canon 28-70mm 1:2.8 L odbicia??
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
-
W/g mnie to nie jest wina obiektywu. Z winy szkła
smugi pojawiły by się także na światłach na latarniach. To chyba taka cecha a nie wada.Oko plus aparat - dobrana para.
Komentarz
-
-
Ja też stawiam na filtr, klasyczny przypadek.Komentarz
-
-
-
Pozostało ci tylko jedno, sprzedaj ten badziewny obiektyw, o ile ktoś go będzie chciał i kup Kita
Ewentualnie, możemy się zamienić z twoją dopłatą
Komentarz
-
A ja nie widzię nic złego w tym zdjęciu. O jakie niechciane smugi chodzi? Bo sama gwiazdka, jak rozumiem, jest ok, tak?650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0Komentarz
-
Witam,
jestem również posiadaczem powyższego obiektywu i powiem że robiłem podobne zdjęcia kilkoma cyfrowymi aparatami (300D, 20D) i nie zauważyłem podobnego efektu. Tak więc nie ma co obwiniać technologii obiektywu.Komentarz
-
O ile dobrze widze to światła lamp odbijają sie w wodzie, a woda pewnie płynie, więc przy Tv 30s rzeka nie odbija jak nieruchome lustro czy mokry asfalt. Czy to nie za proste wyjaśnienie?
Komentarz
-
Rozjaśnij monitor, bo ja widzę odbicia na niebie.Zamieszczone przez TomLeeO ile dobrze widze to światła lamp odbijają sie w wodzie, a woda pewnie płynie, więc przy Tv 30s rzeka nie odbija jak nieruchome lustro czy mokry asfalt. Czy to nie za proste wyjaśnienie?
Komentarz
-
Zamieszczone przez stdanieloRozjaśnij monitor, bo ja widzę odbicia na niebie.
Adobe Gamma mi krzyczy "stanowczo za jasno!!!", STDANIELO chyba nie masz takiej jasności ustawionej cały czas? Ja rozjaśniłem tylko żeby zobaczyć te "smuga odbicia światła", :grin:
(opis zjawiska jak z najlepszej poezji hihi)
Skoro chodzi o niebo to ja raczej nic nie dodam.
PozdrawiamKomentarz
-
Mi nie krzyczyZamieszczone przez TomLee
Adobe Gamma mi krzyczy "stanowczo za jasno!!!", STDANIELO chyba nie masz takiej jasności ustawionej cały czas? Ja rozjaśniłem tylko żeby zobaczyć te "smuga odbicia światła", :grin:
(opis zjawiska jak z najlepszej poezji hihi)
Skoro chodzi o niebo to ja raczej nic nie dodam.
Pozdrawiam
mam tak na stałe, wszystko kwestia monitora, zresztą pozostali też to widzieli, chyba tylko ty tego nie widziałeś
Komentarz

Komentarz