentarz
-
Sory że się wtrącącam, ale o co chodzi z tym Hand Strap E1. Co to jest, a raczej jak to wygląda.
Mogę się tylko domyślać.
Osobiście Pasek - ten na szyję - obwijam sobie 3 razy na nadgarstku i jest ok.//mjKomentarz
-
Swietna sprawa trzymalem KODAKa i zakochalem sie w paseczku na raczke BAAAARDZO WYGODNA RZECZ
W kodakach jest to standardem...
Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|Komentarz
-
Komentarz
-
Do Canona kosztuje 21 USD, lub 160 PLNZamieszczone przez TequilW kodakach jest to standardem...
Wracając do tematu - czy daje się założyć jedno i drugie?Komentarz
-
gdzie Ty to wyczailes??? oryginalny CANONA?Canon|5DmkII+BG|5D+BG-E4|30D+BG-E2|20D|50E|24-70L|24-105L|70-200 2.8L|580EX|550EX|430EX|Manfrotto 074B/329RC4, 682B/#222|SanDisk UltraII/ExtremeIII|Brain's Hottub by Crumpler|Lowepro|Komentarz
-
Po prostu wygooglałemZamieszczone przez Tequilgdzie Ty to wyczailes??? oryginalny CANONA?
Komentarz
-
Eee, to niedrogo (oryginał?) - muszę sobie sprawićZamieszczone przez Jurek PliethDo Canona kosztuje 21 USD, lub 160 PLNZamieszczone przez TequilW kodakach jest to standardem...
Komentarz
-
-
O, tutaj: http://www.pstryk.com.pl/opis/301 , lub tutaj: http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home?O=productlist&A=details&Q=&sku=12 984&is=REGZamieszczone przez muflonEee, to niedrogo (oryginał?) - muszę sobie sprawić
coś pokiciałem z edytowaniem URL, ale adresy się zgadzają :wink:Komentarz

Komentarz