Czy w canon 350 d standardowa ładowarka (Battery Charger CB-2LT) jest w stanie naładować baterie o mocy 1000 i więcej mAh?? (przypominam że w standardzie jest bateria 750 mAh)
Akumulator 350 D
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Mówisz oczywiscie o pojemnoscii a nie mocy. Jest w stanie, będzie to trwało troszke dluzej.Zamieszczone przez bebetoCzy w canon 350 d standardowa ładowarka (Battery Charger CB-2LT) jest w stanie naładować baterie o mocy 1000 i więcej mAh?? (przypominam że w standardzie jest bateria 750 mAh)
1000 mAh= 1Ah to znaczy (teotetycznie) zapas energii na godzinę, jesli odbiornik energii bedzie pobierał cały czas prąd o natezeniu 1A
350d +kit + tamron 28-75 Speedlite 380EXKomentarz
-
sory że się podlaczę ma ktoś padnięty akumulator?
chętnie przyjmę najlepiej z warszawyKomentarz
-
są na allegro baterie, które kosztują po dwadzieścia pare złotych, a co sieokazuje oryginał kosztuje około 120 zł czy opłaca sie kupować taki z allegro??Komentarz
-
miałem kilka takich tanich zamiennikow zarówno do 10D jak i do 350d i nie widzialem zadnej rożnicy - a skoro nie widzisz różnicy to...Komentarz
-
-
Komentarz
-
Można śmiało brać zamiennik. Nie ma różnicy od oryginału tylko dłużej wytrzymuje. Polecam http://www.fotoenergia.pl/ sprzedają również na allegro.Komentarz
-
-
Mam też 2 stamtąd - polecam...Zamieszczone przez sandrFaktycznie, jeden nieoryginalny chodzi u mnie (bezproblemowo) od sierpnia 2005. Wczoraj dokupiłem następne 2 szt. (tutaj) i wszystko gra. Firma udziela 6 miesięcy gwarancji tak że nie ma się czego obawiać, aha - w komplecie dostajesz dekielki zabezpieczjące.
Pozdr
Artur5DmkI, C85f1.2|580 EXII|Komentarz
-
też polecam wymianiany tu eltec z allegro (zziok). baterie do 350D to NB-2L lub NB-2LH.Zamieszczone przez bebetosą na allegro baterie, które kosztują po dwadzieścia pare złotych, a co sieokazuje oryginał kosztuje około 120 zł czy opłaca sie kupować taki z allegro??
poza tym oryginał kosztuje coś koło 200-300 zł
pozdro.,
m.
ja kupowałem u fotoenergi ale pewnie wolałbym taki z dekielkiem -chyba w poniedziałek kipie sobnie ze 2 szt na wszelki wypadek. Kiedyś miałem do 350 4 szt akumulayorków ale nigdy nnie zdażyło mi się zużyć wiecej jak 2 dziennie (no może raz jak cały dzień na mrozie robiłem - wtedy padały szybko jak muchy - zarówno oryginał jak i podróby)Komentarz
-
-
Był wcześniej podobny wątek. Tam coś napisałem więc można zerknąć
http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5653
Pozdro!!EOS 40D+BG-2N/350D+BGE3; EFS18-55/3,5-5,6 II, C50/1,8, C100/2,8, T28-75/2,8, C100-400IS L, 430EX, DMIII, Lowepro Nova 4 AW/Rover AW II, RUP-43, Sherpa 600R/Phottix KB-1, MARUMI CPL DHG i inne gadżety...
www.tomaszszyszko.plKomentarz
Komentarz