Sigma 70-300/4.0-5.6 APO DG Macro

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • manala

Sigma 70-300/4.0-5.6 APO DG Macro

Myślę nad kupieniem tego obiektywu...ale z tego co widzę na allegro jest kilka rodzajów...czym się różnią? ktoś wie? (oprócz koloru paska, który mi nic nie mówi...)
  • Andee
    Uzależniony
    • 2005
    • 503

Wszystko jest do znalezienia na forum. Aktualnie istotne dla kupujacych sa 2 wersje 70-300 APO DG i DC. DG to wersja przystosowana do wspolpracy ze wszystkim DSLR, DC to wersja dla DSLR z matryca APS-C. Proponowal bym kupic wersje DG, mialem ja i bylem zadowolony, zwazywszy na koszt zakupu i jakosc otrzymywanych zdjec.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

Komentarz

• manala

Dzięki

Komentarz

• Matsil
        Pełne uzależnienie
        • 2006
        • 2022

Mam 70-300 APO DG i używam go z 350D. Spisuje się bardzo dobrze w fotografii sportowej i macro. Zrobiłem nim ok. 300 zdjęć podczas Warszawskiej Barbórki przy dość kiepskim świetle i mimo tego zdjęcia przy ISO800 wyszły bardzo dobrej jakości. Polecam ten obiektyw. Naprawdę warto.
        R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Komentarz

• Pawlo
          Coś już napisał
          • 2006
          • 57

Jezeli do Digitala to tylko DG z czerwonym paskiem (wersja z APO)

Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG MACRO
          Moje graty...

Komentarz

• krada

popieram Pawlo,

co do paska to:
            czerwony pasek do wersja DG
            zloty pasek to wersja D (albo G juz nie wiem )
            wersja DG jest wersja nowsza a wiec poprawione lustra, szybszy AF itd...
            jednak przy zakupie uwazaj rowniez aby kupic wersje APO poniewaz minimalizuje ona aberrację chromatyczną.

Komentarz

• zdz
              Dopiero zaczyna
              • 2006
              • 47

Zamieszczone przez Matsil
              Mam 70-300 APO DG i używam go z 350D. Spisuje się bardzo dobrze w fotografii sportowej i macro. Zrobiłem nim ok. 300 zdjęć podczas Warszawskiej Barbórki przy dość kiepskim świetle i mimo tego zdjęcia przy ISO800 wyszły bardzo dobrej jakości. Polecam ten obiektyw. Naprawdę warto.
              A ja ostatnio uzywalem do robienia fotek rodzince i tez wyszlo calkiem fajnie nawet na 300mm. Polecam
              Canon 350D + Tamron 17-50 2.8, Lampa 430 EX, Battery Gripp, Sigma 70-300 DG APO, Kingston 1GB x 3, Canon 50mm f/1,8

Komentarz

Pracuję...